Jump to content

stoiand

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3 2.0TDI

Последни посетители

929 профилни разглеждания

stoiand's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, някой знае ли къде се намира въпросния сензор? От диагностиката излиза че не отчита правилно. Иначе грешки няма, но постоянно отчита -50 градуса. Тъй като понякога климатроника не тръгва веднага, искам да пробвам да го сменя.
  2. Колеги, дойде време отново да сменям маслото и за поред път незнам какво масло да сложа на 2.0 tdi BMM мотор. Каква марка, коя спецификация? В сервизната книжка е подчертано 507.00 и вероятно е карана само с такова преди мен, но колата е с премахнат dpf и при това положение до колкото съм наясно мога да ползвам и 505.01 което е за помпа дюза? Карал съм я с castrol edge 5w40 и с vag 5w30.
  3. Аз също карам кола със същия мотор и не съм чувал да пука глави.
  4. Здравейте, от известно време шофьорската врата започна да не се отключва всеки път от дистанционното. С ключа се отключва както и със заключването няма проблем. Четох че им се развалят моторчета вътре в бравата и опитах да я рязглобя, но ми се видя прекалено рисковано след това да не мога да я сглобя отново. От диагностика излизат следните грешки: 2 Faults Found: 01552 - Motor for Central Locking; Drivers Door (V56); Lock 012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent 00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220) 008 - Implausible Signal - Intermittent Номера на бравата е 4f1837015 От грешките мога ли да съм сигурен че проблема е само в самата брава и направо да я сменям?
  5. Здравейте, от известно време ми прави впечатление, че след като е престояла колата изгасена, понякога педала на спирачките е твърд преди да запаля. До колкото съм наясно вакуумът от тандем помпата е отговорен за това. Огледах маркуча който излиза от помпата, но не виждам да има накъде по него пробив. Забелязах, че отдолу под помпата е омаслено и след посещение в сервиз ми потвърдиха, че тече от гарнитурата между тандем помпата и двигателя. Предлагат ми да се смени гарнитурата между двигателя и помпата и да се обслужи самата помпа, с някакъв ремонтен комплект от гарнитури и уплътнения. В последствие обаче забелязах че щуцера в който влиза вакуум маркуча има луфт, а предполагам че не трябва да мърда? Възможно ли е вакуума да се губи точно от там. Позачетох се в интернет и попаднах на мнения, че има помпи с пластмасов щуцер който им е слабо място. Доколко виждам, моята помпа е такава - LUK с пластмасов щуцер. Какви са вариантите в този случай, и има ли смисъл да се обслужва помпата, ако проблема е от щуцера.
  6. Колега, греенето както е споменато от предния пост, може да е от задържащ спирачен апарат. При мен също се случи преди време и по препоръка на майстора, рециклираха и двата задни апарата.
  7. Да завърша темата ще споделя как изолирах кабелите. Намерих гъвкави гофрирани тръби със същия диаметър на марката FLEXA и вкарах сноповете в тях с малко изолирбант на протритите места. Разклоненията се разкопчават и смяната на тръбите между тях става много лесно.
  8. Здравейте, днес случайно забелязах, че изолацията на кабелите от снимката на определено място е станала чуплива и се разпада. Вътре един от кабелите също се вижда че е с прекъсната изолация.Въпроса е удачно ли е да се изолират кабелите и с какво, или трябва да се сменят с нови? Двигателя е 2.0TDI bmm
  9. Колегите от Бургас, препоръчайте сервизи за обслужване, ремонти както и за автобояджийски услуги от които сте доволни
  10. Колеги, преди няколко месеца ми се наложи да откача за малко акумулатора. След което ми изчезна радиосверяемия часовник. В менюто на борд компютъра има отметка. Но така и не се появява иконката до часовника и съответно трябва ръчно да задам часа. Някой има ли представа как да го активирам отново.
  11. Скоро и на мен ми се наложи да сменям батерията на ключа. Симптомите бяха същите, дистанционното можеше само да заключва колата и мисля и багажника се отваряше, но не и да отключи вратите. Светодиода не светеше при натискане на който и да е от бутоните, а това в книжката на колата е индикация за слаба батерия.
  12. Колеги, препоръчайте добър автобояджия в Бургас
  13. Колеги, за 2.0TDI BMM подходящи ли са подгревни свещи Beru 0100 266 008?
  14. stoiand

    предпазни кори

    Здравейте, става въпрос за две кори от двете страни на задното окачване. Проблема е че тракат когато преминавам през неравности. Как е удачно да ги закрепя така че да не тракат? Захванати са с нещо като пластмасови нитове. Когато преглеждаха окачването в сервиза ми казаха че просто мога да ги разкарам?
×
×
  • Create New...