Jump to content

bancho

Members
  • Мнения

    99
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно bancho

  • Рожден ден 24.10.1970

Друго

  • Kaра
    влак

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

1011 профилни разглеждания

bancho's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте. Къде се намира сензорът на ESP на 3.0 TDI?
  2. След почистване на листата и (вероятно) изсъхване на някои елементи, проблемът се е самоотстранил. Което ми напомня, че миналата година колата имаше някакви проблеми с тоците и се установи точно наводняване на кутията с релета. Засега колата няма проблем, ще видим след някой обилен валеж какво ще се случи, но всичко си води до водата под предния капак. Иначе на дренажите беше обърнато внимание още при купуването на колата, гуменият пръстен беше изваден, но явно листата под капака трябва да се чистят редовно, защото се създават други проблеми.
  3. Колата я кара балдъзата, при мен се появява два-три пъти в годината. Нямам представа какво се е случвало А под кората с чистачките почти винаги е пълно с листа и други боклуци, но няма чуваемост.
  4. Здравейте, колеги. Някой сблъсквал ли се е със следния проблем - 3.0 TDI пали веднага, след като включиш на контакт. Какво може да е, нещо в контактния ключ или софтуерно? Двигателят е ASB, 2007г.
  5. Имам и кола със стария мотор ABS, при него темпомата е фабричен и не намалява скоростта, а само отнема газта, както казваш. Съответно по надолнище колата си ускорява. При новия двигател темпоматът ми намалява скоростта и то доста осезателно. Ако при голям наклон съм задал някаква скорост, то при достигане на 4-5 км/отгоре си забавя, при това без да сваля предавка, а двигателят издава някакъв по-особен звук. Ако пък се зададе 40-50 км/ч по-ниска от моментната, направо си ме влече към предното стъкло. Въобще, на новия мотор мога да си карам колата само с ръце, без да натискам педалите. Е, стига да съм на сравнително спокоен път, не в петък вечер по "Тракия".
  6. Има един въпрос, който ме мъчи от известно време. Карам 100-120 извънградско. Наближавам населено място и вместо да натискам спирачка, задавам на темпомата с по десет километра надолу (чрез задържане на лостчето) до 60. Колата забавя, но като че ли не се задействат накладките. Въпрос 1. Как става забавянето и 2. Опасно ли е за някой модул на колата? 4ф 2010г, 239кс, 3.0 CDYA, фабрично без темпомат, монтиран е допълнително.
  7. Колеги, някой да има излишна предфейсова предна броня за продаване?
  8. Тогава не е била стегната като хората. Или каквото и да е. Факт е, че маслото капеше от нея. И спря да капе, след намесата на споменатия човек, който я смени. Както и е факт това, че за 25 години смяна на масла по различни места, включително и от мен самия, такова нещо не се беше случвало. Освен това, Цецо, и да ме е подхлъзнал, си е за негова сметка. "Ремонтът" не струваше нищо. Тъкмо, защото ви имам доверие, това беше последното, което ми мина през ума, че може да е причина за омасления картер. Аз не виждам защо се дразним, сервизът ви е добър. Цените отговарят на качеството. НО, няма извънземни сервизи. Всеки може да допусне грешка, колкото и елементарна да бъде тя.
  9. Пластинките са абсолютно чисти, но се вижда, че нещо е правено по плафончето. Болтчето е различно и по-голямо от лявото. Най-лесно ми е да пусна две кабелчета от другата и ще светне. А самите клеми ако някой знае как се стига, дали отвън, или отвътре на капака, че да не счупя нещо дето не трябва.
  10. Пробвах с мултисет, няма напрежание на клемите на дясната. Лявата си свети. А и самите клеми не стоят неподвижно, като бутна с отвертката и се местят по няколко милиметра из гнездото. Може да не е светила откакто я купих, просто снощи ми направи впечатление. Не излиза никаква индикация на таблото, а скоро не съм я пускал за диагностика с Ваг.
  11. Някой знае ли дали двете светлини на задния номер са на един бушон? Едната не свети, а крушката е здрава, няма 12в на изводите. И как се стига до кабелите?
  12. За Д-брос аз специално съм доволен. С две изключения. Последния път при смяна на масло при тях, не бяха сменили дифтунгата на картера (О-пръстена, кой както го знае). Съответно няколко месеца по-късно, след като платът на кората се напоил доволно, започва да ми капе масло под колата. Двигателят е целия олят, въпреки, че липсващото масло не беше повече от 0,5-0,7 литра. Местен специалист (нямащ нищо общо със сервиза) ме информира, че тече гарнитура на глава. Следват няколко дни притеснения, че ще се дават пари за отваряне на двигател, и посещение при човек, който разбира какво върши. Съответно работата се оказва 20 стотинки консуматив и десет минути труд. Другата ми забележка е, че бях питал за смяна на вентилатор на парно. Уведомиха ме, че свалянето е много сложно, ще отнеме два часа, два часа и половина, а качването е още по-трудно и съответно още по-дълго. Пак посетих споменатия човек, който знае какво върши, и който сам свали стария и качи новия вентилатор за малко повече от половин час общо. Но всеки прави грешки, може и така да се е случило. Не призовавам никого да ходи, или да не ходи. Ходил съм и по други сервизи, където веднъж си вършат работата качествено и бързо, друг път прецакват елементарни неща. Всеки сам да си прави сметката.
  13. Колеги, оня ден ми направи впечатление, че при сваляне от четвърта към трета скорост с малко газ се получава някакво преритване в автомата. При други превключвания няма никакви проблеми. Миналата година сменях маслото на кутията и филтъра. Има ли причина за безпокойство? А, да, 3.0 ТДИ, 2010г, типтроник.
  14. На мен се счупим в един сервиз и проблема се реши кардинално. Месингов тройник за някакви стотинки, въпросът е, че на оригиналния едната от тръбичките е с различен диаметър. Решението дойде с едно късо маркуче, в което беше набутано оригиналното и стегнато с една скоба. Трета година вече няма проблем.
×
×
  • Create New...