Jump to content

Dania

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Dania

  • Рожден ден 25 Юни

Друго

  • Kaра
    Audi TT

Персонална информация

  • Пол
    Жена

Последни посетители

1256 профилни разглеждания

Dania's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Dania

    Q2

    Има ли собственици на Q2 във форума? Впечатления, мнения, коментари...
  2. Dania

    Гуми за ТТ

    Набързо се наложи да обуя ТТ-то и купих Унироял Рейнспорт 3 225/45/17. Пресен ДОТ. Имам забележки - гумите са криви, сериозен баланс претърпяха, но пак не са ОК. Предницата тресе при по-ниска скорост. Със зимните го нямах този проблем затова мисля, че джантите са си наред. От гумаджийницата, от където ги купих (няма да споменавам коя, но е от големите) ми казаха, че мога да ги сменя, но ако се докажело, че наистина проблемът е в гумите. Разясниха процедурата, при която се оказа, че трябва да остана без кола около месец...как да не се откаже човек... Иначе се държат добре на пътя - добър спирачен път, тихи са. Вдигнаха ми малко разхода. Нов баланс би ли подобрил нещата?
  3. Може ли малко помощ с мнения и съвети, моля Да кажа в своя защита, че това е първата кола, за която се грижа сама и по принцип още не разбирам много (сега се уча). Мойта количка e TT 8N, 1.8Т 180к.с. с монтирана газова уредба LANDI през 2013г. Имам я от година и не всички магарии съм й видяла. През февруари спря да работи на газ, смениха МАР-а. От известно време чувам едно "кихане" като превключвам на по-висока скорост, карайки на газ. Казаха ми, че това не било проблем, нещо за турбото и налягането ми обясниха, но на език, който не разбрах Друго, което започна да прави от около 2 седмици - след преход около 10-15км., гася, след 5-10 мин. включвам отново (не подавам газ при палене), колата не успява да задържи обороти и гасне. На втори-трети опит успява да задържи. Преди да я карам на сервиз, моля за мнения - за газаджия ли е или проблемът не е там? Благодаря предварително.
  4. kenwood2, благодаря ти за мнението. Явно няма много какво да се коментира по тази обява. Снимките са твърде общи май. Аз, лично мисля, че цената е висока, сравнявайки с другите обяви и километрите наистина трябва да са реалните (а дали е така), за да си струва парите.
  5. A3 8L е толкова популярна по нашите пътища! Едва ли не, всеки трети кара такава кола. Много ги харесвам, защото са здрави, събират доволно пътници и багаж и части се намират много лесно. Но аз имам ТТ 1.8t купе. Както казаха колегите преди мен задните седалки са по-скоро за украса, най-вече заради скосения таван. Въпреки че успяха да се натъпчат в моята количка трима младежи и да издържат 10 км. преход И при мен го има проблемът с таблото - не отчита правилно температура и гориво. Това са минусите. Иначе на пътя само като те видят в огледалото и без да го искаш ти правят път Красивите форми на купето, високото качество на интериора, здравината, пъргавината правят Тт неповторима и любима за мен. А ти, Филип Стоянов, направи ли своя избор?
  6. Здравейте Ауди-колеги , Моля за мнения за тази A2 1.4 75 кс Помагам в избора на мои близки. Ходили са да гледат колата и като цяло са я харесали. Изглеждала запазена. Имала някакъв лек проблем с отварянето на покрива, който щял да бъде отстранен. Предварително благодаря за коментарите.
  7. Dania

    Гуми за ТТ

    За Dunlop точно този модел и аз си мислех. Друга марка, от която съм била доволна с предишни коли, е Uniroyal RAINSPORT, но за ТТ незнам дали и до колко би се вписала.
  8. Dania

    Гуми за ТТ

    Моята е 8N, 1.8Т 180кс
  9. Dania

    Гуми за ТТ

    За моята кола: Размер 225/45/17 Бюджет - до 200 лв. на гума. Идеята ми по принцип тук беше собствениците на ТТ да споделят опита си, без оглед на бюджет и размер
  10. Dania

    Гуми за ТТ

    Здравейте, колеги, Оглеждам се за нови летни гуми за моето ТТ. Моля, споделете кой с какви кара, какви + и - отчита за разход на гориво, сцепление, шум. Ето моя опит: Колата я имам от 07.2016. Купих я с летни Dayton 17"ки (на 1 сезон) на оригиналните джанти. За месеците, през които я карах с тях (07-10), не останах особено доволна от тия гуми. Много шумни, недобро сцепление. Евентуално плюс е приличния разход на гориво. За зимата й купих комплект нови Toyo същия размер. Засега са ОК - сравнително стабилни (като се имат предвид стъклените настилки и коловози тоя сезон), по-тихи (но може и още), добър разход на гориво. Не са ме оставяли да буксувам (освен на заден ход няколко пъти).
  11. TT става ли за ежедневна кола и за дълъг път? Категорично ДА и на двата въпроса! Личен опит. Не съм фризьорка, а голям фен на Ауди, най-вече ТТ. Карам кола от първата генерация 99-06, 1.8т 180кс купе. Не съм съгласна, че ТТ е типично женска кола иначе може би нямаше да го има TT cup . Мисля, че не е подходяща за първа кола, за млад шофьор и за много дебели хора (на последните просто ще им е трудно влизането и излизането). Става за ежедневна кола, аз с тази цел си я взех и няма ден почивка в гаража. Достатъчно широка и удобна ми е, с малко по-ограничената видимост се свиква много бързо. Сигурна в маневрите, изключително лесна за управление. И предната ми кола беше със спортно окачване, така че не ми прави впечатление возията й да е безобразно твърда. Задните седалки са по-скоро за украса, но има начин да превозиш възрастен човек на кратко разстояние. Правя го от време на време. На дълъг път - кеф на макс! Не усещаш кога минава времето, не натоварва и не изморява. Без проблем държи прилична скорост, вози бързо и комфортно както на магистрала, така и на извънградски пътища (от първокласни до най-ниско класни). ТТ е шедьовър, естествено е да има толкова много фенове (а също и противници ).
  12. Моята количка на преглед при доктор Райно. Благодаря ти и очаквам инфото за "лекарствата "
  13. Запали ми фитилите с тоя пост. Взех да надушвам две Тт- та в гаража ми.
×
×
  • Create New...