Jump to content

Тропане, вероятно от кормилна рейка.


zAx

Recommended Posts

Здравейте :hilezh:

От известно време имам едно потропване по рязко мърдане на волана както и когато мина през дупки. Шарнири и прочие по предницата са сменявани и тя е изцяло здрава. Смених и вътрешните накрайници мислейки си, че тропането е от тях тъй като имаше луфт. Тропането обаче си остана. В сервиза ми сервираха, че е рейката. Има ли начин тя да бъде натегната за да се обере този луфт за да не правя ремонти. На курмилния прът има някакво каре до колкото знам, възможно ли е тропането да идва оттам ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т'ва тропане можеш ли да го опишеш по-точно...? Има ли удар желязо в зелязо или като разхлабено,че и мен ме налегнаха едни филми :hilezh::blink::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същото тропане във волана, но набедих за него карето на кормилния прът. При клатене на волана вляво и вдясно се чувства хлабина в това каре, освен това като хвана волана отдолу и го клатя нагоре-надолу, също се чувства луфт и чукане. Още не съм ходил при "майстори" именно защото ме е страх да чуя диагнозата "рейка" :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ami dnes shte se obadq na sushtiq maistor da go pitam dali ne iska da go vidi tfa kare

Т'ва тропане можеш ли да го опишеш по-точно...? Има ли удар желязо в зелязо или като разхлабено,че и мен ме налегнаха едни филми :):steinigung::hilezh:

Ами тропането е когато рязко връткаш волана наляво-надясно но се усеща и при дупките. Но не е остър звънлив звук. Плътен е по скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдолу на рейката има болт за натягане, с 16 ключ може. Макс на 5 минути го натегни, не повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При AUDI това каре е изключително здрав възел!Много вероятно е наистина да го чуваш от рейката,но ремонтът не е кардинален!Нека твоите механици проверят втулките на рейката!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

И аз сходен проблем....чува се хлопане от шофьорската страна цялата ми предница е нова,и ходих напред назад в сервизи и ми казаха кормилна рейка,това било като ахилесова пета на много такива аудита не знам колко е вярно,но лошо също така от ден два започна да се чува едно тихо хъркане като правя малки завойчета на ляво на дясно.Самото хлопане го описвам като кухо .. много кофти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр.,

и на мен ми се появи това лопане, клопане, клок,клок...предницата е 6, корм. накрайници 6, амортисори 6....каре кормилен прът 6, е какво е тогава,,,няма ли някой да каже най накрая що е то?????????????????/

А4 Б5 Авант 1997

???Някой беше казал нещо за втулки на рейката...къде се намират те????

Благодаря!!!

Редактирано от Audi A4 AFN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Такова смотано тропане има и при мен.

Смених носачи, биалетки и 4 кормилни накрайника.

Не съм сменял предните амортисьори и тампоните към алуминиевата конзола с горните носачи.

Не усещам луфт, тропане, хъркане или хрупане във волана.

Има 2 дразнещи неща:

1- тропане - плътен звук, получава се когато колата влезе в резонанс при по-големи павета или при преминаване на релси, особено в завой през релсите!

2- волана тресе над 120...над 160 се успокоява. При рязко спиране от 160 - пак тресе волана и колелата. Сменени са дискове, накладки, гумите са стари, но балансирани.

Предните амортисьори са Оптима, все си мисля, че те тропат, но тресенето ме подлудява!

Лагерите на главините възможно ли е да са се разбили?

Колата е А6 С5 2.5 avant quattro 180hp

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...