Jump to content

Волана скърца при завъртане


jovito

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Въпроса ми е свързан с едно поскръцване на волана като се завърта наляво на надясно (особенно като направя повече от 1 оборот). Скърцането е и във двете посоки, но не е на метал, а някакси като гума прескърцва. Не е от гумите, защото сега си смених със зимните и си скърца по сищия начин. Проверявал съм за течове, няма никъде омаслено, маслото е на максимума, волана се върти леко. Маслото е зелено, но някак си доста по бледо зелено (сравних го с новото масло което купих оригинално от ауди, но не съм го сменил). Каква може да бъде причината и може ли да се пренебрегне това скърцане и да се кара така, без да има последствия? Това скърцане се появи сега като застудя,но колата я имам от миналата зима и тогава го нямаше. Да спомена, че когато сменях ангренажния ремък свалихме радиатора (също така и масленния охладител на хидравликата) и тогава е изтекло малко количество ходравлична течност и незнам какво масло е долял майстора после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има голям шанс да е от горен тампон на макферсона... като позастудее и започват да се обаждат при навиване на повечко волан, ако не са първа младост

От определена страна ли се чува в купето ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офффф се да пусна и аз тази тема и все се отплесвам.Исках да го запиша на клипче с телефона и тогава да го пусна че е малко криво за обяснение.Същото е и при мене.Забелязъл съм че се получава само когато времето е по-влажно,не е задължително да е зимата.С тази разлика че лятото се получава един-дваш за 3-4 месеца,а зимата си е често срещано явление.Казвам по-влажно,защото съм забелязал че лятото преди буря когато въздуха става по-влажен и по-тежък се появява и скърцането.Иначе звука е точно както го описва колегата,като от триене в гумен маншон.Звука идва от страната на волана,чува се еднакво добре и под волана и пред предното стъкло като отвориш предния капак,някъде по средата е.Махал съм пластмасите около волана (тези дето покриват винтовете на арматурното табло) за да имам поглед над кормилния прът и ми се струва че звука е зад него,но там няма видимост.

Всъщност сега се сетих къде съм чувал същия звук,като бършеш прозорец с вестник,парцал или гюдерия по някога се получава същото на звук скърцане.

Говорили сме си с колеги на неделните срещи и са ми казвали че оправия няма това.Хубавото е че не е никакъв проблем и не е свързано с движението или сигурността на автомобила.Но понеже е малко дразнещо ще се радвам да открием проблема и неговото решение.

Аз лично предполагам че е някой маншон,смяната на който ще се окаже много крива с много разглабяния и няма да си заслужава.

Редактирано от Konstantin993
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен имаше такова скърцане на гума, само когато карах леко или въртя на място. При висока скорост не се забелязваше. Само че при мен се появяваше точно обратното - когато е топло времето. Оказа се маншона на рейката.

При вас явно е другаде проблема щом се забелязва при влажно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте коелги отново:gruebel:

Ами аз да допълня темата. Аз немога да потвърдя, че скърцането се появява при различна влажност на въздуха. Имам едно леко предчувствие, че може би някой тампон е тръгнал, както Веско каза.Затова съм приложил няколко снимки(Pic1....Pic4, като на последната показва съответно къде са направени снимките с номерцата). Дали има проблеми с тампоните (освен че е понапукан, особенно ме интересува долните големи тампони, че нещо много "Разръфани" ми изглеждат? Също така ме интересува този шум може ли да идва от хидравличното масло(че е остаряло или нещо подобно)?

Поздрави:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, имам същият проблем само че при А4-фейс. При мен се получава само като застудее, доколкото разбрах от човек който е доста запознат с моделите на ауди- това си е проблем при повечето модели след определени години, проблема не съм го отстранил, но когато го чу спомена за натягане или смазване на някакви пластмасови втулки на кормилната щанга, не съм сигурен защото го коментирахме преди година. Ако някой ходи на сервиз при Мишо до Враня може да му го оправи, той ми е казвал за този проблем. Успех и ако някой го отстрани да сподели. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...