Jump to content

Skoda Fabia RS 0-180km/h


Recommended Posts

Някъде четох, че се налагало да се бърника и на ниво хардуер, самия ремапинг доколкото разбрах е custom made софтуер за самата кола, но знам ли го кво още променят за да стане как си трябва.

Ето един сайт, където можете да проверите какво бихте могли да направите, за да повишите мощността на един дизелов автомобил. В случая е за Fabia RS, но то си важи за всички TDI автомобили от ново поколение.

Diesel Tuning

и още един разказ от колега

TDI-PD tuning

Редактирано от quattro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 57
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

От това, което прочетох, няма пипане по хардуера, а закупуваш устройство, което се прикачва чрез порта към ECU-то, а въпросната фирма ти дава новите настройки, с които можеш да променяш режима на работа от сток към тунинг и обратно, когато си пожелаеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак съм аз -какво ще кажат колегите за ускорението от 8 сек според мен е около 11 не че е фатално ама мисля че шофьора се превъзбудил :P . 8 секундно ускорение не се мести стрелката по този начин. Пробвай с хронометър да засечеш на мен ми отчете стойности средно 11сек и малко отгоре но в никакъв случай 8 сек.

http://mitkov.data.bg/audi/0-100.mov виж това клипче колко секундно ускорение е по твойте сметки да сравним хронометрите :)

Относно твойто засичане тръгването в никакъв случай не е от 32сек а от 36сек и завършва към 47-8ма.което си е 11-12сек.Не го приемай като заяждане но 8 сек си е много различно като ускорение от това което се вижда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така де... Поприказвахме си с quattro и се надявам, че ще се видим на Божурище при първа възможност, за да направи един-два старта срещу определени съперници. Там ще се види черно на бяло какви са възможностите на колицата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така де... Поприказвахме си с quattro и се надявам, че ще се видим на Божурище при първа възможност, за да направи един-два старта срещу определени съперници. Там ще се види черно на бяло какви са възможностите на колицата  :hilezh:

Да продължим с коментарите понеже ми стана интересно клипчето което пусна колегата и това дето пуснах аз както и да ги пускам паралелно двете винаги аудито изпреварва от 0-100 с малко да приемем че времената са еднакви. Пък времето на фабията е 8 сек пък мойто 11сек според допитването. Мисля и не само аз че определено 3 сек. няма разлика във времената в полза на фабиа.

Пуснете едновременно двата клипа и кажете има ли разлика от 3 сек на мен ми се струват почти еднакви времена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай (не се обиждай, колега), но този начин на сравнение между автомобили е безумие. Има си прави участъци, заставате един до друг и преценявате. Ако желаете и данни, слагате по един G-тек, колкото и да не е супер прецизен и мерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти не забеляза ли, че Фабията едвааам беше "изрязвана" до 3000 оборота, а и остават още 1500 което ако искаш да те светна как ще изглежда във времето от което ти ще започнеш да гледаш отдалечаващата й се задница :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе хора, я слезте на земята :bia: , колега b3_113ps, колицата ти върви сладко, ама просто не е в категорията на моята. Такива ентусиасти ги оставям ежедневно по кръстовищата :bia: колкото до времето, определно е между 8 и 9 сек, ако искаш ела, ще седнеш до мен с хронометър в ръка и ще мериш докато карам

П.П.: Прав е Wizi, не съм я вкарвал над 3500 оборота в този клип, по каталог максималните 164 коня идват на 4100 оборота :bia:

Редактирано от quattro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако пожелаеш ми кажи къде и кога да се видим и да ти покажа как вървят 115 коня дизел, комби и ще разбереш колко още хляб има докато догониш Фабията, която пък мен ще остави в миг да и гледам отдалечаващите й стопове :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виждам, че никой не ме подкрепя както и да е.

имах в предвид конкретно двата видеоклипа на колегата клипа от 8 сек и моя от 11 не видях разлика от 3сек и не само аз.

Не коментирам колите една до друга а от видяното на видеото.

С каталожните си максимални 192 км/час  :bia:

като говорим за каталожни данни да не би на фабиа да е 8 сек по каталог :bia:

и на ауди не е 192 макс скорост по каталог малко по-вече е.

колкото и хора да съм накарал да премерят ускорението на въпросната фабиа никой не каза време под 10,5 сек. Аз залагам на 11сек просто си е толкова времето по видеоклип а пък вие си мислете, че е 8 сек :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А колко да е Фабията по каталог? И нали се сещаш, че сега вече е доста под това, което да давали......

Това какво гледаш на клипчето по смъртно не можеш ме убеди, че го съпоставяш правилно с подобно клипче - задължително ще има сериозно разминаване. И пак ти казвам: не се мери или сравнявай с тази малка гадна Шкода - първо ела аз да ти покажа как вървят тежки 115 коня, комби, и чак тогава се точи на Фабия RS! :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твоето тромаво, тежко, спънато, затъмнено с фолио, с ужасно огромен шофер, нафтово, с изхабени гуми комби не беше ли сток :bia::bia:

Редактирано от RSQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем сток, но с една права тръба вместо катализатор. :bia: Дали има резултат ли? Амииии.... върти гуми на 2ра като му дадеш рязко газ, без значение какъв е асвалта отдолу и от Хемус към Кръста/Японския до десният завой прави 125км/ч :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не дразнете Wizi, колата му наистина върви, вярвам че стига 120, защото скоростите му са къси и има голям въртящ момент. Стига се базикали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тествах колата на Божурище, в двубой с Мазда MX-6 моята кола даде време 15.6 сек за 400м. Маздата загуби безславно с време 16.7 сек. През цялото време беше на кола и нещо зад мен :D .Струва ми се, че не върви тези дни като хората :D , ще се ходи на сервиз.

Повозих и RSQ, с него даде време 16.6 сек, ама тва е щото той е много дебел, а и ме разсейваше :D Той сигурно ще каже нещо по този повод.

:D

Редактирано от quattro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе много оди тая печка, блах 15.6 си е направо завидно време, евала!

А до онзи спор, Фабията ако не ме лъже паметта беше околко 9.5сек или 9.6 ли беше сток, а с това чипче трябва да свали, но 1.6сек. ме съмнява да е свалила, но всичко е възможно :D

И един интересен факт, като се хващаме за тези работи по клипчетата, да пресметна и аз нещо, значи от 0-100 си 8сек. от 100 до 140 пак 8сек станаха 16сек, правиш 15.6 на божура, а да съпоставя кокала ми, той прави 17 и сума ти, и финиширам на 120км/ч. Интерестни факти :D Между другото, това не ми е крайното време, само да оправя някой неща, че въздух не и достига, и една центровчица трябва да смъкна до под 17, да се надявам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...