Jump to content

Проблеми със скоростомера на А4


audiA4_fen

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Имам необичаен проблем със скоростомера на аудито.Ауди А4 2002г. 2.5тди 180к.с. куатро закупено от Германия.

Като се пребирах за България,скоростомера без проблеми си стигаше до 220км дори и повече.След 5,6 месеца обикаляне по нашите пътища,забелязах че при натискането на педала на газта,скоростомера достига 70км и забива на 0км,но колата продължава да ускорява.Следователно минах ЕЛ.ком.,но не показа никакви грешки.След това закарах колата на сервиз,но и там ударих на камък,като ми казаха,че може би проблема е в датчика на деференцияла,но и той се оказа здрав.Та някои ако се е срещал с този проблем или е запознат с него моля да помогне.Благодаря предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прави се една диагностика с Ваг-ком и всичко се вижда. Даже като за начало можеш да погледнеш дали на климатроника показва вярната скорост, или и той забива заедно със скоростомера. Преди да попиташ за климатроника потърси в темите има описано точно как се влиза в скритото меню и на кой канал излиза скороста с която се движи колата. като напишеш какво си видял на климатроника ще се разбере и каде е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закарах колата във сервиз на ауди в Пловдив,мина Ваг.-Ком. и се оказа скоростната кутия.След 70км от скоростната кутия се чува някакво виене и ми казаха,че трябва да рзглобят скоростната кутия за да разберат каква е причината.За разглобяването ми искат 1000лв.(само за работата)или другия вариант е да си намера скоростна кутия втора ръка,но как и каде ще я намеря незнам.Съвети!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

смени майсторите не се занимавай с тея мошенници в ауди поне до колкото знам от личен опит в плевен и велико търново са въздух

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не искам да съм груб, ама... смешно е! Да не караш чисто нова кола, че да ходиш в Ауди? Отиди при някой свестен майстор, който взема свестни пари! Из форумите е пълно с такива, доказали се майстори, има почти във всички градове! От къде ще си вземеш скоростна кутия втора ръка? Ами от къде се купуват? От автоморгата (там където има разглобени употребявани коли...умно, нали?) +това ти убеден ли си, че трябва да я сменяш цялата, не може ли да се ремонтира? Ако имаш 2 шапки с пари и 3 дипломатически куфарчета отиди в Ауди да ти оправят проблема, ако нямаш, прочети форума, да ти кажа, много неща ще научиш и разбереш! Ако искаш с нещо конкретно да ти помогне някой, бъди по-конкретен! Дано да си оправиш проблема, и всичко да е наред!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...