Jump to content

Проблем с мигачите и аварийните светлини на А6 Ц5 1.8Т


GogoLudia

Recommended Posts

Здравейте. Нов съм в форума и съм също не много в час с ремонтите. Проблемът е следният: Всичко си работеше както трябва , но ми замириса в колата на изгоряло ,като от кабел или нещо такова ... след това забелязах ,че като пусна мигач (ляв и десен) релето не цъка и на таблото не ми светка зелената лампичка за мигач. Аварийните светлини също не работят и не цъка никакво реле нито свети на таблото нещо... отворих таблото с бушоните което се намира от ляво на таблото ,като отворя шофьорската врата и вътре бушон номер 2 беше леко деформиран според мен от висока температура ,но НЕ беше изгорял . аз го смених все пак ,но без резултат ... имам номерата с бушоните и смених също номер 39 ,който е за Аварийките , но също никакъв ефект. След описаните процедури се ровя 2 дни из форума и чета ли ,чета ,но без резултат и затова реших да Ви помоля за помощ. Има ли друго табло с бушони някъде или ... ? Четох също ,че е можело да е от бутона за аварийните светлини... Ако не ,може някой от вас да се е сблъскал със същият проблем.

Благодаря Ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен беше обратното мигача светеше постоянно решението е ново реле за мигачи, то всъщност е една част с бутона за аварийните светлинир Първо трябва да махнеш пластмасовата лайсна около бутона с тънка отвертка след това с дветънки отвертки бутона излиза напред. Ако тръгнеш да търсиш реле търси за голф 4 понеже е 25-30лв за ауди е 70лв. А релето е същото само ще си сложиш стария бутон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Имам проблеми с мигачите (audi A6 2.5tdi), при подаване на даден мигач, светлината за мигача свети постоянно, аварийните си работят иначе. Ако някой е срещал подобен проблем или има познанния,ако може да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самия бутон за аварийните,вътре е и релето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Ще ползвам темата на колегата, макар че проблема е свързан с аварийките.

 

Та като натисна бутона на аврийките и светят само мигачите от лявата страна, от дясната не свети нито един от 3-те. Като пусна десен мигач светят всички. Също така като заключвам колата с дистанционното, фабрично е, и святкат мигачите само от лявата страна, също като при аварийките, и при отключване е така.

 

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...
  • 5 years later...

оставям това тук

https://www.audiworld.com/forums/a6-s6-c5-platform-discussion-7/2001-a6-blinker-solid-turn-signal-solid-hazard-switch-repair-2866468/

 

днес подмених релето в бутона. има го в квазер http://kvazer.com/relay/54606-g8n-1s-12v-omron.html

 

'g8n -1'  вече не се предлагал, а 'g8n -1s' го  дават като заместител (както и няколко други с по една буква след единицата, но не записах кои са)

 

п.с.

при мен симптомите бяха, че от време навреме при подаден ляв мигач той не се задействаше. или мигаше няколко пъти и спираше докато не тропна по бутона на аварийките, с което се сещаше пак да мига. с десен мигач и аварийки проблем нямаше.

 

Редактирано от nicoldy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...