Jump to content

Питанки относно А4 B6/B7 - Vol. 1

asenovb

Recommended Posts

Или секънд ръка, какво ти трябва, ляво или дясно? Аз имам цяло дясно огледало, със стъкло...Да мислим нещо, ако ти върши работа?

Трябва ми шофьорското стъкло, но да е с нагревател. Мога да ти дам това, което е без нагревател за да не си разваляш комплекта и да доплатя :).

2-дин рамка

преходници от цд-към нави

антена

нерви

климатроник за 2 дин

пепелник за 2 дин

стига толкова

или...

Трудностите са около 1000-1200 лв, ако говорим за навигация, която да ти върши работа. Ако говорим за цветно радио - по-евтино е.

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=83159

http://www.mdracing.co.uk/downloads/Audi-B5-RS4-Guide-RNSE-Retrofit.pdf

нужно ти е :

-RNS-E - 750-800 - 2ра употреба

-Антена за ГПС - 100 - нова

-Преходници/букси - 80 - нови

-Рамка - double din - 50лв 2ра употреба

-Да се свали надолу климатроника

-Да се поизреже тук там

-Диск за навигация, вкл. България - 50лв

-Монтаж

Ако търсиш RNS-D

-RNS-E - 300-400 - 2ра употреба

-Антена за ГПС - 100 - нова (по-скоро ненужна с оглед на старите карти, няма карта за България)

-Преходници/букси - 60 - нови

-Рамка - double din - 50лв 2ра употреба

-Да се свали надолу климатроника

-Да се поизреже тук там

-Диск за навигация - няма за България, общо взето този тип Нави се използва за цветно радио

-Монтаж

Разликата, между двете:

orig_23300941_DsdM.jpg

Edited by VBI

Баси кви ауди фенове сте, отказвате хората от идеите им още в зародиш. :hilezh:/>

Накрая Ше си зема един фокус ST и Ше се приключи. :lol:/>

Edited by VBI
Цитиране на предходен пост!

Баце неам време. А и не ми се занимава с бояджии. А ако треа да дам 1500лв при положение че тавана /самият той/ е 300лв. Тва обезмисля операцията.

Edited by VBI

Има бели елементи ве... доста. Ти започна като Шпекса да трупаш спам-постове. :hilezh:

Edited by VBI

Има бели елементи ве... доста. Ти започна като Шпекса да трупаш спам-постове. :hilezh:/>/>

<_</> aхаааа....аз бех се засилИл на Е92ката да правя черна алкантара и вече си я представях,като ми мина таа мисъл през главата ,щото и мойте са бели(светли некви,деа знам) и се отказах на момента,щот ммного ве!покрай шибедаха,дръжки,кора на централния стоп,плафон,сенници :steinigung:/>

мани ,не си е работа така!

п.п. на Аудито го правИх ,ама си купих дръжки и плафон в тъмно сив цвЕт ,от тоталката на един съфорумен спамер и стана :hilezh:/> :rolleyes:/>

п.п. твоЙте постове понеже винаги са само и стриктно по темата ми праиш таа забележка ,нали? :lol:

п.п.2 много отдавна не съм чел ония весел спам,в който в едно мнение са нахранени максимален брой потребители ,барабар с неколко мембъра ! :D

Edited by yavor20v

2-дин рамка

преходници от цд-към нави

антена

нерви

климатроник за 2 дин

пепелник за 2 дин

стига толкова

При мен май се оказва че климатроника е този който трябва. Пепелника също. Аз съм с големия концерт. Антена има, върви с нави-то. Така е описано. Мисля че и рамката е тази. Така поне ме уверяват.

:zustimm:/> и на мен така ми казаха днес. Това нави, на което постнах линк пише че е с GPS антена. Нали не бъркам?

Edited by VBI

Такова нави продава един колега от форума ,порови се в продава авточасти .Отделно ти трябват преходници ,а със тях ще ти дойде и gps антена .Най -важното при покупката на RNS-E е да е читава и да чете добре дисковете.На доста бройки вече им позаминава оптиката ,а тя е скъпа доста.

Ето и линк към на колегата темата за продажбата

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=138334

Edited by gogotzanovsf

Колеги, какво ви е мнението за Тази оферта?

Как ви се струва състоянието им, ако въобще може да се разбере по тези снимки?

Някой може ли да каже дали е с-лайн окачването и с колко сваля (30мм или 20мм) просвета и мога ли да съм сигурен, че е за предно?

Нещо друго сменя ли се при преминаване от обикновено към спортно окачване?

Боби, я дай номерата на амотата и пружините, да не се наиграеш накрая с 500лв.

Нещо друго сменя ли се при преминаване от обикновено към спортно окачване?

Не, но е добър момент, ако са ти скъсани прахоуловителите, да ги смениш

Ще му пиша и дано ги даде.

А скъсани прахоуловители имам поне два. dry.gif

Някакви цени за тях знаят ли се?

ПП Честита баба Марта на всички, живи и здрави да сте :)

Ще му пиша и дано ги даде.

А скъсани прахоуловители имам поне два. dry.gif

Някакви цени за тях знаят ли се?

Прахоуловителите бяха евтини ,по 10,20 лева за брой може би

ПП Честита баба Марта на всички, живи и здрави да сте :)/>

Прахоуловителите бяха евтини ,по 10,20 лева за брой може би

Утре ще кача една таблица с всичките цветови маркировки на пружини и товарителните им индекси, както и номерата на амортисьорите и техните индекси.

67821 b4e03

8e0 413 031 ck

made in belgium

donot heat or open

monroe mn2 vb659 предни армотисыори

B4Bo38Eo 513 0330G

67174

made in belgium

do not heat or open

monroe MN2 HB 663 задни армотисыори

двете пружините са 3 зелени ленти и 1 синя другите две 2 розови ленти и една синя

Това ми изпрати продавача.

Някой може ли да прочете кодовете и да каже стават ли за Авант на предно и с колко свалят?

Предните пружини са с индекс 7, амортисьорите също, отзад е 9 .Окачването е тип 1BE, което е спорт пакет, 1BV е S line.

Имам известно съмнение, че това окачване е от 1.9 ТДИ защото отпред 1.9 ката е поне товарителен 8. На мен дизеловата ми Бца беше 9, а Б7цата ми е 7, но е бензинова.Амортисьорите завършващи на CK И DF ги слагат на 1.8Т и 2.0Т.

Комплекта е от Б6, номера CK го няма на B7.

Обади се в Порше, дай им рамата ти и ги питай какви са цветовите маркировки на твоята кола и ще ги сравним.

Edited by Raino

аз си търся за 1,9 авант на предно с лайн окачване. ако си сигурен, че това е от спорт пакет, няма смисъл да го проверявам.

а всъщност разликата между двете само в 10мм ли е?

Няма да хванеш разликата, а и ако сложиш един индекс по меко окачване ще падне повече.Провери индексите на твоята кола.

Edited by Raino

Провери индексите на твоята кола.

Кои индекси имаш в предвид?

Да питам за цветните ивици на пружините ли какви са ми по ВИН номера за моят автомобил?

Всичко зависи от товарителните индекси, цветните маркировки показват въпросните индекси.

Да ви се похваля, след темпомата бе време и за мулти-волан, благодарение на gogotzanovsf (частите), Bobu (насоките и съветите) и сръчните и бързи ръце на Юли (тапицера) respekt.gifflehan.gif

5941031s.jpg

5941029O.jpg

остава само да ми пръснат еърбега и да го монтирам. smile.gif

Благодаря ви.

Бобо, че не можах да разбера нещо, ще кажеш ли какъв е извода от двата линка, които даде по-горе за окачването?

И една питанка за подгрева на седалките, дали са на отделни бушони, понеже снощи установих, че шофьорската не загрява, а другата си е ок?

... какъв е извода...

..

Да не скачаш на старо окачване, което не се знае, как ще седи на колата ти...и колко ще тропа =)

Здравейте колеги,

искам да попитам дали некой е запознат, дали може да се сложи бутон за отваряне на багажника на Б6-та на вратата /отстрани където са бутоните за алармата/ .Виждал съм коли които под тези бутони, имат бутон за багажника.

В Ибей се продават тези бутони, но далои самата кола има инсталация за него?

С две думи има ли букса за тоя бутон във вратата да се сложи и да тръгне да отваря веднага или си треба майсторлък за това :)

Само да вметна че багажника се отваря през бутона на ключа със задържане.

Аз лично не съм виждал В6 или В7, което да има бутон за отваряне на багажника където и да било освен на ключа или на самия багажник. Дори и да има - аз не съм срещал!

Колегите все пак да споделят дали някой не е срещал такова животно.

Между другото за какво ти е такъв бутон? Нали си имаш бутонче отзад? Също и на ключа...

Просто се чудех, ако си има дръпнато кабели до багажника да сложа едно бутонче :) ама уви, адаша ми разби мечтата :)))

Едно питане за сваляне на кората под волана .Намерих 3 болчета ( горе в ляво до бушоните и двете долу но има и нещо горе в дясно какво и как се стига до него ?)

Аз честно казано не виждам смисъл в това,освен ако не се отваря автоматично багажника!

Като натиснеш бутона от купето,5-тата врата няма да се отвори а само ще се отключи.

Като няма кой да я вдигне пак ще си остане затворена на първия зъб.

Има го като екстра ,дори сега се сещам че като смених салона с Eсков на новите кори си имам копче за отваряне на багажника което си функционира.Като го натиснеш отваря багажника все едно си го отворил с копчето на дистанционното.Не съм му правил допълнителна инсталация ,просто си тръгна като метнах новите кори.Аз лично не виждам никакъв смисъл в това копче,така или иначе трябва да идеш до багажника :zustimm:

При теб е различно

на обикновена кора, без конкретно окабеляване как ще стане... :blink:

Едно питане за сваляне на кората под волана .Намерих 3 болчета ( горе в ляво до бушоните и двете долу но има и нещо горе в дясно какво и как се стига до него ?)

щипка - дърпа се ;)

ето да гледкаш

http://www.audizine.com/forum/showthread.php/331013-DIY-B6-B7-A4-S4-Sticky-Brake-Light-Switch

Edited by Bobu

Бате тва копче е за по лесно качване на чадъри и шатри в комбито :hilezh:/> ,може да ти услужа с тая екстра около 15 ти :bia:

Мойта кора и тя си е обикновенна ,просто взех салона с тях.Имам предвид че не се прави допълнително окабеляване назад към багажника .Сега се сещам че имам и 2 копчета за аларма на кората ,как мога да я подкарам ,ще трябва нов комфорт модул и друго какво ли?

Edited by gogotzanovsf

При б6 има ли селектив доор лок

Тоест, при натискане един път да се отваря само шоф. врата, при натискане втори път да се отвори цялата кола ?

@Bobu - има го, да. С ваг -ком си го правиш. Лично съм го пускал на моята. Въпреки това в последствие си го върнах отново да се отварят всички едновременно - някак си поне за мен е по удобно.

Благодаря =)

@digunan

А как се отключва цялата кола, с второ натискане на копчето ли ?

Edited by Bobu

Точно така. Първото натискане на копчето за откл. - отваря шофьорската, второ натискане на същото копче - цялата кола.

Edited by digunan

Нови амо-та колко е? - За предни говоря?

Защото, аморт. втора ръка... ако тропат, какво правим ?

Аз сега като слагах спортното попаднах за пръв път на тропащ аморисьори., преден. В крайна сметка купих нови оригинални и това е. Тези, червените, които се водят спортни са между 295лв и 310лв. за бройка без отстъпките, на мен ми дойдоха на 200лв. Беше ми интересно какво алтернативно се предлага, звънях и на Ицо (М) да даде мнение и се оказа, че нито един производител няма продукт, който да отговаря като твърдост и начин на работа на фабричните спортни амортисьори.

А на първо време, ако се сменят само пружините какъв ще е ефекта окачване със спортни пружини и обикновени амортисьори?

Ето, ако някой го интересува - http://nfs.mobile.bg...ls&slink=2ad0bu

Звъннах на човека, пружините са от Авант на предно 2,5.

Окачването на 2,5 различно ли е от това на 1,9?

Товарителния индекс на предните е друг. Двигателя на 2.5 е по-тежък

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=139528&st=0&p=2009024&fromsearch=1entry2009024

това, ако го спазариш на сравнително по-малко пари и ако се окаже от твоята кола наистина - може да помислиш.

Бъди подготвен и за някой нов аморт, евентуално...

Това е най-лошия сценарий.

Може и да е перфектно и само да си лаламе глупости =)

Edited by Bobu

Асенов кажи индексите на твоята кола и ако съвпадат направо го отнасяй това от линка по-горе.

Ако вземеш окачването имай предвид 120-180лв. за труд и 30-50лв. за реглаж.Сменя се дългия болт на носачите защото му се замазва резбата, двата са 10тина лв.

Бобу, някой нов амортисьор не върши работа, трябват си два :)

След 15 мин. ще ми кажат индексите за мен, трябва да прочетат повече, че по ВИН им излиза само обикновеното окачване за мен с индекси син-оранжав-розов.

Райно, това за болта е нещо ново, което научавам respekt.gif предполагам го има навсякъде или само в официалните представителства, ще го предвидя и него заедно с прахоулоеителите.

Сумите за смяната и реглажа са ясни, че няма как да се мине без тях. smile.gif

Съвпадат ли индексите, му звъня да го праща, пък каквото излезе, от доста време търся, не знам кога ще излезе друго, а и вече си дойде сезона.

Благодаря ви за сегаflehan.gif

Ще пиша как са се развили нещата.

A последно - играта с наклона на носачите, каква беше ?

Най точно стават нещата като се сложи всичко се оставят хлабави болтовете на горните носачи, втулката долу където влиза аморт. и долния носач. Не слагаш гумата, подпираш под спирачния диск нещо и пускаш колата за да се симулира стъпване на земята. Затягаш всичко, вдигаш, слагаш гумата и си готов.

Имайте предвид, че като сложите окачването никога няма да застане колата както ви харесва още в началото. В рамките на 20-30 дена всичко сляга и си идва на мястото.

Асенов, ако имаш нужда имам останали 2 спортни от 1.9 ката, предни. Ако ти трябвате ти ги дам, тествай, карай, ако всичко е ОК ще се разбереме за някаква полу подаръчна цена. :)

Аз съм за смяна на предни амортисьори. Поне преди година така ми казаха в Порше. Райно дай някакви ориентировачни цени, за да планирам смяната на какви парички ще излезе. Аз трябва да ти пратя и един списък с няколко неща, които ми казаха, че трябва да сменям. Дано днес като се прибера да се сетя и ще ти пиша ! :bia:

От Юнитрейд ми казаха, че има много варианти и всичките са за 4 и 5 цилиндрови мотори.

Няма точно обозначено дали за за Авант или Седан.

Дадох индексите и номерата на окачването от линка и за пружините ми казаха в диапазона 2-12 за натовареност предните са 7, а задните 9.

Пак не мога да съм сигурен дали ще станат или ще се наиграя.

Edited by asenovb

Асенов, ако имаш нужда имам останали 2 спортни от 1.9 ката, предни. Ако ти трябвате ти ги дам, тествай, карай, ако всичко е ОК ще се разбереме за някаква полу подаръчна цена. :)style="font-size: 9pt;">

Съгласен. smile.gif

Обаждах се и на Наско, има само пружини.

Бобе , Жорката каза че ти е подготвил някакви подсилени пружини , относно онова събитие за което ти говореше.

За някакви чадъри и шатри май :gruebel:

Колеги здр, пръскалките ми за чистачките са прецакани пръскат много над стъклото и се чудя лесно ли се сменят примерно с такива от пасат примерно които разпръскват течността като мъгла?

Щом няма проблем с пръскането, не е необходима подмяна.

Пробвай с регулиране на посоката на пръскане на дюзите

Боби, Наско, продаде ли окачването или там не беше слайн?

Ако говориш за Наско от Пловдив/асеновградско шосе, там имаше едни с-лайн от Б7. Звъннете му ;)

Най точно стават нещата като се сложи всичко се оставят хлабави болтовете на горните носачи, втулката долу където влиза аморт. и долния носач. Не слагаш гумата, подпираш под спирачния диск нещо и пускаш колата за да се симулира стъпване на земята. Затягаш всичко, вдигаш, слагаш гумата и си готов.

Имайте предвид, че като сложите окачването никога няма да застане колата както ви харесва още в началото. В рамките на 20-30 дена всичко сляга и си идва на мястото.

Асенов, ако имаш нужда имам останали 2 спортни от 1.9 ката, предни. Ако ти трябвате ти ги дам, тествай, карай, ако всичко е ОК ще се разбереме за някаква полу подаръчна цена. :)/>/>/>

Райно,колко им търсиш на предните амортисьори?

И мойте са за смяна.

Нали смених есента само пружините,сложих спортни и амортисьорите се предадоха и сега подскача.

Може да ми пишеш и на лични,ако ги продаваш.

Edited by Васил

Здравейте колеги, скоро съм решил да сваля акумулатора за зареждане, понеже колата се кара все на кратки разстояния (5-6км градско) и сега почти мина зимата и взе да отслабва. Акумулатора е Bosch silver 7CN 74Аh който се води необслужваем, но не знам дали има някаква разлика при зареждането от другите "обслужваеми"? Също така се чудя дали при свалянето на акумулатора при следния ред - първо минус после плюс и после при връщане плюс после минус, дали има някакъв ред за обучаване на разни ел. стъкла, рейки (това за рейката го прочетох за друга марка автомобил, но не знам дали и тук има такова нещо?) дистанционно и други работи? И по какъв ред да стане всичко, за да бъде колата заключена по време на зареждането което ще е поне 10-12 часа?

...

Пробвай с регулиране на посоката на пръскане на дюзите

Това как го правите? Задължителено ли е заводското инструментче или може и някакъв вид игла?

Проблема е че са много навряни и ми се вижда, че ще е зор с игла.

Най-после реших да си оправя стъклопочистването след като пристигнаха тези и явно ще има трошене на нерви с тази настройка :)/>

А аз с карфица от меките, които могат да се огъват. Защото твърдите игли/карфици са много закалени и може да се отчупят по време на реглажа и парчето да остане вътре в дюзата.

имам въпрос по повод дюзите за пръскане на течност за чистачките на пердното стъкло , могат ли да се сменят ида се монтират такива от сеат ибиза модел от 2008-ма . карах едно такова служебно доскоро и много ми беше кеф как пръска като полумесец върху стъклото , а не като оригиналните на аудито само със струя :)

• 2 weeks later...

Пичове моля кажете как се свалят задните седалки на Ауди А4 Б6 модел както и облегалките понеже искам да ги испера, но се мъча вече 3 яаса и нищо, някои ако знае да пише! Благодаря предварително! :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...