Jump to content

Питанки относно А4 B6/B7 - Vol. 1

asenovb

Recommended Posts

Тия TRW какви са?

Защо те е яд?

Ами защото съм си слагал на Пасата преди това дискове с накладки TRW и останах доста доволен от тях, никакво скърцане.

Колеги да ви попитам какво ви е мнението за LED - Daytime Runnung Lights, все пак скоро ще приемат закона за целогодишни включени светлини, а с тях няма ли да е по - добре.

Edited by grozdev_

Ами защото съм си слагал на Пасата преди това дискове с накладки TRW и останах доста доволен от тях, никакво скърцане.

Колеги да ви попитам какво ви е мнението за LED - Daytime Runnung Lights, все пак скоро ще приемат закона за целогодишни включени светлини, а с тях няма ли да е по - добре.

И аз искам такова нещо :bia:

До колкото разбрах от сайта им цената е около 369 евра и става (гарантирано) само за А6 :steinigung: на Б7 незнам дали ще стане? :gruebel:

Edited by maximoff

Ако се олюпят, рекламация. Преговарял съм с тях =)

Е и аз така, ама предпочитам да ги боядисам поне да не се отлюпват с грунд за пластмаса, а Стрелча май така като гледам са пердашили директно в/у старото покритие. Иначе няма спор капачките в началото бяха уникални.

При мен като гледам е сваляна предишната боя.

Аз не виждам, как ще се сложи покритие, без да е свалена предходната боя. Нали минава през метална баня. Така си ги представям аз нещата.

Освен това, аз не ходя на безконтактно. От безконтактно пада заводското покритие върху хром пакета отвън на колата, представи си... какво остава за огледалата =)

Добре, а с какво да сменя накладките?

Нещо хубавко и добре спиращо(като АТЕ)

Аз съм много доволен от Брембо и дискове, и накладки.

При мен като гледам е сваляна предишната боя.

Аз не виждам, как ще се сложи покритие, без да е свалена предходната боя. Нали минава през метална баня. Така си ги представям аз нещата.

Освен това, аз не ходя на безконтактно. От безконтактно пада заводското покритие върху хром пакета отвън на колата, представи си... какво остава за огледалата =)

Как видя че е сваляна старата боя? Аз не съм сигурен, но чак сега като се люпят зверски се вижда старото покритие. Но пак казвам не съм сигурен, като почна да ги шлайфам ще се види.

А безконтактното ебава мамата на све, къде си миеш колата ?

Edited by LockSyst

На една автомивка, дето не е нищо особено, на ул. Симеон, на ъгъла на реката (бул. Иван Иванов мисля е пряката). Точно след Одрин, като караш по Симеон посока К. Величков. Мият с гъба и шампоани някакви. И така..

Meжду другото, на една автомивка съм виждал един Туарег, докато го миеха, как му бяха сложили найлонови торбички на огледалата, те също бяха от лъскавите =)

Edited by Bobu

Някаква идея?

Здравейте колеги имам един въпрос към знаещите :). Имам бутон на волана за телефон, обаче трябва да има и някаква приставка - като го натисна на дисплея изписва "no function". Някой знае ли къде се намира куплунга на тази приставка, дали може да се изведе AUX от нея за да се върже с кабел мобилен телефон? На CD-то нямам бутон AUX, дали може да се изведе от него такъв вход? Идеята е по кабел да си свържа мобилния телефон и да ползвам CD-то като "свободни ръце". CD-то е оригиналното, без навигация. Има ли начин да се сложи някакъв bluetooth модул?

Има няколко варианта... според мен

1-вариант - да говориш с http://audibg.com/forum/index.php?showuser=11393 , дали може да ти помогне...той преди някак запояваше нещо и искарваше кабел с жак, да си го свържеш към тел-а

2- http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=124229&st=0&p=1833415&fromsearch=1entry1833415 от тази тема гледаш дали имаш такава букса отзад на сд-то, ако да си купуваш и така

3-вариант - търсиш xcarlink, като намериш кой в БГ предлага, свързваш се с тях и питаш, дали се подържа за твоя сд плеър. ако да разглеждаш и ако решиш си купуваш

Относно NO Function, нямаш модул за телефон, затова не тръгват нещата =)

BT се подържа като функция на някои моделчета на Xcarlink и подобни

Edited by Bobu

Мерси, ще сваля радиото да видя какви са буксите. Идеята ми беше ако има някъде изведена инсталация за този "телефонен модул", която да ползвам - при позвъняване автоматично ще намалява звука и ще слага на пауза музиката, а след края на разговора ще продължава. Иначе се продават bluetooth-трансмитери, които се хващат като станция на радиото, подобно на МП3-ките такива. Към тях може да се зкачат до 4-ри телефона. Неудобството е, че е външно устройство и има бутони, които трябва да се натискат от време на време - иначе щях да го монтирам под кората на волана както направих със зарядното на телефона, в момента от него се показва един женски USB кабел от който зареждам телефона. Работи само докато е на "контакт" колата.

Edited by VBI

Трансмитер като вземеш и тоя до теб на сфетофара ще то слуша разговора. А това с намаляванвето на звука ти трябва модул за телефон

Няма да се чува какво говориш ако го вържеш директно в касетофона, но е неудобно, че е с външно устройство. Вече ако е като канал на радио всички покрай теб ще слушат :hilezh:. Затова ще огледам първо радиото отзад какви куплунзи има, а ако го има изведен интерфейса за телефонната приставка би могло да се върже директно към него - това е най-добрия вариант. Ще трябва да потърся малко схеми в интернет.

Ако някой има проблеми с отвиването на задния ляв плафон над номера, мога да му дам Know how, как да го счупи. :lol:

При мен болта беше с разбита резба.

Edited by Bobu

Няма да се чува какво говориш ако го вържеш директно в касетофона, но е неудобно, че е с външно устройство. Вече ако е като канал на радио всички покрай теб ще слушат :hilezh:. Затова ще огледам първо радиото отзад какви куплунзи има, а ако го има изведен интерфейса за телефонната приставка би могло да се върже директно към него - това е най-добрия вариант. Ще трябва да потърся малко схеми в интернет.

Милсля, че с ВАГ трябва да смениш езика за гласов контрол с немски защото с английски не работи ;)

Моята е на немски и когато пойсках да ми сменят гласовия контрол на английски този бутон спря да работи, в смисъл излизаше надпис "но функшън" ;) и после пак ми върнаха настройките на немски и бутона си бачка.

Говорим за гласовия контрол на интеркома, а не за езиковото меню на дисплея и навито. Не смесвайте нещата и не си спомням на кой канал се сменяше това чудо

При мен има вграден оригинален блутут, който ползвам и поставка за телефон нокия 6230i в подлакътника, която не ползвам, и когато натисна МОДЕ бутона от волана се сменя от радио на телефон и обратното.

Общо взето този бутон няма да ти е полезен ;) ако нямаш блутут на ауди или поставка с телефон окабелен с ауди аксесоари ;)

КОгато е в режим радио с бутона до него се превъртат станциите и песните, а когато е в режим телефон се превъртат имената от ардресната книга и/или менюто на телефона. Когато си избереш кое/какво искаш натискаш бутона "ролка" на вътре за потвърждение и така.....

Дано сте ме разбрали :(:lol: :lol: :lol:

Edited by maximoff

Ясна е работата, ще трябва да сваля касетофона отзад да видя дали има допълнителен вход и ако няма ще трябва да извеждам или да търся bluetooth модул. Езика сам си го смених на английски, че немския не го "шпрехам" :hilezh:. Не помня обаче дали съм пробвал бутона преди това, но щом нямам надпис "bluetooth" на касетофона, а и приставка нямам вероятно и на немски език пак няма да работи бутона на волана - просто няма да има какво да превключи.

Някой може ли да ми изкопае снимка на мултифункционален волан от б6, с перфорирана кожа+нормална кожа

Няма да ти търся снимка,за да не се плашим всички колко грозно изглежда .На Б6 готино е 3 лъчев S-line волан с перфорирана кожа,просто в името на красотата се губи функционалността.Мулти волана на Б6 изглежда по грозно от тея на мерцовете

Няма да ти търся снимка,за да не се плашим всички колко грозно изглежда .На Б6 готино е 3 лъчев S-line волан с перфорирана кожа,просто в името на красотата се губи функционалността.Мулти волана на Б6 изглежда по грозно от тея на мерцовете

:zustimm:

Някой знае ли защо в огледaлата на б6 има 0.30волта, дори и при изваден ключ.

Това напержение дали спира, примерно като угасне светлината на копчето на аварийните?

Някой да знае нещо по въпроса =)

Edited by Bobu

Дали новото покритие на огледалата не е някакво фотоволтаично и да произвежда по малко ток за собствени нужди :hilezh:.Оная лелята дето говори бавно може да е объркала смесите или химичните реакций

Edited by gogotzanovsf

Колеги, да попитам и аз нещо. Понякога като запаля на дисплея на таблото не се показват обичайните данни за моментен разход, км до зареждане, и тн, а само една буква N в горната част, като остатъка от екрана е черен. Това ми се случва вече 3 пъти като няма някакво определено време или интервал. Някакви идеи?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...