Jump to content

A6 C4 задна линия озвучение


deadpeople

Recommended Posts

Здравейте , задната ми линия на A6 C4 avant не свири , с оригиналната музика съм (audi delta) очаквам по- евтинко предложение от ваша страна, как да засвири.Като не включва преправяне на инсталации , смяна и т.н. по 200 - 300 лв. Например: активен буфер от C4 или C5 и т.н. или само усилвател ? Също така имам и тема в раздел купувам .. Ако някой от вас освен идеята има и за продажба .. Благодаря ви :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си доволен от звученето, потърси и си вземи други говорители пак от Ц4 :) Друг вариант говорители Hertz до тезо пари които си посочил ще намериш с подходящя размер :)

Редактирано от RaDi_b4
Цитиране на целия предходен пост!
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На задните врати нали е с вградени усилватели.Сигурен ли си 4е имат 12в захранване.Трудно с оригиналмния касетофон ще да са изгорели говорителите.по скоро се повреждат механично и почват да хъркат гадно.Аз съм сменил делтата с ГАММА5 на фв ПАСАТ и вместо цд ченджер с със симулатор на такъв за да си връткам и мп3 ки.симулира 6 сд та с по 100 мп3 ки.

Редактирано от ivajlo petroff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами , не знам колеги .. Точно за това търся помощ така я взех колата.. Задните колони не свирят само задните пищялки .. Мислех че няма колони отзад в началото , но после видях ,че са там и за да се захранят трябвало активния оригинален буфер .. така ли е вас питам :) Благодаря ви за отговорите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задните се захранват от усилвателя в десния калник, който е и бас.

От писаното не разбрах дали работят само пищялките или всичко не работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре .. Благодаря Ви. Следователно си търся задни колони за вратите и просто ги сменям ? С кои модели на Ауди се препокриват , да знам какво да търся :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало Nokia .. Не съм срещал по явни места надписи :) Някой да препоръча място за София, където да отида и ми решат мъките ? :zustimm::bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя кош също няма надписи Bose ама в багажника намерих оригиналното окабеляване за усилвателя и суба, които липсваха...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като пуснеш радиото пише BOSE, ако е такова.

Така и не каза дали не работят всички говорители на задните врати. Как да ти дадем някаква насока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Написах във вторият коментар , но явно нещо не съм се изказал правилно .. Почвам отначало :zustimm:

Със Audi Delta съм , като се включи не изписва BOSE . Свирят предни + задни пищялки и само предни колони , задните две колони не свирят (никакъв звук няма от тях) ! Точно тези задни две колони във вратите искам да просвирят , питам как ? С усилвател или просто със замяна на задните колони във вратите с такива пак от C4 :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А свалял ли си корите да видиш дали изобщо има тонколони или може някой кабел да е прекъснат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свали корите, закачи друг говорител на кабелите, за да разбереш дали е проблема в колоните.

Мисля, че на пищялките взима от големите през кондензатор, т.е. вероятно не е проблема в кабелите до колоните, но все пак пробвай.

Редактирано от mshbul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същия проблем със задните колони на вратите моите са NOKIA с вграден усилвател, и като кажа в някой магазин че имам 12V захранване до колоната ми се смеят :D Ако някой може да помогне чакам предложения :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема най-вероятно е от двете къси жички, които вървят към самия говорител.С времето се получа нещо като окис по тях и се закъсват не дават хубав контакт и не свирят.Моите също не свиреха ,като им презапох жичките и те тръгнаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега отворихме кората има две букси на Нокиата отзад малка и голяма и тази в която влиза пищялкат. Аз имам кабел в пищялката и в голямата букса, малката стои без кабел. . Там ли да,търсим проблема.

някой да разясни каква е схемата от касетофона към задната линия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Извинявам се за горния неразбираем пост , но го писах от телефона , като се надявах на по - бързичък отговор докато съм при колата , но нямах този късмет :hilezh: .. Та много ще съм ви благодарен , ако ми помогнете прилагам снимки да видите , както казах са 3 букси едната отива към пищялката(имам кабел) , втората е малка в нея нямам нищо и третата е голяма букса там влиза кабел идващ от касетофона (имам кабел) .. Припомням че задните колони не свирят само пищялките .. Благодаря ви

16288669-holder-6b14b31ed41574e188da3370b9464482.jpg

16288684-holder-f184d1625affd82f52b5bdf9d9a85dee.jpg

Редактирано от deadpeople
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези две жички провери които съм отбелязал от буксата към самия говорител.Видимо може да им няма нищо.Прегледай ги хубаво.Задните колони са ти на отделна букса озад на касетофона мисля че беше жълта.

Редактирано от PAVEL MARINOV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пищялките му работят. Значи от радиото идва аудио сигнал. Проблемът е в задните колони според мен.

Но аз не знам как са организирани тези, които с усилвател в тях. Ако някой каже къде се подава 12в, колегата да пробва дали идват 12в.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи един кабел и им подай сигнал от пищялката директно на мустачетата на големия говорител.Ако свирне проблема е както каза колегата по-горе калпава връзка някъде.Ако не-заминал говорител вероятно.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...
  • 11 months later...

Колеги, темата е стара, но за да не отварям нова, ще питам тук. Имам два въпроса:

- Първия е като на колегата  deadpeople  Сложих оригинално радио Audi Delta и чейнджър, но задната секция не свири. Казаха ми че трябва да си взема оригинални говорители с усилватели в тях, тъй като тези касетофони били двуканални. Взех такива, но не знам как да ги свържа, а имам и опасения че ще трябва да се пускат нови кабели до касетофона. Когато свирках с МП-тройката, старите ми китайчета бяха вързани с кабелни обувки, а от тях още 2 кабела в пищялката. Т.е. от касетофона ми идват само 2 кабела, които бяха вързани последователно (в колоните и от тях в пищялката). Незнам дали беше правилния вариант, но така бяха с купуването на колата. Конкретния въпрос за новите говорители с усилвателите ми е коя букса на говорителите за какво е и на къде да отправям кабели? Буксите са като на двете снимки на колегата по-горе (три букси на всеки говорител). Единствено разбрах че 2-пиновата е за към пищялките, ако не се бъркам. А другите две?...  

- Другия въпрос е за оригиналната антена. Колата беше на бояджия и антената ми беше буквално изтръгната по някакъв зверски начин, тъй като болта отдолу от към купето бил раждясал и не могъл да се отвие. Буксата на кабела също беше счупена. Купих друга антена - китайче, та въпроса е как точно да я свържа. Въпроса може да изглежда глупав, но единствено знам, че централния кабел е за антената, а ширмовката се закача на маса. Но имам още един кабел с букса с No 161971976, по който тече по слаба маса, ако мога така да се изразя... при мерене с мултицет показва около 10V и най интересното е, че има маса само при изключен касетофон. Щом го включа - изчезва. Възможно ли е да е за някакъв антенен усилвател и къде трябва да го вържа към антената? Ако е за усилвател не би ли трябвало да е обратно - при вкл.на касетофона да има маса, а не да прекъсва.

Редактирано от orlin_emilianov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...