jazzbazz Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Здравейте колеги,освен в раздела "Къде да не ходим", избрах да напиша отделна тема за това какво преживях и какво представлява автосервиз LUXOR. Постът го пиша след като ми мина първоначалния яд, за да не звучи заядливо и нападателно.На 26.06.2012 намерих обява за ремонт на ABS на Ауди А4 1998 куатро и се обадих. Обясних, че проблемът не е софтуеърен, а е често срещаният проблем с ABS Bosch- отпояването на жичките в електронния блок. Отидох веднага в Луксор, намиращ се на бул. Рожен 80. АБС беше свален и "уж" закаран за ремонт при някакъв Тошко. След около 4 часа (през това време ми правиха гарнитура на капака на клапаните - нямам оплаквания) Явор - шефчето на сервиза дойде и донесе блока. Пих един Радлер в кафенето на сервиз и видях, че ми е свален километража. Питах дали процедурата е такава и получих отговор, че свалят таблото за диагностика...??? Както и да...Поставиха таблото обратно, поставиха и ABSа, но не тръгна- удивителната стои на дисплея, жълтата лампа на таблото обаче изчезна (установих, че таблото е свалено, за да махнат/счупат лапата на АБС). Казах им, че това означава, че АБС не работи, а те ме убедиха в обратното. Направих тест - нямах АБС. Бях им платил ремонта. Разделихме се с уговорката, че след ден пак ще се видим.На 28.06. 2012 закарах колата в 11ч. Вече бях запознат как се оправя проблема и им обясних. Свалиха модула отново, видях, че изобщо не е отварян!!!!!!!! Започнаха укорите към Тошко и от тяхна, и от моя страна! Отвориха ел.блока пред мен и констатирахме проблема с отпените жички. Казах им, че трябва да бъдат запоени много финно и те го направиха. Затвориха блока и го поставиха - уплътниха едната тръба на АБС с тефлон, защото изпускаше спирачна течност! Махат модула отвинтвайки тръбите, а не от подкалника!!!! ОТНОВО НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ! ОБЕЩАХА МИ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТА - 120ЛВ!От тогава няколко пъти ходих в сервиза - Явор-шефчето се крие. Не вдига телефони! Казва, че няма пари. Вчера 02.07.2012 подписахме запис на заповед, че до 09.07.2012 ще ми върне сумата. Ако не го направи - викам КЗП и им пращам данъчни! Записал съм видео при подписването на записа на заповед!P.S. Благодаря на колегата VLADIMURY, който за 15 мин ми монтира и ми оправи проблема. Наложи ми се да купя АБС втора ръка, защото сервиз LUXOR ми беше прекъснал всички връзки в ел.блока при запояване - на снимката по-долу!Благодаря и на Мишо от Горубляне за всички съвети, които ми даде!Ще си търся правата!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пламен П Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Колега, добре е да се търси и в гугъл за отзиви:Явно са го надушили потърпевши... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinich Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 За тия ли става въпрос? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veselin Milev Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Ама добре са омазали блока... майсторски!Този Тошко явно не е знаел, че проблема не е при конектора, дето е срал,ами точно от другата страна на платката...А въпросните "майстори" продължават да си подновяват обявите и тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toshkov81 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 баси олигофрените, преди няколко дни един колега от форума ми прати същата електроника като тази, нямаше една останала здрава пътечка, някой го беше минал с калайджииския поялник.Защо такива "СЕРВИЗИ" продължават да имат обяви в нашия форум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazzbazz Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 (edited) Колеги, скоро ще има развитие по темата. Сезирани са КЗП, данъчните и СРС! Edited July 10, 2012 by jazzbazz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petar_pramatarski Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Това не е автосервиз а шайка обирджии - преди няколко дена дойдоха да ми погледнат колата. Очаквах да дойдат с баничарка и да са се подготвили с инструменти - дойдоха някакви неугледни и съмнителни типове с някакво "Лупо" без каквито и да е било инструменти. Свалиха въздушния филтър, за което взеха маса пари.. Беше се развалила една част. Взеха ми пари предварително за нея и отидоха до сервиза за да я вземат. Разбрахме се да се върнат след половин час.... Е още си ги чакам, една седмица след това. Обаждах се на няколко в сервиза, ходих лично, исках да се видя със шефа им, но МИШОКА Явор не посмя да се появи. Дотук с надутите изказвания и гаранции за качество. Това са шайка мошеници, кокошкари и страхливци. Направете си труда да отидете и да им видите "сервиза" - една съборетина на бул. Рожен. Съмнявам се, че там изобщо ремонтират коли - когато отидох имаше двама монтьори, които лапаха мухите и си чоплеха носа. Не им вярвайте и на 1%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts