Jump to content

централно заключване


slona

Recommended Posts

Колега извинявам се че пиша тука просто да не пускам тема и аз . И така искам да питам могали да си купя такава оранжева тапа която е на снимката защото беше пукната и без нея или ако сложа друго недеиства вакома,защото има канали в самата тапа и си определя налягането и изпускането.Кажете можели да се продават или да сложа нещо което да има същите канали и размер?!

 

post-86546-0-90207600-1404663218_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ти е спукана мембраната вътре и затова не работи както трябва централното - чест проблем. Сменя се цялата машинка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Това което си показал е устройството което отключва и заключва. Има го в четирите врати на капака на багажника и на капачката на горивото.

Най вероятно е спукана мембрана на някое от тях. Най лесна проверка но не много точна  - да видиш кое се заключва/отключва последно. Най вероятно там е пробита мембраната. Отваряш съответното място, вадиш маркуча от устройството запушваш го временно и пак проба. И т.н......

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Само да добавя:

LINO_KKK :

"Това което си показал е устройството което отключва и заключва"

 

Actuator му е името на това устройство.

Редактирано от slona
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е за капачката на горивото.Но при мен беше спукана тази оранжева капачка която е лепих стана но не знам докога по магазина и по Моргите няма ли такова нещо. А тази капачка има специални канали да изпуска определено количество въздух пробвах с други неща но няма ли канал не действа изобщо някакви идеи какво мога да измисля от нещо и да пасне? А за вратите забелязах че задните или само едната не мога да определя се забавят не са в синхрон как ще ми е най лесно да отворя вратите задните  за да видя машинките и кое най вече да гледам в тях мембраните ли ако им има нещо как се оправя с нова машинка ли?!  Може Ли да е от вакуум машинката  която е със буксата във багажника в една кутия защото скоро е сменях че мойта издаде багажа а след като сложих тази от тогава дойде проблема ама не веднага ! НО я отваряx и нищо и няма освен прочистих маркучетата вътре в нея че бяха мръсни и пак същото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смукни с уста и виж дали има утечка. Ако не се получава вакум значи е пробита мембраната. Тази капачка е само да осигурява въздух като се движи нагоре/надолу мембраната, да не „залепва”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси , май проблема е в задните врати колега снощи беше много тихо, при заключване задържа пак накрая като спре се мъчи, мъчи и спира и в задните врати се чува едно отпускане на някаква пружина и звука идва като скърцане трябва да гледам задните врати. И без тва при задна лява плафона не работи при отварянето й също така като я отключа и отворя задна лява и не прекъсва веригата и пак cе заключва....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги да ва попитам тази част знам че не се вади като е здраво има ли някакъв начин да се изкара и как ?!  Защото на старата машинка това се счупи А със нея нямах никакви ядове и искам да пробвам и с това преди да барам вратите обясними как да го изкарам!

 

 

 

 

 

 

 

 

post-86546-0-23127700-1404789119_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега MMA_BS виж също да нямаш някоя "студена" спойка на платката в машинката. При мен беше това. Има един датчик който отчита че вратите са затворени вече (сигурно налягането) и той не работеше заради спойката му. В резултат като заключех бръмчеше по една минута и после спира- това е направено точно с такава цел ако отнякъде изпуска да не върти вечно докато изгори.

Можеш да провериш дали е от машинката като извадиш маркучето и запушиш дупката с пръст. Ако спира нормално е някъде по тръбичките, ако пак не спира е от машинката

Редактирано от martx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега ще ги презапоя ако ме усъмни някоя . Но ме интересува как се сменя тази част да знам  ако нищо пак не стане

?

Редактирано от MMA_BS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 years later...

Здравейте. Днес качвайки се в колата (Б4 седан) чух някакво жужене откъм багажника, което след малко спря. Заключих вратите с централното, заключиха се, обаче шумът отново се появи и след малко пак спря. Всички врати, багажника и капака на резервоара се отключват и заключват нормално. Къде да търся проблем, моторче/помпа на централното?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казваш го сякаш е нещо ново като звук. По принцип вакуум помпата се чува доста отчетливо. Но ако звукът се появява без да си направил опит за отключване/заключване - респективно случва ли да има движение в ключалките или щеките на вратите? Стига да си сигурен, че централното - ще трябва да огледаш инсталацията, като почнеш от вратите (ключета/кабели), особено ако е авант - на багажника, имат навика да се скапват там. А може и управлението, което е в помпата да е хванало пътя.

От друга страна сходен звук може да издава и бензиновата помпа, като подадеш на контакт - тя пак е в багажника, пак от дясно (поне на аванта). Та дай да разграничим - кое е източника на звука според теб?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Някой може ли да провери и да ми каже, при централно заключване на колата, падащите облегалки на задните седалки заключват ли се, защото имам някакъв такъв спомен, но не съм сигурен? При мен тази по-голямата, която е с подлакътника, дръжката й за отваряне все едно е заключена и не може да се свали.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Явно моите се заключват. Каталожният номер на клапана в багажника ме ориентира 8A5 862 153 B /operating valve for vehicles with lockable backrest
backrest, split/. Та, от схемата само не мога да се ориентирам къде в багажника са.3fe05e400656e14bd2e39c30f9e91a95.jpg

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
 

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На старата ми Б-4ка седан се заключваха то централното,мисля че клапаните са в самата облегалка и нямат връзка с лостчето за сваляне на облегалката,по скоро принципа е като този на капачката на резервоара.Знам със сигурност от къде минава тръбичката за вакуума-през ухото на което "лагерува" самата облегалка.

В къщи имам такава облегалка,но не знам кога ще имам време да я отворя и да съм ти полезен със снимки на самия механизъм! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитвам се да си представя защо на един авант ще трябва да му се заключва задната седалка. Айде, на седана може, ако ще возиш някой в багажника да кара ски 😁 Като цяло това заключване ми изглежда нелогично...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Появи се следният проблем при централното на B4. От ключалката на шофьорската врата се отключва и заключва само тя. От ключалката на пасажерската врата също е така. А от ключалката на багажника се отключва и заключва цялата кола. Къде може да е проблема? В машинките на вратите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...