Jump to content

Проблем с автомат на А3 8L


dimgeorg

Recommended Posts

Здравейте колеги!

търся съвет какъв може да е проблема и къде да отида за ремонт... та на моята болежка.

Карам А3 '96та година 1.8 автоматик (АГН е мотора), но нямам идея каква е кутията(4-степенна ако не се лъжа). Колата вървеше съвсем нормално до днес, но уви..

Проблема с който се сблъсках е, че колата загуби всички предавки за движение напред изведнъж. "D", 1, 2, 3, а даже и на свободен режим "N" при опит да се включат се чува виене от кутията и няма никаква подемна сила. Оборотите стоят нормално, при подаване на газ леко няма ефект. Като се включи задна предавка, виенето изчезва и колата потегля без проблем.

Няма видими индикации на таблото,а също така дисплея на скоростите не е сменил цвета, което би било симптом че кутията е в аварием режим (от постове който четох).

Колата я купих Май месец, като продавача е сменял филтър и масло на кутията (не съм сигурен как и дали изобщо). Направил съм й вече 6-7к километри и вече е ясно, че няма да дочака влизането в бокса (което за зла участ трябваше да е утре). Не знам да се смея ли да плача ли.. като помисля какво следва...

Моля изкажете мнения къде може да е проблема, дайте съвети за елементарна диагностика и най-важно, сервиз, в който да съм сигурен че ще помогнат.

:steinigung::steinigung::steinigung::steinigung:

Благодаря ви за съветите предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Успя ли да я оправиш? Най-лесно се трие тема, но ако всички си триеха темите без да споделят как са се оправили нямаше да има нужда от форуми ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Кутията имаше 3 строшени пръстена, а останалите почти бяха заминали. закарах колата в сервиза на Орлов мост и срещу 2000лв всичко сега е наред :(

отгоре на всичко се оказа че кутията е сменяна преди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...