Jump to content

загуба на налягане на маслото на АУДИ 100 2.8


bara4eto

Recommended Posts

След спиране на двигателя за 5 мин и след стартиране светна лампата за налягане на маслото и манометара беше на 0 .Угасих и стартирах наново двгателя и тгава двигатела си промени звука и го изгасих .Маслото е на макс ,моля за съвет .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

запушена маслена магистрала,калпав филтър на маслото,маслена помпа-това са някои от проблемите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо маслото е на макс?

По какъв начин се промени звука на мотора-тракане,стържене,виене или друго

Имах подобен случай с уреда и лампата,смених датчика и вече 20 000 км си карам,пък ме бяха наплашили ,биелни лагери глава брбрбрбррррррррр.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пречукаха повдигачите на клапаните и двигателя беще изклучен.Колата бе на наклон и достигна до севиза на самоход .Късмет просто .Разговарях с колега от сервиза на ауди и тои ми каза че до сега не са имали проблем с маслената помпа на тия автомобили и ме посъветва да отвора клапана и да промия от там помпата с масло от картера само на стартер без свещи ,цлед това да монтирам клапана и да свалим един капак на клапаните и да видим дали помпата ще качи масло там и дали ще угасне лампата!

Цедката и картера чисти „Сменяна е гарнитура на една от главите и предполагам че нещо е попаднало на клапана след този ремонт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Оказа се ,че предни маистори са си оставили ръцете и са мислили с някои части под кръста.Има ревизионен капак затварящ вход и изход на маслената магистрала към масления филтър и на този капак не бяха слозили гарнитура и от там маслената магистрала се е празнела и колата еработила с завижено ниво на маслото в картера,и когато е паднало нивото му(колата тече като леика ,че не бяха сменили гарнитури на двата картера).Сега колата си вдига налягане без проблем ,при студен двигател на малки обороти 3 атм ,а на горещ 2атм и при форсаж 5атм. Какво повече му трябва освен яко каране!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...