Jump to content

Recommended Posts

Аз смених S10 с S20 и честно казано не разбирам какво е това цялото мрънкане и все недоволстване каквото и да се изкара като смартфон. Единственото, което не ми харесва като тренд е постоянно покачващите се цени, но явно е неизбежно...
Смених S10-ката само заради слабата батерия.
Нещото, за което много се говори и мрънка за S20 е ексинос процесора. В началото и аз се пенявях ама после си викам кво толкова? Разликата в перформанса между двата процесора никога няма да се усети в ежедневието.
Казват, че батерията държи повече, което вече си е +, но и да се тръшкаме и да не се тръшкаме това е положението за сега в Европа. Говори се че Самсунг ще сменят техните custom ядра с такива на Qualcomm което ще е супер.
Не виждам телефона да няма нещо, което да ми липсва. Размера е перфектен, камерите са добри, батерията спокойно изкарва цел ден, дисплея е страхотен, държа го само на 120hz, правя около 4:30 SOT и около 26-28ч между зарежданията.
Няма вече биксби бутон, punch hole-a е малък и на добро място. Бързината на зареждане на батерията е достатъчна, зарежда се за под час.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко четох за 1+ и новите им модели. На външен вид доста приличат на предишните, освен дупката за камерата. Това, което ми направи лошо впечатление е отново цената - про версията ще е над 2к, ако цените, които гледах са верни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен с S20 не бях забелязал да има проблем с фокуса. Имаше сериозен проблем при Ultra-та.
Тия 1+ нещо много са си поверявали с цените за новите модели ако слуховете са вярни.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета,някой имал ли е досег и впечатление от такава китайска пръчка?

Търси се  малък смартфон, с почти никакво браузване(евентуално нещо за справка) минимално ползване на вайбър и да има гъгъл мапс за всеки случай.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зачетох се в коментарите на друго видео в ютубата за тоя телефон... Трябва да внимаваш кой модел поръчваш, защото i10 не поддържа Google Play store, a само i10s. В допълнение, двама потребителя се оплакват от чувствителността на дисплея, понякога не отчитал натискане.

Според мен няма смисъл, ако се търси бюджетен малък смартфон, погледни Nokia 2.2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами честно казано, зарових се в темите за мини смартфоните, че ми стана интересно, и в тези размери не намерих нито един от топ брандовете. Най-малките размери на Самсунг, Нокия, Сони, Епъл, се въртят все около 140-50mm.

 

Такива като тези Anica има още Melrose, K-touch, и др. подобни, които все са със съмнителни снимки, нямат официален уебсайт, и като се зачетеш в ревютата на потребителите е нещо страшно.. пристигат с андроид 6 вместо 8.1, на снимките в обявите съвсем друг телефон, общо взето аз не бих купил дори на ташак от тях...

 

Обаче намерих по-легитимна на пръв поглед компания, която има сайт, англичета са, има и конкретни модели... Разгледай, аз в твоя случай бих избрал от тях.

 

https://www.unihertz.com/shop/product/jelly-pro-black-21

 

 

 

 

 

Редактирано от cokesucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този невероятно голям екран от 60мм с невероятна резолюция, батерия от 950мА и процесор на 1.1ГХз ми се струва че това устройство не става за нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да препоръча нещо андроидско за около 300лв, търси се нормален смартфон за баща ми. Не съм наясно изобщо с андроидите, гледам Samsung A20e, но не знам какво да очаквам. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Миналата година търсех за големия син някакъв евтин Андроид под 6'' и се спрях на този модел. За година ползване не се е оплакал и е много доволен. Ползва го като всеки тинейджър - Spotify, Netflix, социални мрежи и т.н.

За малко повече можеш да загледаш и А40, който е с AMOLED дисплей и малко по-добър като параметри А20е vs. A40 . 

 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При Xiaomi , който не е свикнал с техния потребителски и интерфейс отначало може да му се види на баир лозе, иначе като цена/производителност особено в ниския и среден клас са за предпочитане пред Самсунг определено.

Това, за което питаш, за непретенциозен ползвател никак не е лошо. Но и те бълвайки в стремежа да запълнят всяка пазарна ниша, софта им е постоянно пълен с грешки и критикуван от потребителите. 
Ето ти раздела им, чети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не уточняваш това с преподписване ли е, не е ли, има ли ограничение в размера на дисплея... До тези пари, бих се ориентирал към китайските марки, а не Самсунг. Предлагат повече. На моята и избрах Redmi Note 8, с 64/4 памет и е доста добър телефон, но трябва да се прежалят още едни 50-тина лв, за да влезе в бюджета. Смятам, че е по-добър избор от А20 и А40, защото разглеждахме и тях като опции докато избирахме.

 

Междувременно Huawei отново, за поредна година по едно и също време дриснаха и промотираха снимки, направени с DSLR, като снимки, направени с новите им телефони. Това им се случи и миналата година със серията 30. Било инцидент, казват.:hilezh:

В същото време Самсунг още повече дриснаха и великият им ултра модел се нареди на "почетното" 7-мо място в тестовете на камерите, задминат от една купчина китайски телефони, включително Xiaomi и Oppo, които ползват техният 108MP сензор. И това след 100 ежедневни ъпдейта, за подобряване на камерите. Доволно изостават при камерите вече. Бавно се превръщат в Сони, които произвеждат отлични сензори, но нито един от техните телефони не струва, когато стане въпрос за снимки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избра се Самсунг точно заради марката. Преди около година баща ми се наигра с един Алкател за 80лв и от тогава се убеди, че телефона трябва да е хубава марка. Аз щях да избера Xiaomi най-вероятно, но той предпочете това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да го ползва със здраве! Да не би да говориш за Алкател 1с 2019, защото имам същият такъв, залежаващ в шкаф, като работи точно 3 минути, преди да попадне в мое притежание и това беше пред очите ми. После със собственика му се върнахме в магазина и си купи друг апарат, а алкатела остана в мен, да му търся нов собственик.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, s7r3l0k написа:

Доволно изостават при камерите вече. Бавно се превръщат в Сони, които произвеждат отлични сензори, но нито един от техните телефони не струва, когато стане въпрос за снимки.

 

В скоро време Sony ще си върнат славата. Вече започват да си оправят вътрешните неразбории между отделите.

Новият модел xperia 1 mark ii лично за мен не отстъпва по нищо от хуявейките и самсунгите, освен в зоом-a.
Скоро го пускат на пазара и ще видим повече сравнения и ревюта, но като дизайн и характеристики определено е топ

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 2 години вече го чакаме това скоро време.:hilezh: Експирията се очаква да е на цената на S20 Ultra и малко под цената на P40 Pro+, а не предлага и половината им възможности. Пак ще ударят на камък според мен. Трябваше вече да са се преориентирали далеч от премиум сегмента, защото не предлагат премиум у-ва.

Това винаги им е било специалност на сони -  високи цени, по-скромни характеристики от конкуренцията. Същото е и сега. Нищо чудно, че миналата година успяха да продадат едва 4 милиона у-ва и си подобриха рекорда по най-слаби продажби за поредна година. Има евтини китайски пръчки, които се продават в пъти повече, само 1 модел...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори 2 години е малко ...Според мен Сони са безнадеждни от много повече и си остават някаква марка за група "ценители", която разчита на някакво име изградено през годините ...Самсунг и според мен се отдалечават от истината .Пазара все повече се доминира от Huawei и Xiaomi , като Oppo все повече ги доближава.

 

 Аз пък търся слушалка със 16х9 и физически фингърпринт фронт рийдър..., който да е home& back бутон. Към момента това си остава оптималната комбинация резолюция и навигиране според мен...Нещо обаче удрям на камък...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните телефони, които покриват изискванията са от 2017 и няколко доста редки модели от 2018. И като казвам последните от 2017 - най-добрите по мое мнение възможни телефони, които покриват изискванията са Nokia 6 и Nokia 5, следвани от Meizu 15. Актуалния телефон, който ти покрива изискванията е новият SE на Apple, който го обсъждахме в другата тема. Според мен, златната среда е Nokia 6. Има ъпдейти до Андроид Пай, като HMD миналата година обявиха, че ще удължат поддръжката му с още 1 година, тоест ще получава ъпдейти до ноември тази година. Мейзу-то е с далеч по-добър чипсет, обаче се намира много трудно и няма никакви ъпдейти за него. Моторолите нарочно не ги споменавам, защото са кошмар най-страшен, телефоните на Самсунг от 2017, които покриват изискванията отдавна вече не се намират - това са моделите от A и J серията 2017. В списъка влиза и Xiaomi Mi6 и Huawei P10 - също вече много трудно откриваеми. Другото е някакви китайски и японски марки, които няма шанс да ги намериш вече, дори внос.

Нокиата все още се намира, но за 400лв, което е умопомрачителна цена, на фона на това, което в момента можеш да купиш за тези пари. В краен случай - втора ръка с нова батерия.

 

In other news:

jrinAywUeymadIBLQ5x6sn6ThcUJC7YhCyzSV_79

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нокия ги разглеждах още тогава...Филма с Моторола го гледах на живо и поне пет пъти съм писал в темата ,че са трагедия най-страшна...Като чета и размишлявам по коментара ти и спрямо всичко , което съм разгледал на пазара, излиза, че оптималният вариант го притежавам (huawei mate 10) и ще трябва да си купя или пак такъв или да се надявам тайничко Андроид производителите да се върнат крачка назад, както направиха с фингърпринт четеца от гърба на устройствата...Iphone са лъч надежда в тази насока...:D (не мога да повярвам ,че го казвам за тях)btw и тази опция я мислих, но ще ми е доста трудна подобна миграция...Днес разглеждах и почти всички нови модели на пазара...и ако не са по-добрите камери, просто не знам, за какво ми е телефон, който изглежда като вафла Хипер, с дисплей с черни дупки заради селфи камерата, който бива прилично оразян, при повечето видеа от тубата и всичко това, на цена колкото един поносим дизелов градски автомобил...Нещо не разбирам еволюцията при смартфоните, която се превърна единствено в борба за по-мощни процесори и памет, всичко това за сметка на ергономията , като например  премахването на физическите бутони за усилване и изключване...буксата за слушалки и т.н. Не знам и кой реши,че извитите дисплеи са премиум, но освен ,че е супер безмислено и скъпо, при някои дори е свързано с проблем с образа..изкривяване или винетиране на изображението . 

Всичките производители бързат да изкарат на пазара по-добър продукт от конкуренцията, но това вече взе да става за сметка на потребителя, понеже напоследък все по-често се случва, хората  да получават суров бета продукт, който в последствие фирмите се мъчат да поправят с десетки ъпдейти...Към момента отказвам да съм част от тази игра...

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...