Jump to content

Recommended Posts

Преди 2 часа, mitsubishi galant написа:

но ще ми е доста трудна подобна миграция...

Преди години същите ги плямпах.

Обаче преди 3 години го направих и с 4 клика точно нещата приключиха. Повече не желая да съм бета тестер, да преинсталирам апове, ромове, рамове и тнт ,както и от тогава нямам спомени да съм имал какъвто и да е проблем... просто всичко работи.

Не ми харесва политиката им и цените,както и малкото иновации, които ти дават на огромна цена във всеки нов модел.

Както се казва- ако искаш

Редактирано от Prokopi90
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 че бързо се свиква, вече двата ОС-а не са толкова различни като и при двете има плюсове и минуси.
А производителите на телефони ако слушаха тука няколко юзъра още щяхме да сме с нокя с фенерче.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли защо Xiaomi K30 pro го има в БГ, а в официлания им магазин в алиекспреса го няма?

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално, не би трябвало да има K30 pro в Европа все още и това са китайски модели с флашвани ромове, кърпена работа. Първо се появи в Китай телефона и се изкупи за секунди (буквално), а в последствие, ще дойде тук, като не се знае под какво име ще дойде. Защото докато в Китай предходният модел е K20 pro, тук в Европа, се продава под името Mi 9T. Последно се заговори, че K30 pro ще се появи извън Китай под името Poco F2 pro. В китайският сайт на Xiaomi го има K30 pro, с цени и всичко останало, вероятно за преордър. По-късно чак ще се появи в Али. Това им е традиция с най-търсените и очаквани модели.

 

@mitsubishi galant догодина доста хора се надяват, тези грозни дупки по екраните, които между другото са най-безумното и зле изпълнено нещо от години насам, ще започнат поетапно да изчезват и на тяхно място да се появяват камери под екраните. Наскоро гледах новите изцепки на Самсунг от S серията и една на Xiaomi, които имаха проблеми със осветлението около предните камери. Трагедията е пълна. Според мен, не очаквай завръщане към нещата, които търсиш, а по-скоро се ориентирай към евтин начин да вземеш новото SE. И без това е по-добро от всички бюджетни Андроиди...

Има ли някой "доволен" с S20 ultra 5g на който вече да му се е спукало стъклото над задните камери? Започнаха да се появяват такива оплаквания на спукали се от самосебе си стъкла. Бива за 1400 доларес.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

iPhone SE vs iPhone 11 vs iPhone 11 Pro vs Samsung vs OnePlus Battery Drain Test!

 

Батерията на SE-то ме връща във времето, когато имах 3GS - много приятен телефон, но гледаш винаги да имаш контакт за зареждане наблизо :) . Очевидно е, че дори "скопен'' А13-та идва твърде мощен за тази ''архаична'' архитектура. Ако ще е iPhone поне да е Хr (по-нагоре, по-добре).

 

Впечатляващo представяне на OnePlus 8 (90 Hz) и S20 (120 Hz) (SD865 и в двата). 

 

Колкото до S20 Ultra 5G - твърде голям и грозен с този ''остров'' от камери отзад (това важи за всички супер-дупер камерафони от 2020). Просто правило е, че естетиката се крие в симетрията, но ..... явно е въпрос на вкус, а за някой и на престиж (учудващо много хора си купуват даден телефон само, защото е най-скъпият, който се предлага на пазара :steinigung:.

Между другото, няма такова нещо като ''спукало се от само себе си'' стъкло. За да се спука стъклото трябва да се подложи на някакво въздействие (механично, термично, радиочестотно и т.н.), което да наруши структурата му като цяло. Така, че оплакващите се от '''спонтанни спуквания'' при S20 Ultra 5G по-скоро не могат да свикнат с ''естетиката'' на телефона и гледат как да си върнат парите. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не взех Ultra-та, макар че по принцип вече съм на мнението, че като ще е "гарга" да е рошава, т.е. няма смисъл да се взимат скопените модели на флагманите, НО 6.9 екран хич не ми се нрави, а и не виждам смисъл нито от тоя зуум нито от 108мп основна камера и съответно реших че няма смисъл да се дават тия пари. Плюса само заради по-големия екран с 0.5 инча, малко по-голямата батерия и една безсмислена камера повече също ми се видя че не си заслужава 200-те лв отгоре.

Примерно при новите 1+ пък не е така, там няма смисъл да се взима скопения вариант.

 

П.С. днес получих Майския security пач, впечатляващо бързи са от Samsung :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е този екран 6.9 и кое точно не ти се нрави ? 

На 28.04.2020 г. at 21:10, s7r3l0k написа:

тези грозни дупки по екраните, които между другото са най-безумното и зле изпълнено нещо от години насам, ще започнат поетапно да изчезват и на тяхно място да се появяват камери под екраните. 

Трагедията е пълна.

Според мен, не очаквай завръщане към нещата, които търсиш, а по-скоро се ориентирай към евтин начин да вземеш новото SE. И без това е по-добро от всички бюджетни Андроиди...

Да, дано си прави, понеже очаквам с нетърпение  тази "иновация"  да изчезне в скоро време...Според мен,  скоро пазара ще се измори от това да следва тренда и ще се тръгне в някаква по-индивидуална стратегия към продуктите от страна на производителите...Определено си поиграх с какво ли не тези дни...Ифонето и него го гледах дооста и бих се прежалил ....но най-смислено ми се струва да си купя един нов екземпляр като моят стар Huawei , да си клонирам всичко и да си чакам, нещата да си дойдат по местата, т.е. или някой да реши да направи стъпка назад в името на функционалноста, както Епъл или да видим най-сетне смислен смартфон с фул боди дисплей...Моментът е ключов и продажбите на SE , ще накарат доста компании да си преосмислят стратегиите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S20 Ultra е с 6.9 екран и не ми се нрави големината на телефона, то си е таблет вече. Не знам какво толкова ревете за дупката в екрана за камерата. За момента това е най-минималистичното решение. Нито попъп нито грозни ночове са по-добри решения.

Sent from my Samsung Galaxy S20 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом на теб ти допадат тези дупки в дисплея, ок  ! За мен са грозни и неестествени. Изправяме дизайн срещу функционалност, като второто ми е приоритет. Широчината на дисплея всъщност има по-голямо значение от дължината му...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак би трябвало да може да се вади и с една ръка от джоб или където си го държи човек... А изскачаща камера никак не е лошо решение, стига да не е в конфликт с IP67/68.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че не харесвам особено механичните камери, бих ги предпочел пред всички останали варианти. Xiaomi и още един китайски производител, още миналата година имаха разработки, свързани с камерите под дисплея. Въпрос на време е, да започнат да се появяват.

S20 Ultra e 50% маркетингови трикове. Нито зуум-а му има нещо общо с 100х, нито представянето на камерата е нещо специално. Exynos 990 вече и децата знаят, че е печка. Не случайно за Ноут 20 се планира 992, който ще е подобрен. По-рано твърдях, че е единственият смислен избор от S20 серията. Сгреших. Цялата серия е безсмислица. Абсолютна липса на иновации. Не вярвах, че ще дойде денят, в който ще кажа това за Самсунг. В момента работят по 250MPx сензор, който нищо чудно, отново да работи по-добре, в ръцете на конкуренцията... Поне с технологията ще получаваме не само кифленското "моят е с повече мегапиксели", което реално нямаше отражение върху това, колко добре заснема сензора, а вече и комбиниране на пиксели или нещо подобно (фотографите да разяснят) на такова ниво, което ще прави снимката много по-детайлна, дори без да се зуумва в нея след заснемане.:nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом на теб ти допадат тези дупки в дисплея, ок  ! За мен са грозни и неестествени. Изправяме дизайн срещу функционалност, като второто ми е приоритет. Широчината на дисплея всъщност има по-голямо значение от дължината му...
Ти въобще ползвал ли си телефон с punch hole камера? Какво нефункционално има в това решение?
Питам чисто от интерес, не се заяждам.

Sent from my Samsung Galaxy S20 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, Aleks67 написа:

И все пак би трябвало да може да се вади и с една ръка от джоб или където си го държи човек... 

:D Зависи от ръката... и от джоба...На мен тел с ширината на S20 ultra си ми е перфентен... 

 

Преди 3 часа, ole написа:

Ти въобще ползвал ли си телефон с punch hole камера? Какво нефункционално има в това решение?
Питам чисто от интерес, не се заяждам.

Без значение, от какво е провокиран въпросът ти, но подобно черно петно върху дисплея, не мога да свикна с него и просто ми вади очите... В противен случай щях да съм с нещо от сорта на Р40... Xiaomu, OnePlus и т. н. В пъти повече предпочитам черна лента с подредени в нея камера, сензор, слушалка и лед нотификейшън. Дори поп-ъп решението е за предпочитане, понеже ползвам селфи камера веднъж седмично, а черната дупка ми е пред очите постояно... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Audi_RS* Питаше за K30 pro. Тук го очаквай със сигурност с името Pocophone F2 pro, като цената ще е около 600-650€ за най-евтината версия 6/128GB и ~750€ за 8/256GB. Още няма информация кога ще обявят старт на продажбите в Европа.

 

Средният клас телефони вече гони флагмански цени.:steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия изрезки за камера в дисплея са най-големите шитни.
Особено, когато гледаш клипове, няма такава простотия при новия самсунг, на който му дават 95% дисплей на предната част, като ти лепне една дебела черна линия и става 80% дисплей. Пълна простотия.
И въпреки, че не ми харесват тези изрезки, съм се навил на айфон XS да ги видим и ябълките какво представляват, но май все пак везните клонят към новото Sony. Тепърва ще гледаме ревюта и сравнения, пък Декември месец ще видим.

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[mention=188]Audi_RS*[/mention] Питаше за K30 pro. Тук го очаквай със сигурност с името Pocophone F2 pro, като цената ще е около 600-650€ за най-евтината версия 6/128GB и ~750€ за 8/256GB. Още няма информация кога ще обявят старт на продажбите в Европа.
 
Средният клас телефони вече гони флагмански цени.:steinigung:
Мерси, нещо му хвърлих око и ще го дебна...

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, използвам Sony Xperia XZ вече 3та година. Доволен съм много от телефона, но батерията му започва вече доста бързо да се изтощава от нормалното ми ежедневно използване.
Въпроса ми е има ли смисъл да сменям батерията с нова, която сигурно е стояла 3-4 години на склад и не е била използвана, въобще какво ще и е състоянието?

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си доволен от телефона-сменяй само батерията.Ще минеш само с 50-ина лв,вместо с няколко стотин!

Батериите са направени за определен брой цикли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така или иначе е решил да взима друг телефон, да държи зарядното близко и редовно и като купи новия, този да го остави за резервен.

 

ПП Не е срамно да кажеш, че искаш да купиш айфон, въпреки че си много доволен от сонито.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сегашното сони, само не ми харесват слабите говорители. Когато съм на работа едвам го чувам, когато звъни.

За айфоните просто ми е любопитно да видя iOS и единствения айфон, който ми допада е XS, въпреки грозния нодж и цената му е добра за 64ГБ в момента 1350лв. До Декември излиза още един модел плюс намаления, ще падне още.
И все пак новото сони има жак за слушалки, по-голяма батерия, по-добър дисплей, сигурно и камерата вече ще е на ниво, и ако има бъндъл промоция с безжичните слушалки ще е перфе. Тогава жака става безмислен, но иначе за мен е предимство пред айфона, че го има.

И пак да питам има ли смисъл да слагам батерия, която сигурно е била на склад 2-3-4 години...
Това ми е главния въпрос. В сонито има още живот и няма да го изхвърлям, ще го ползва някой от семейството.

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За батерията,сама по себе си-има смисъл.

Но сонитата са изградени с двойно лепещи ленти:lol:,така че внимавай кой и как ще ти го прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще си го правя, не е толкова трудно. А батерията се вади от платката заедно с някаква пластина(пак има белите издърпващи се ленти). Тъпото е, че после няма да бъде водоустойчив вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво значение има, колко години е стояла на склад, след като 

батерията е Li-ion ? Не става въпрос за акумулатор на кола...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...