Jump to content

Recommended Posts

Quote

Пичове, използвам Sony Xperia XZ вече 3та година.

Аз го смених защото GPS модула беше ужасен, много често губеше връзка. Ползвам често навигация. При теб как е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм използвал тази опция често. Даже май само 1 път и нямаше проблем. Ползвам го за фб и ютуб(музика).
За тези 3г. не ми харесва само, че са му слаби говорителите и то осезаемо, спрямо останалите телефони. Уж стерео, най-чистия звук нам си кво, ама са слаби. В началото не ми харесваше и батерията колко  бързо пада(спрямо стария xperia M2), но като ми казаха, че за такъв мощен процесор и голям дисплей, няма как да е другояче се примирих. И всъщност въпреки малкия капацитет на батерията, от сони са се справили доста добре с оптимизацията на софтуера и го зареждах през ден, всеки ден с моето ползване.
Вече съм взел нова батерия де, сегашната започна да Омира.
Ще видим как ще е след смяната тия дни...

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.05.2020 г. at 22:52, Diido0 написа:

 но като ми казаха, че за такъв мощен процесор и голям дисплей, няма как да е другояче се примирих. 

😂То Сони такава мощ неземна, че направо цЕло чудо...

От мен печелиш бира, за най-весел коментар в темата... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента най-добрият процесор е Snapdragon 865, върни се 4 години и виж за времето си с кой процесор е телефона.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4ри години се радвахме ако телефона ти изкарва цял ден...

Аз след разглеждане , ровене,  търсене и четене на ревюта  накрая пак си взех същият телефон. Просто избрах най-запазеният, който намерих. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.sammobile.com/news/galaxy-s20-plus-camera-review-disappointing-dxomark

"Камерите на S20+ по-зле от тези в китайските флагмани от 2019г." Slow clap за Самсунг, наистина голямо постижение.:hilezh:

 

За Сони-то, сподели как е минала смяната, по-рано се спомена за двойно лепящи ленти. Както казах по-рано, можеш да го оставиш в резерва. Операторите ни не са от най-услужливите, когато стане въпрос за оборотни телефони, при повреда на апарат. Втори път се случва на мой колега да му откажат оборотен. Веднъж при повреда на Айфон, веднъж при повреда на Мейт Про. А не е като да са жълти стотинки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми е предоставял един от операторите оборотен апарат. Случи се след като чисто нов Galaxy S3 умря няколко месеца, след като го подарих на собственика му по това време. Дадоха ми някаква Нокиа Мумия 920 или 925, всички са ми еднакви. Беше ползван, имаше инсталирани апликации, за щастие всичките с махнати акаунти. Имаше снимки от магазина, от който го взех, та явно и като демонстрационен е бил ползван. Друг апарат от моите не е ходил в сервиз досега.

Освен като съм пращал S3-то за ремонт, да са забелязали, че другият телефон (моят), също купен от тях, беше Note 2 и да са решили, че ще е добра инвестиция да не ме изнервят?:hilezh: По това време имаше още няколко случая на близки с дефектни у-ва, даваха оборотни само на тези с най-скъпите апарати, останалите ги отсвирваха. Това конкретно в този магазин, за който говоря. За другите не знам как са стояли нещата. Историята е от 2013г.

Миналата година на моя позната ѝ дадоха оборотен, след като сама си потроши Айфона и го прати за ремонт, който не е по гаранция уж - смяна на екран.:nixweiss: Не знам с връзки ли е станало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм ползвал оборотен от Мтел преди години, но ме накараха да отида до определен магазин за да ми дадат.
Относно dx omark тва отдавна не е никакво мерило, не мисля че нормален човек ще ги гледа при покупката на нов телефон. Едно ревю в което се показват снимки от даден апарат е 100 пъти по-полезно от тая измислена класация.
Класират S20+ преди iPhone 11 pro max, което ... За снимки може би са на кантар, ама никой дивайс не може да прави по-хубави клипове от айфоните.

Sent from my Samsung Galaxy S20 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S20+ не е толкова зле, колкото С20 Ултра, която все още има проблеми с камерата - трудно фокусира, бъгава е (често забива на processing photo) и много насечено сменя лещите. Видеото на тъмно е почти неизползваемо. Абе яко се осраха с тая серия .... А и 4к@60 може да снима само главната камера, което го обезсмисля. Отделно за толкова висок битрейт трябва бърза памет (не може да се ползва СД карта), а базовия модел е само с 128 ГБ.

 

Като фен на Самсунг съм супер разочарован. Поне безплатните галакси бъдс+ звучат изненадващо добре, та малко компенсират ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като фен на Самсунг, вече не се чувствам толкова голям фен на Самсунг.

Честно казано, тази година няма по-лоша покупка от новата S-серия (особено Exynos варианта), за сметка на А-серията, от която доста хора покрай мен накупиха, и са много доволни от това, което получават, срещу парите си. Дано изплуват с Ноут, въпреки, че не ми се вярва да се случи, както се очаква стандартната му версия да е със 60hz дисплей, а не 90 и нагоре. Не се знае какво още ще орежат. Новоизлюпени и няколкогодишни марки вече имат по-адекватни предложения. Не че съм имал интерес към тази простотия с опресняването, но повече е повече. Особено, когато цената се изразява в четирицифрена сума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самсунг се самоубиха ритуално,  понеже решиха, че трябва да се състезават с китайците и да вадят нов модел всяка година, като изглежда, че изобщо не са си извадили поука от избухващият Ноут 7 и други недомислици, изкарани на пазара прекалено рано. Отделно премахването на хоум бутона накара голяма част от клиентите им да потърсят алтернатива и ги превърна в част от масовката...В момента най-продаваният им девайс е точно "А" серията, а най -продаваният телефон изобщо е на Xiaomi... Скоро ще се превърнат в XTC или Sony , ако не се вземат в ръце. Историята познава доста случаи, в които гиганти изчезват от пазара, благодарение на собствените си грешки, експерименти и недомислици. 

DXO Mark си е доста адекватно място и се вижда перфектно, кой къде се намира при камерите, видеото и стереото, което са 3 различни класации...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, без да съм фен на конкретна марка и гледайки чисто техническите спецификации:

 

- Exynos 990 (7 nm+) - Octa-core (2x2.73 GHz Mongoose M5 & 2x2.50 GHz Cortex-A76 & 4x2.0 GHz Cortex-A55).

 

- Snapdragon 865 (7 nm+) - Octa-core (1x2.84 GHz Kryo 585 & 3x2.42 GHz Kryo 585 & 4x1.8 GHz Kryo 585).

 

Разликата в архитектурата дава и разликата в синтетичните тестове, но това не прави Exynos-a по-лош чип. Дори бих казал, че в многозадачната работа Exynosa би трябвало да е по-бърз. Освен това има приложения, като Youtube например, които са специално оптимизирани за Еxynosa.

Накратко при всички случай в ежедневието разлика няма. 

Всеки процесор поставен под натоварване ''грее'' и това е нормално - 7nm+ литография, голям брой елементи, висока плътност, висока честота ..... ами ще грее. Никой не може да надхитри все още физиката. ;-) 

 

Единственият недостатък на S20 серията е в GPU-то - просто Mali сериозно изостава от Adreno в момента.  

 

Другият недостатък е валиден за всички Адроиди - размерът. Над 6" си е таблет и искрено се надявам това безумие да спре, защото нямам толкова големи джобове :-)

 

В момента, в който успея да убедя жената, че вече й е време за нов телефон и да я откажа от старата S7-ца ще й взема или S10e или S20 (с Exynos, за да й е зле :-)).

 

Лека!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, че в ежедневието няма да се усети никаква разлика между двата процесора. Не ми дреме за синтетичните тестове, също и не особено за едни 10-15% даже нз дали има и толкова дето издържа повече барврията. В някои моменти съм забелязал, че доста грее, примерно при продължително използване на камерата или видео разговор, но тва е положението.

Говори се че занапред Самсунг в чиповете си ще ползват АМД графика, така че ще си наваксат там, за сега изглежда доста обещаващо.

Относно размера, S20 е перфектен като размер, всичко нагоре вече си е голямо...

 

Sent from my Samsung Galaxy S20 using Tapatalk

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самата смяна на батерията премина безпроблемно. Не можах да намеря нов waterproof sticker adhesive в България.
След сглобяването, горната част на дисплея се отлепяше лесно, там най-много ми падна от оригиналното двойно лепящо.
Съответно при разговори, дисплея на телефона се изключваше, защото сензора, който отговаря за гасенето на дисплея при разговорите не сработваше поради слаба контактна повърхност.
Един колега ми даде някакво двойно лепящо - тясна червена ролка и с фолио само от външната му страна.
Нарязах си няколко тънки лентички и ги налепих по най-външните части на дисплея отгоре и отдолу, отстрани старото си държеше все още.
Всичко заспа, макар че вече не е водоустойчив.
Ето една снимка на батерията почти 2 дни, 4 часа екран и е на 30% процента.

 

96292067_878234286010426_2203230609810128896_n.png

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте идея за телефон за майка ми, който да има читав дисплей и прилична батерия.

За момента ползва Samsung Note 4.

Цъка някакви игрички, чете си некви неща на него...

Цена 300-400лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предпочитание за марка има ли? С до 400лв бюджет бих погледнал на първо място Redmi Note 8T или 8 Pro, може и 7 като краен вариант от тези; после Huawei P40 Lite E или P smart Z. В най-лошият случай A30s на Самсунг. По-добре от изброените вземете някой от по-новите модели, ако ги има налични. От оператор съм гледал цените, за да се влезе в този бюджет, реално може и по-евтино да минете. Задължително, какъвто и да е телефона, гледате да е с минимум 4ГБ РАМ, а не 3. Обикновено са окомплектовани с 32/3ГБ и 64/4ГБ или 6ГБ.

 

Имай предвид, че P40 lite E не използва гугълският магазин за апликации и ако се ползват акаунти за игра, за доста игри трябва да се започва от нулата, след като няма синхронизация с магазина.

 

@Diido0 Направи няколко цикъла на батерията и тогава пусни резултати. Моят Ноут 9 на почти 2 години прави с лекота над 4 часа екран само по време на игра, отделно още 2ч екран за други неща. Това докато достигне 20-25% батерия. Предполагам, че ще постигнеш по-добри резултати от това.

 

А относно дали е лош Exynos или не - еми лош е. И винаги е бил. Факт, че вината е в GPU-то, но то е част от чипсета. И точно това GPU е причината да си ползваме телефоните като индукционни котлони. Snapdragon версиите са по-добри не само защото не греят, а защото са щадящи батерията и правят по-добри снимки. Сравнявахме моят Ноут със SD вариант - по-добре снимаше. SOT също още в началото като излезе модела, бяха направили тест и доказали, че е с 30-45 мин. повече. Да не говорим колко много апликации работят по-добре с него. Великият Ютюб бил оптимизиран за чипсета на Самсунг... и дотам. Гугълската апликация от Пиксел я моднаха отдавна за Самсунг със SD и резултатът е впечатляващ. RDNA на АМД колко ще оправи положението с греенето, е спорно. Поне дано стане конкурент на Adreno и да щади батерията.

Редактирано от s7r3l0k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

12 hours ago, s7r3l0k said:

Предпочитание за марка има ли? С до 400лв бюджет бих погледнал на първо място Redmi Note 8T или 8 Pro, може и 7 като краен вариант от тези; после Huawei P40 Lite E или P smart Z. В най-лошият случай A30s на Самсунг. По-добре от изброените вземете някой от по-новите модели, ако ги има налични. От оператор съм гледал цените, за да се влезе в този бюджет, реално може и по-евтино да минете. Задължително, какъвто и да е телефона, гледате да е с минимум 4ГБ РАМ, а не 3. Обикновено са окомплектовани с 32/3ГБ и 64/4ГБ или 6ГБ.

Няма предпочитания.

Възрастна жена е и си няма грам понятие от тези неща.

Нота и си и харесва много, но батерията сигурно е издъхнала. На 80% и телефона гасне.

Искам да и взема нещо, но си нямам и идея в този клас какво би било ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

https://telegra.ph/Televiziya-05-03

Здравейте, ако някой иска да глeда IPTV телевизия е нужно да изтегли приложението Telegram от Google play и след това да натиснeте тук 👉 https://t.me/BGtvfree
Там ще намерите видео и адрес с който ще си гледате телевизия за месеци.  
БЕЗПЛАТНО
И няма да има нужда да сменяте всеки ден iptv линка🙂.
А за тези които нямат андроид устройство а смарт тв има m3u линкове които всеки ден ще се подновяват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ill nino Същите ми остават предложенията. Аз лично, в бюджетният клас, не бих поглегнал нещо различно от Xiaomi или Honor. Но както споменах по-горе има и други прилични предложения. Говоря само за официални продажби с реални, било то официални или удостоверени/доверени сервизи, а не гаражни магазинчета. Затова пропускам марки като Vivo, Oppo и т.н.

Не бих предпочел Самсунг, единствено защото за парите, които струват, предлагат по-малко от останалите или струват повече, ако предлагат същите характеристики. Като предимство, може да се изтъкне амолед технологията на екраните при Самсунг. Само че получаваш и по-ниска резолюция от останалите. Не ми харесва това.

От гореизброените имам опит с Redmi Note 8T, купуван нов. Харесва ми телефона, бърз е, екрана е повече от достатъчно голям, с минимална разлика от моят Note 9. Взехме го във вариант 64/4GB, струваше 359лв. Това миналата година, още като излезе тук. Проблеми е нямало досега. Единственото нещо, което не ми харесва, е политиката на Xiaomi, която те лишава от слушалки в комплекта, за да се постигне възможно най-ниската цена на у-вото. Иначе дойде с бързо зарядно, кейс и ако не се лъжа - протектор за екрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А във високия клас какво да се гледа? Аз се отказах от Поко 2 заради размера, нещо ми се видя прекалено голям. Чудя се дали да си взема S20, до сега все със С-ките съм бил, или да пробвам два пъти по-евтиния xiaomi Mi 9t ? Никога не съм имал китайче, параметрите ги виждам, но как са нещата с Гугъл магазина, настройки разни трябва ли да се правят, ъпдейти и т.н. или всичко си идва автоматично като самсунга?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...