Jump to content

Recommended Posts

Преди 10 часа, ill nino написа:

Samsung вече не стават като телефон "висок клас".

Фолдове, флипове, S-ки .. всичко е леш.

Цъкам си с Абълката и толкоз.

Силно надценен технологичен отпадък произвеждат, това е факт. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 3/28/2020 at 11:13 AM, forest said:

Колеги не мога да спра или изключа Гугъл асистента. Лепнал се е на начален екран и това е. Дойде преди няколко дена с един ъпдейт. В Нета има описани няколко начина но не сработват. Ако някой знае да помага. Тела е с Андроид 9. Благодаря.

Справих се.

Всъщност стъпките са три.

1. Спиране на Гугъл асистента

2. Премахване на Гугъл асистента от home бутона (визуализира се като допълнителен кръг около home бутона)

3. Премахване на Discover page от началния екран.

 

За да не описвам дълго и тягостно и трите стъпки са описани в Youtube.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Audi_RS* Във премиум класа е бъркотия. Много пари за у-ва, които не блестят с нищо, спрямо миналогодишните. Поне по мое мнение. Виж Айфоните... Поне ще получаваш ъпдейти. Иначе търси топ моделите в средният клас, условно между 800-1200, според това дали ще го взимаш свободно, с договор и т.н. Разликата от премиумите за мен е пренебрежима. Особено ако не снимаш постоянно или си направил правилният избор - решил си да не се правиш на фотограф с телефон, а имаш фотоапарат. Единствените китайци, които нямат достъп до гугълският магазин са Huawei. Другото си е както при Самсунг. 1+ тази година се изложиха, аз бих пропуснал. Същото важи за Самсунг. Ако наистина искаш S20, поне вземи Snapdragon версията, а не Exynos. И пак взимаш базов модел за 1700+лв, което е смешно. Има по-добри и по-евтини телефони.

На мен 9Т ми харесва, освен механичната предна камера, но реално ми е бил 5 минути в ръцете и не мога да кажа нищо конкретно. Не си казал за какво ползваш телефона - ако не го натоварваш, каквото и да вземеш в средният клас ще ти върши същата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никакво натоварване няма, по няколко разговора на ден и по няколко снимки.. IPhone не, така съм свикнал с андроида, че не ми се сменя за нищо друго...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти трябва флагман, щом не го ползваш по този начин. Както споменах, можеш да вземеш телефон от топ моделите в средният клас и няма да усетиш разликата. Камерите на моделите в средният клас са достатъчно добри. Не мисля, че ще останеш разочарован. С другите спестени 500-700-1000лв (колкото спестиш) ще се почерпиш доволно.

На iOS се свиква лесно. За конкуренция на Apple при ъпдейтите може да се говори само при гугълските Pixel. Никой друг производител не се доближава до тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми мене пък ме дразни и не мога, а и не искам да свиквам. Ползвам айфоне по принуда (служебен) и винаги съм предпочитал Андроида. 

Просто ме дразни и то доста на моменти, предимно логиката на единия бутон за всичко, и после дреболиите... като смяната на wifi мрежата (не става от падащото меню), настройването на алармата, смс към последно набран номер незапаметен в контактите, останалите нотификации, за някои от които трябва да влизам в еб*м ти менютата.

И после батерията, която трудно кара един ден като говориш повече, различните кабели за зареждане (често ровя в офиса за подходящ кабел за зареждане, че всеки втори не работи) 

Не мерси. 

 

 

Моя съвет е след като си търсиш Андроид, остани си с такъв. Взимай някое китайче, и не се занимавай с друго. P30 вече е на по-прилична цена, няма значение че е на 1 година модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 p30 е по телефон, от колкото s10,факт.

От X серията нямат бутон айфоните. Явно ползваш 7 или 8.

Свиква се. И мен ме дразнят доста неща, но се свиква. Има доста опростени неща за сметка, на тези с кпито не можеш да свикнеш.

Това със смс-а към последно избран контакт не го разбрах. Какъв е проблема там?

Батерията на 7-цата ми държеше като вол. Даже отиде при колега от форума, би могъл да потвърди.

Редактирано от ill nino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дърт айфон ползвам 6s май се води или де да знам, не ги разбирам. Ползвам го вече 3-4 години, и не мога да свикна. Ясно че е стар и айфонето си има предимствата, но просто предпочитам логиката на Андроида.

 

 

Редактирано от cokesucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ве, то и аз, при положение, че предимно ползвам андроид за работен го намирам за по "универсален",

Един вид ми е като нокия с фенерче срещу безумните HTC с уин.

Ся например се дразня, че не мога да си метна мой ринг тон за входящо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бели кахъри са това. Пускай го на обява, че и без това искам да сменя Ноута преди да изтече гаранцията.:hilezh:

6S се води антика. Като минаваш покрай магазин, който ги предлага, влез и разгледай. И аз лалах, че на моята, че Редми-то е зле подредено и грозно, но запях друга песен в магазина. Оказа се, че от предишното Xiaomi имаше много напредък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам въпрос за добър сервиз , понеже телефонът ми умря и тук не могат да го оправят и да разберат от къде идва проблемът. Просто го оставих една вечер на зарядното и на сутринта го намерих изгаснал и няма включване. Пробвали са да сменят платката за зареждане, с друга батерия , но не пали. Дъното казват ,че изглежда ок...Преди да загине , 4-5 пъти се е случвало, да трябва да го рестартирам, за да започне да се зарежда , когато го включа в зарядното. Дори и да не го оправят, поне информацията да успеят да свалят, ако е възможно...Най-тъпото е , че си купих същият преди старият да умре, но не го клонирах...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Булграм? Според мен си само за батерия, поне при мен със един стар сони ериксон това беше проблема.

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Младежа от сервиза каза, че са пробвали с друга батерия...Ще им звъна нс Булграм да ги питам..

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

На пича доста му хареса, ако съм разбрал правилно май ще му е следващия ежедневен телефон от сега нататък.
Единствено не му харесва пръстовия отпечатък, че бил бавен(не е така, просто трябва да свикне) и refresh rate искал повече, ама кво повече 90hz e..

 

 

 

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крайно време е дисплеите да се мерят в кв.см. , защото взе да писва да гледаме телефони с размер на вафла Хипер  рекламирани като "дисплей 6.5" "...Също така фингърпринт скенера отстрани е върха на неудобството ...Жак за слушалки е добре, а за камерата нищо не е ясно, понеже Сони винаги са супер по показатели , а реално нищо особено, въпреки, че са върха при безогледалките. Сложили Zeiss  надпис за реклама, а се оказва, че само покритието на някоя от лещите е тяхно...Пича казва по два пъти седмично, че "това ще му е ежедневният телефон"...Честно казано прекалено много "уоу" в това ревю и нищо съществено . 

П.С.: Най-забавната част е, когато включва телефона , екрана зарежда Гугъл настройките и е бял и в същият момент "уоу какъв контраст и острота има дисплея "...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично за мен фингър принта отстрани е върха на удобството, точно там дето ми седи палеца, докато държа телефона или когато го взимам.
Едва ли има по-добър дисплей в момента на който и да е друг телефон, макар че лично за мен няма много смисъл от 4к дисплей на телефон.
За камерата тепърва ще има още ъпдейти.

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този телефон, не камерата или самият сензор са впечатляващи, а софтуера или интерфейсът и опциите му за управление на камерата. Просто дава доста разширени възможности за управление, но това не означава автоматично добри снимки. Сензорът за пръстовият отпечатък, какво правиш, когато телефонът ти е на стойката в колата ? Ако дисплея няма яркост и широчина, все ми е тая колко К ще е . Моят си има 4К , но през повечето време е или на авто или на FullHD...

Според мен, тази Експерия е едно добро начало за Сони, но цената му към момента е абсурдна !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно тоя ютюбър е голяма издънка и наистина говори глупости през голяма част от времето.

За първите 3 месеца Сони имат ~400 000 продадени смартфона общо. Един модел на някои китайски производители се продава повече, отколкото всичките модели на японците. Вървят смело по пътя на HTC.

 

Пич, ясно е, че по някаква причина си върл фен на Сони, но не бъди толкова сляп или във фаза на отричане. Марката не случайно е в криза от години и не могат да излязат от нея. Просто не предлагат нищо, срещу парите, които очакват. Разбираш ли, че този телефон опитва да бори актуална конкуренция с миналогодишни характеристики? За справка - флагманите на Samsung от 2019 виж, или Huawei, или даже Xiaomi. За 1200 евро е пълен смях. Батерия от 2019, РАМ от 2018, конфигурация на камерите от 2019, Аудио от среден клас 2017-2018, конфигурация на сензорите на 2-3 години вече, бързо зареждане от 2019, да продължавам ли?

 

ПП Недодялан софтуер на камера, който изостава с няколко ПОКОЛЕНИЯ от конкурентите, не се лекува с 2-3 измъчени ъпдейта. Същото се наблюдава при Самсунг в момента. Те например изостават далеч по-малко, и опитват да наваксват, особено с новите си разработки при сензорите. Освен 108MPx сензора, имат разработен 50MPx, в разработка е 160MPx сензор, както и 600MPx, който не е за телефоните. Говоря в мегапиксели, че ме мързи да им търся моделите. Та, положението за Сони върви на още по-зле. Сензора със 108 мегапиксела дава впечатляващи резултати при Oppo и Xiaomi. Така че и при сензорите губят преднина вече.

 

@mitsubishi galant, имам едно LG V10 от 2015, което вероятно има по-добро управление от това на Сонито, може и да са го изкопирали, знам ли. Интерфейса е жесток и детайлността на управлението не съм сигурен дали го имаше при 2-3 години по-нови флагмани. Аудио възможностите също биеха всичко на Самсунг. И до там. Тогава избора ми беше между S6 edge plus и това LG. Още съжалявам, че не взех Самсунга.

Класика за Сони е, dead on arrival модели да струват повече от актуалните флагмани на другите компании.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснал съм да напиша, но хубавото на тази Експерия е дизайна и липсата на дупките по дисплея, а това никой не го изтъква като позитив...

Тоя в ютуб е  "уоу" истински черен телефон :lol:, заради гърба..."Продават го за 1200ойро с най-великите слушалки в света" и т.н. тъпотии...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземете вие направете по-добри ревюта, че експертизата ви се губи тука във форума ;)

Sent from my Samsung Galaxy S20 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ей това гифче гасеше старите телефони, нокия, самсунг, сони.
Един приятел си я сложи за уолпейпър на самсунг или сони(не си спомням със сигурност) и му гасеше телефона след надписа.
Като го включеше и докато влезе в менюто да смени уолпейпъра, телефона угасваше и така си остана 😂

taschenuhr.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Има надежда за Самсунг и за връщането на флагманите в правата вяра и изчезването на безмислените извити дисплеи...

https://www.t3.com/news/samsung-galaxy-note-20-leak-reveals-radical-new-design

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...