Jump to content

Recommended Posts

колата ми е на газ имали някой на идея защо ми чука аванса, освен от слабо гориво от какво се получава :bia::dance::dance::dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина от газ не може да чука... ако на газ е зле, значи на бенз трябва да се разпадне двигателя.

А сигурен ли си че е аванса?? По принцип има един детонационен датчик дето дава индормация на компа за такива неща... може да се е прецакал нещо. (kick sensor) или нещо такова се казваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чука и на бензин и на газ като и дам жега ама не всеки път.Е сега например заредих на друго място направо хвърчи ама дали е от качеството на газта?По някои път като изпреварвам направо ми идва да сляза да бутам вече почвам да получавам комплекси :dance:

Редактирано от DZVER
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Ако не е центровката, тоест голямо изпреварване или просто антидетонационнния датчик по някаква причина не работи, то нещата не са добре, защото детонациите в двигателя извън споменатите по-горе причини са показател, че двигателя е вече пътник и е време за ремонт на някой елементи. Принципно детонациите СЪЩО се получават И при занижена компресия, защото колкото е по-ниска компресията толкова нужната енергията за да запали сместа в цилиндъра е по-малка. Например при долна мъртва точка, когато цилиндъра е пълен с горивна смес, дори тлеещия нагар по буталото може да запали сместа и да стане беля(обикновенно криви биели или чупи бутало), докато при горна мъртва точка където сгъстяването е най-голямо и степента на компресия е най-голямо, вече е нужна много по-голяма енергия за да запли сместа. Понеже говориш за газ, а газта е много стабилна от към детонации и ако приемем, че няма грижи с изпреварването и антидетонационния датчик, значи компресията е най-вероятната причина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това от къдего извади :respekt: темата е от 2006г.колата още се кара :hilezh:-центровката беше :bia: Поизтупахме прахта :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...