Jump to content

Модификации по нашите А3


Moonland

Recommended Posts

Капачки се продават навсякъде.

До колкото разибирам @joro09 иска да смени само ринговете (емблемата на Audi).

Не съм срещал да се продават само те, но не съм и търсил реално.

 

Ето след около 20 секундно търсене.

Сигурно има и други.

Редактирано от fifipaldi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 7/17/2016 at 16:39, fifipaldi написа:

Екстра е.

Остава само грозноватата лента над него да смениш и ще стане супер ;).

 

@Ivan_Ch

Ако толкова се връзваха с бялото табло от Ауди щяха да го направят и при A3 facelift да е така.

Всичко останало по колата свети в червено и бяло петно на дисплея на климатроника няма да седи добре.

И аз бих си ги сменил стига да се сменят без да се прави циганий

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, сегаразрах. Но се плавят цигании. Махат се нитовете от вътре . С две думи, не си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте. Да се похваля с една много яка модификация.Малко отне време в избора и правенето като цяло, но си заслужава определено.Сложих си табло от фейсливтуво 8P . Разбира се , избора на таблото го направи bsdnikolov, а аз го закарах на един много добър приятел , който се занимава с тия работи и го направи така,че да работи на моята кола без проблем.Накрая всичко друго беше в ръцете на bsdnikolov да пипне тук там и да е перфектно :) Сега е ред на снимковият материал, който е доста, но няма как :) Все пак искахме да придобиете представа какво се получило :)

0-02-01-82518556b74176f9e58965b903468c5b

vrataGth3Vpx.jpg

ignitionu8QJPjY.jpg

0-02-01-ed4e80a2a7179eb15503de2feef16915

19pEbH6O.jpg

exterior-interorSm9fvnq.jpg

3NzjTnfI.jpg

101EIujTZ.jpg

 

leavingYocMEtJ.jpg

ligths-wiperjQ80fzf.jpgservice-positionTSBqDZ8.jpg

signalU1qGoxB.jpg

 

Има и още , но мисля,че стига. Спциални благодарности пак на bsdnikolov !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алкантар на таван, колонки и смяна на пластмасовите детайли от светли в черен мат.

За 12 часа с разглабяне, правене и сглабяне.

bde8e5e82b47f31121966f336f3b1404.jpgbdf02a51e22c030882ee9ba3c7d9a05c.jpg

Send from my S7 Edge

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,някой да е пробвал да замени стандартната предна броня (цяла маска) с по- новата която излиза след 2009 (има добавени ръбове около халогените) .Питам защото бронята ми имаше близка среща с равният асфалт .Сега имам вариант за по новата броня но дали са съвместими?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо дребно и от мен. Вече съм с два "cup holder"-a и сутрин има място за моето кафе и това на жена ми. Беше ми втръснало нон стоп да вдигам подлакътника, за да отпия кофеиновата глътка.

 

Screen_Shot1129.png

 

Screen_Shot1128.png

 

 

ESP бутонът ще го преместя долу при запалката. Още не съм направил "гнездото", но при първа възможност и това ще стане. 

 

Screen_Shot1126.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и най-новата ми модификация.Сложих система BOSE . Реших нея, защото при Audi Sound Plus по-трудно се намират резервни части.Разликата от моята старата до тази е от земята до небето :) Слагам само крайният резулатат, защото ако трявба да снимам всяко едно нещо няма да ми стигне една седмица.Само искам да споделя,че инсталцията е нямах и с Пламен прокарахме кабели. Модификацията според мене е доста трудуемка и трудна за правене, но като цяло си заслужава. Специални благодарности както винаги на Пламен, на един наш приятел Райо, който помага и даваше доста ценни съвети :)

14063762_10209336033213377_1778524418747

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, честито! Това е една доста добра придобивка, като се има предвид качеството на стандартната музика.

Send from my S7 Edge

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря.Да и аз съм карал други коли и мога да кажа,че стандарната музика не е никак лоша за такъв клас автомобил.Но определено като се сложи BOSЕ разликата е доста фрапантна

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, fifipaldi написа:

Качеството на стандартната музика в 8P е на доста високо ниво.

Не знам в коя кола модел/клас получаваш 5 колони + буфер.

 

Реално 10 говорителя.

Нивото е сносно, но пък сравнявайки с фабричната музика в някои други малко по-стари модели от VAG с по-малко говорители и без отделен съб - реално не блести особено.

 

Преди 6 часа, POPCORN написа:

Благодаря.Да и аз съм карал други коли и мога да кажа,че стандарната музика не е никак лоша за такъв клас автомобил.Но определено като се сложи BOSЕ разликата е доста фрапантна

 

 

Така е. Но откровено казано като се има предвид труда за модификацията и разликата пък между BOSE и Audi Sound Plus (реално Alpine), която е близо 1 път и половина по-мощна и със значително по-добър бас и прецизност на звука като цяло.... 

Не знам колко често се налагат "резервни части" за при това чисто нова аудио система, че това да е фактор при избора... лично на мен още не са ми се налагали :)

Основният недостатък на BOSE е баса, който направо си разочарова. В чужбина я наричат "BOSE - къде е БАСА" система и неслучайно, защото иначе не звучи толкова зле. Основното и предимство спрямо базовата е в по-ясните средни и високи, както и разбира се значително по-голямата мощност на усилвателя. 

 

Горното го твърдя и от лични наблюдения, защото имам преки наблюдения и над 3-те системи.

 

Ето тук се бях опитал да направя съпоставка:

Ако с нещо все пак BOSE поне за мен е едни гърди по-напред от Audi Sound Plus то това са блендите на решетките на говорителите :) Лично за мен по-сполучливи и "стойностнo изглеждащи" от тези на ASP. 

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като цяло имаш право, но не забравяй,че audi sound plus струва двойно колкото bose да не кажем и повече от двойно :) Бях се решил на нея, но като каза за усилвателя,че има шанс да изкривява и се отказах :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да потвърдя, че Bose-то има в пъти по-качествен звук от стандартното озвучаване. Факт е, че не се отличава с чудовищен бас, но който търси това, винаги може да иде в Тояга, Гьостерица, Цепеница или някоя от подобните фирми да му направят половин багажник бас каса и да му се размазва погледа като удари "тъпана" :razz:. В крайна сметка силата на баса съвсем не е най-важното нещо за качествен звук. Bose-то в 8P със сигурност не е най-добрата аудио система в света, но има много балансиран звук и си заслужава отвсякъде спрямо базовото озвучаване. Същото важи и при 8L, както предполагам и в останалите модели на Ауди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бях впечетлен от прецизността на баса. Когато слушам музика, не търся неговата сила, а неговата прецизност. В кола до сега не бях чувал толкова изчистен и без допълнителен резонанс бас. Направо го отсича. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, manoleo написа:

 Факт е, че не се отличава с чудовищен бас, но който търси това, винаги може да иде в Тояга, Гьостерица, Цепеница или някоя от подобните фирми да му направят половин багажник бас каса и да му се размазва погледа като удари "тъпана" :razz:

 

Именно в това за мен се изразява "изкуството" и силата на Audi Sound Plus - да съумееш да извлечеш максималното като бас (и далеч не говоря за сила, а за плътност, прецизност и честотен диапазон!) без да отнемаш какъвто и да е обем от багажника, всичко зад кори, реално дори с оригиналната бас каса на базовата система, но с качествен говорител захранван от висококачествен усилвател / DSP. 

Басът на BOSE не е лош, но на фона на средните и високите просто разочарова и се губи. BOSE има и различна концепция от ASP - BOSE залaга на съраунда, който много по-лесно впечатлява, докато ASP залага на качественото стерео и "виртуалната трибуна" както самите те я наричат. Както всички знаем да се купи домашно аудио от 5.1, 7.1 или Х.1 не е "изкуство" нито цифра.... Аудиофилията е в 2.0 или 2.1. Недостатъкът пък на такава система е, че и много видно излага некачествените източници/записи.... Недобре приемане на радио или средно качество mp3 са много по-неприятни за слушане на ASP от колкото в базовото аудио, просто защото и липсата на качество се чува кристално ясно.

 

А който иска дискотека и бас за да впечатлява кварталните моми - няма да го намери в нито една от гореспоменатите 3 системи, ами да слага половин багажник туба навързана някак си и останалото е без значение.

 

И все пак няма никакъв спор, че BOSE звучи по-добре от базовото аудио. 

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...