Jump to content

Q7 4.2 разходи по внос и поддръжка


PeterG

Recommended Posts

Дъщеря ми и зета живеят и работят в САЩ. Зета като германец кара само АУДИ и като навърти 3-4г. вместо да го продаде предпочита да ми го прати. Така от няколко години карам А4, а сега ме кандардисва да ми изпратят Q7 4.2 бензин (в америка дизел почти няма) на 3год. и 60 000 мили (100 000 км). Идеята е примамлива, но... Като си помисля за разходите се замислям.

Моля собствениците на такъв автомобил да споделят какви разходи да очаквам: вносно мито, годишни данъци, разходи по обслужване и т.н. Очаквам да е поне двойно в сравнение с А4 и затова се колебая. Иначе колата е страхотна с всички екстри в т.ч. хидравлично регулиране на височината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Регулирането е пневматично. с него вероятно няма да има проблем.

Данъка в Плевен е около 750 лв, за твоя град провери в общината за 350 коня колко е. 

К-т гуми прилични 20 цола започват от 2000 лв.  

Обслужване масла и филтри - 800 лв

Каско - 2000 лв за година

Свещи - 350 лв

акумулатор - 500 лв 

Смяна масло скорости, адаптация, смяна на ремък и обтегач на двигателя: 1200 лв

Разширителен съд - 180 лв

1л масло (трябва да се долива на няколко хил км според карането и състоянието на мотора) 55лв 

 

Това е което съм сменял аз и го знам. Говорим за оригинални части и сервиз с някакви отстъпки - 10-20%, според случая. 

 

Разход като караш по ораниченията извън града е 12, магистрала 14, нормално каране  14-17, бързо 17-24, градско 22+. 

 

Имай в предвид, че с тази кола всички ще почнат да те гледат различно, вече изглеждаш като подвижен портфейл - доста услуги ще ти поскъпнат, по далечни приятели/познати ще се отдръпнат, ще започнат да ти искат пари на заем, завистливо злобния поглед на хората по кръстовищата и автобусите ще те карат да се чувстваш като мутрополитик приватизирал и нарязал на скраб "националното богатсво"  :hilezh:

 

Автомобила е страхотен, като усещане си е твой собствен свят, удоволствие е да го караш и дори само да му се радваш. Трябва му пространство за да го ползваш, на хипермаркета заемаш 2 паркоместа, за града като цяло е кофти идея. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека ти праща подаръка, ти тука като ти идва на горнище спокойно може да го пуснеш за продажба, а с парите да си избереш нещо, което наистина може да му насмогнеш. Или подарък не се продава май така беше правилото :gruebel: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно мнение и много на място казано Ники :gut:! Хубаво е когато има човек, който може от първа ръка да те посъветва.

Към автора на темата - колата е страхотна и ако можеш да си позволиш да я караш изобщо не му мисли, още повече че е подарък. Трудно би намерил в БГ кола на тези километри на добра цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей това се казва зет като мед!

Колега, взимай колата и си плати всичко по вноса, подаръка си струва и няма да съжаляваш.

Ако не ти е по силите поддръжката, след една година го продай и съз зетя си разделете печалбата след приспадане на твоите разходи по вноса.

Така съм сигурен, че няма да се обиди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакайте сега, човека каза, че зетя искал да му го прати, подарък се подразбира, но не се конкретизира. :)

Ако наистина е подарък не е редно да се продава затова наистина си направи добре сметката. Не знам какво А4 караш в момента, но разходите по Qто са повече от 2 пъти спрямо каквато и да е А4ка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за да не го обиди, кара колата една година, след това обяснява, че няма как да й насмогне и я продава. Печалбата се поделя. Зетя щом цяла кола му подарява, едва ли ще се обиди при такъв развой на събитията.

Например на мен ако някой ми подари яхта, аз как е редно да постъпя при положение че не мога да си позволя поддръжката й - да я оставя да гние? Или още по-обидното - да откажа подаръка?

Пък и човека след като се повози една година в Q-то, може и да му хареса и да реши да си я остави. Да не говорим, че ако продаде А4-ката (а зетя едва ли си мисли, че тъст му ще си прави автокъща с подарените коли), ще финансира всички разходи по джипа за година, че и отгоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такъв автомобил си иска своето и то не е малко. Трябва правилно да се прецени дали бюджета позволява държането и поддръжката на този откровенно скъп автомобил за държане.. и Ники погледите на харата  ....за мен е загадка за какво с купува Q-то за кое че е много луксозно вътре че е много проходимо или бързо само негативи с тва "автомобилче" така че надали може да тълкуваш реакцийте на хората еднозначно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма работа сме българите - човека попита за поддръжката и веднага почнаха да му правят сметка на парите, продадоха му джип-а, даже и оценки тръгнаха за самия модел джип, колко бил не знам какъв си ... Сега остава да му предложат и някой японски или друг джип да му подарят та да си дойдем на думата.

Честно, не мога да разбера каква е тази тенденция напоследък в почти всяка тема - човек има конкретен въпрос, евентуално (но не е сигурно) получава конкретен отговор и всичко надолу е оплюване на избора му, какъв ще е разхода и се почват предложения, спорове за разни японски, френски и прочие марки коли. Ако някой е прекалено доволен от избора си на друга марка кола нека си я хвали в съответния форум. Това е форум на Ауди и в него се пише за марката. Има няколко човека, които просто във всяка подобна тема неистово се опитват да си пробутат техните марки коли и едва ли не да откажат питащия да си купи/избере Ауди и естествено рано или късно всичко се насочва към някой "надежден" оризарник или съвсем друго, което изобщо не е свързано с марката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кое те възмущава ;)  Колегата си има конкретни питания  ... "какви разходи да очаквам: вносно мито, годишни данъци, разходи по обслужване и т.н... .. Значи го интересуват мненията на хората... Кво трябва в съзвучие всички да пляснем да възхвалим Q-то ли само щото е ауди :eusa_think:

Ако не си поддържал и имал такава кола може сериозно да се окажеш неподготвен за кви сметки говориш като колегата ползва 1.8т с 4 цилиндрово моторче... Като извадиш списък на нещата дето са свързани с поддръжката и обслужването на този сув човек с доходи от заплата не би могъл да се грижи за тоя "джип"дори да му е подарен. Инъче е въпрос на вкус най-добре човека ако може да покара един такъв за пробва щот тва е голям и тежък камион и не е по вкуса на всеки \ важи и за японските\.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти също не си карал и поддържал такъв джип, но взе го оцени, та чак и в кавички го сложи ;). Хората, които са карали и са наясно са си дали мнението ;). Като не ти харесва марката, ти си направил своя избор - радвай му се. Че не е по джоба на всеки това е ясно или викаш не ги карат много.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За каране съм карал малкия и 8 цил дизел както и 4.2 бензин и имам клиенти с такива. Общо взето съм наясно в някаква степен с "джипката" и да не е никакъв джип а паркетник като всички останали като него Х-сове ,туарези , хюндай и тн.  И въобще не е въпрос до марката а до самият модел . А тая в света на  SUV-те имат конкуренция и тя има по-големи традиций в областа.  Така ,че пак се връщаме изначало колегата след реален тест да види как се чувства в К-то както и да прецени дали двойните разходи са му приемливи :wink:   \Усещам как едва ли не ,че очакваш да кажа Х-са колко по "джип" еми не тука въобще не става въпрос за други марки а конкретно за Q7-та\

Редактирано от optimist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и трябва да бъде - важно е информацията да бъде от първа ръка за да може да се направи правилна преценка :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Q-то не е никаккъв джип!

Честно казано скоро време ще се разделя с него,необосновани разходи,возията е като на старата ми кола.

Насочил съм се към Инфинити или Лексус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Благодаря на всички, които се отзоваха с мнения по моето питане.

Тази кола съм я карал в щатите и имам отлични впечатления от нея, но тука нещата са по-други. Твърде е голяма за нашите градове, разходите също са много големи, вече сме пенсионери и т. н. Основното за което иска да я дава, че като дойдат през лятото с тримата внука А4 комби не стига. Но пък за 3-4 седмици в годината не си струва.

Поздрави на всички колеги!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...