Jump to content

Recommended Posts

Пичове, искам да чуя мнението ви по тази тема.

Преди няколко дни в друга тема споменах, какво ми казаха за Кастрол и как вече уж нямало Кастрол у нас. Споменах и, как при близък мой приятел работи човек, който преди е бачкал в цех за филтриране на отработено масло близо до Перник, след което излиза оргиналдъ масълце по 20 кинта литъра. Вчера пък един френд, който бачка касиер в НАДИН ми разказа, че негов колега е бачкал в една от видните наши фирми за авточасти, където им карали варел и в склада пълнели туби с най-различни марки. Имали специална машинка за затваряне на тубите, за да са запечатани и оргинални. Като чух за тези неща си взех от един пич масло Ажип, което баща му внася на варел, за техните коли. Пича ми донесе маслото в туба от минерална вода. Отидох днес в едно сервизче да го сменим, собственика вика кво е това менте, само на твоя отговорност ще го сипем, по-добре го изхвърли. А маслото, което вероятно е истинско е супер странно на цвят. Тубата седи като пълна с мръсно, кафяво масло, а на слънце, изглежда червено, като вино. Като го сипах, колата заспа, направо изохка от кеф. Оня от сервиза ми показва други масла, колко са кристални на цвят и не вярва на Аджипа. Освен това разказа, как русенска фирма му предложила каквито поиска масла на супер-ниска цена, тоест истински, оргинални ментета, но той бил отказал, щото е пич и държи на качеството.

 

Давам си сметка, как за 2 години, след като си купих предишното Ауди, което беше поддържано в Юнитрейд с оргиналното масло по 54 лв/литър, с ментетата дето сипвам, почна да гори яко масло, сега същото се случи и с колата внос от Германия, която преди да и сипя филтрирато масло трета цедка, също не гореше, но сега си пипва доволно след 3 смени на 10К км...

 

Какво мислите, това само в моята глава ли е или картината е толкова чудовищна, че гледката е непоносима? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 231
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Какво мислите, това само в моята глава ли е или картината е толкова чудовищна, че гледката е непоносима? 

Според мен гледката си е доволно непоносима. Както с всяко друго нещо, де, но при маслата май положението е по дяволите. За мен, ако нямаш доверен човек, от който знаеш какво пазаруваш, единственото друго решение е купуване на сравнително непознати марки, на които няма кой да прави ментета. По възможност - директно от вносителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баща ми например, си сипва Мобил от сервиза на Рено. Също е от варел и му го изкарва един служител. Идва им от Франция. Не съм чул да Апе масло 270ЦДИ-то, макар да гони 300к. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 купуване на сравнително непознати марки, на които няма кой да прави ментета. 

Мда, това си говорим в работата..

Може да се окаже, че Приста е пъти по-качествено от "оргинален" Кастрол Магнатек, посетил няколко двигателя, преди твоя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше продажба на масла Yacco във форума и те изчезнаха. Аз си взимам на варел, наливно. От Емил.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше продажба на масла Yacco във форума и те изчезнаха.

Така си мислиш само ти, за пореден път не си в час :)

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=46110&hl=mitaka7#entry617589

 

Иначе да, Yacco примерно е една отлична марка, на която практически няма ментета. Не знам за случай някой да го е пробвал и да е бил недоволен. Аз минах над 150 000 км. само с него, имам отлични впечатления. Хората около мен също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Давам си сметка, как за 2 години, след като си купих предишното Ауди, което беше поддържано в Юнитрейд с оргиналното масло по 54 лв/литър, с ментетата дето сипвам, почна да гори яко масло, сега същото се случи и с колата внос от Германия.

Според мен с това изказване си си отговорил на въпроса. В подобни фирми и големи представителства, които имат собствен внос на оригинални масла няма как да се случи да попаднеш на менте. Аз лично знам целия път на оригиналното масло за ВАГ и всичко може да бъде доказано от къде и как идва.

Проблема е, че почти всеки гони цена и търсейки ниска такава се набива на какво ли не.

От известно време ми прави впечатление, че са се появили хора, които продават ВАГ масло на цена много по-ниска от доставната, незнам как става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм си купувал от Форума масло ВАГ на половин цена. Няма да казвам от кого.

 

И все пак, като си вземеш Магнатек на 25 кинта не го правиш с презумцията, че минаваш тънко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 единственото друго решение е купуване на сравнително непознати марки, на които няма кой да прави ментета.

Все си мисля дали да не го пробвам това масалце на Кауфланд за колко беше 30лв тубата :hilezh: поне няма да е ментак за 70 кинта тубата.Аз преди около 3-4 месеца ( 6000 км ) си взех един Мотул 10V40,туба,лепенки по нея,запечатана фабрично абе всичко както си е.....като тръгнахме да сипваме в двигателя ми то масалцето течно като пикня,двигателя леко да позагрее (5 минути след палене на двигателя ) и почват едни тропания тракания чукания ,да не говорим че трябва да доливам на всеки 2000км по 500мл че нещо намаля.Явно съм уцелил пълен ментак,жал ми е за колицата сега ама ще избута още едни 2-3000 и ще смятам какво да и сипвам,най вероятно ще поръчвам по брата от немско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма нищо истинско вече, нито масло, нито хляб, нито салам, нито зеленчуци, нито мляко...

 

и аз имам приятел, бачка в цех за месо... яде само от на тъст му на село пържолите, квото заколи..... имам и друг, дето бачка в рекламна фирма, и има холограмните стикери за оригинални опаковки на всички съплайъри на части.... излишно е да казвам, че клиентела има.... 

 

това е същото като съзнателното засичане на светофара с цел просто да преебем другия - както няма стремеж да се кара разумно, така няма и стремеж да се прави качествено нещо, защото няма кой да го купува.... не мога да повярвам какво беше преди 10 години и какво беше сега, жалко, че не помня почти преди 20 какво е било..... маслата да са проблема, то всичко друго е по дяволите.... хеле пък тука при нас, дето сме 9-та дупка на кавала и всеки прави, каквото и както си иска - на всякакво ниво и във всяко отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам клиенти, които внасят кастрол от Германия. Даже, последния път разтоварвах аз 1-то пале. Цената му е горе долу като да го купиш от познат с отстъпка. От тук въпроса, може ли менте масло кастрол да се внася от Германия? Иначе Q8 идват директно от Белгия....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе, те в магазина всички идват от някъде. Въпроса е, дали ти получаваш дошлото от Белгия/Германия/Франция или от Перник(да ми фанат ** за мерник).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и аз това за масла менте го знам, както и за прахове за пране, шампоани, сапуни Дав менте и многоо други продукти, но докато има търсене на такива ще има и предлагане. Аз си мисля че съм решил проблема още от предишната ми кола когато и наливах масло на Avanti, което беше 30лв 4л, и колата не го бараше първите 8к километра сега на Аудито слагам Тотал 5л за около 50лв и вече 11 000км съм долял само 100гр и сега ми предстой смяна и тук имам един тънък въпрос.

Каква консистенция да сложа 0/40, 5/40, 10/40, 15/40? Колата е А4 98ма 1.8 АДР 125коня с газ. разбрах, че обтегача на веригата на моделите след 98ма бил електронен и доста скъп, затова сега се чудя с какво масло да я подкарам. Мерси на отзовалите се.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

затова като почне да ви гори .. като мене доливай,доливай,доливай и те тва е ... то им вземан ресурса по Италия,Германия и незнам си къде на моторите ние тука та масло,та незнам си кво и накрая пак няма нищо налице ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз вече 60 000 км блъскам това  http://ngt.bg/avtochasti/component/virtuemart/detail/4-------/flypage/519--raxol-5w40-4l/48--raxol?sef=hcfpm , сменя се на 10 000. долива се остатъка от тубата , около 400гр .  преди взимах всякакви кастроли , мотул ,ала бала . не виждам причина да го правя вече . и това на кола 250 000+ км . дали е ментак незнам , но съм доволен от безизвестната марка . половината ми приятели също го ползват от маса време насам , няма пропищял. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е менте в  тая държава. Аз си купувам мобил 10w40 , 4 литра за 20 евро от турция. Интерсното е че от тук,дори и от коко започва да си хапва след 7000 км. А от там на 10000 км отива на минимума,което е добре. Едно време като чуехме Турско и не го искахме.Сега всичко си вземам от там. Уникален прах "ОМО" за бяло . "TURSIL" (това е техен вариант на персил) за цветно,също уникален. СИРЕНЕ.. такова каквото имаше едно време във всеки магазин.. и т.н.  Дори" TYLOL HOT " си взимам от там на невероятната цена от 0.40 лв :D

Направо се чудя,как можахме да се наверм на дъното  :angry2:

Редактирано от Мирослав филчев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш си на идея даже. YORSAN се казва сиренето и е опаковано във метална кутия зелена на цвят. Отваря се като консерва и е бати уникалното сирене. просто хората имат страшен стандарт който се СПАЗВА и няма шуробаджинавщина ,да ми рекламира сирене,а да ядеш тебешир . И за капак на всичко струва 5.65 тл(около 4.50лв) половин килограм.

Ако веднъж го опиташ,само такова ще искаш ,чесно.

Редактирано от Мирослав филчев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз слагах няколко пъти на личната си кола Тотал - 5/40 и 10/40, Мотул - 10/40. Няколко пъти свалян картер, вътре страшни утайки, чистя перфектно, след половин година пак същото. Не мият добре, гадориите остават по валове и целия мотор. На служебните слагам Адинол, доставен директно от нас от рафинерията в Германия на цена по-ниска от всички които съм чувал в БГ. Маслото тук по сайтовете е в пъти по скъпо, т.е надценката им е поне 200 - 300%. Както и да е. Сипах от това масло и на мойта кола. За 3000км. разпределителните валове светнаха както никога досега, не го гори, не съм слагал до сега по -добро масло. Може би е истинско...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат ми одеве ми разпрая за некво масло вика на 50000 го сменяш Политрон ( нещо като Мегатрон от оня филн с извънземните роботи хахаха ),умрех от смех ма викам чакай да го чукна в гугал да видя кво ша излезе и его е :)http://www.maslapolytron.com/sintetichno-maslo-polytron-sae-5w40-4-litra

 

еб..ах ти и маслото аз хахахах

Редактирано от kostov82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат ми одеве ми разпрая за некво масло...Политрон.

 

Преди няколко години купих една туба 4л 10W-40 да го пробвам... ами хубав звук изкара колата, доволен останах, но сега ми прави впечатление, че цената е по-висока...  бях го купил за 80лв

Редактирано от desert_eagle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Castrol поръчвам от колегата ACE и съм спокоен. Знам, че почти целия форум купува от него и ако има нещо нередно би се чуло бързо.

Редактирано от sloter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...