Jump to content

Климатроник S8 2001 г


Audi V6

Recommended Posts

Здраве желаем, моля за малко акъл, че вече се изчерпах от към идеи. Имам проблем с климатроника, държи се неадекватно. Когато го пусна на LO, духа студено отвсякъде за около 20 минути, после от страничните духалки и в краката започва да духа топло. Централната духалка е почти пред замръзване.

Когато го настроя на HI, централната духалйа продължава да духа ултра студено, страничните постоплят до около 45 градуса.

По принцип имах 2 грешки записани, моторче рециркулация и клапа дясна център. И двете са сменени, нови грешки няма запусани. Всичко е адаптирано без проблеми. Датчиците за температура на въздуха отчитат адекватно, вкл. И този на самото управление на климата, обдухван от вентилаторче.

Прави ми впечатление, че при настройка HI температурната клапа не иска да отвори на макс. От Ваг-ком виждам 4 стойности за нея - адаптирана стойност за затворено и отворено (в граници), желана от климатроника позиция на моторчето и действителна. Действителната е равна на желаната = миторчето изпълняеа командите, но поради някаква причина управлението не иска да отвори напълно клапата към положение топло.

По принцип имам съмнение, че управлението е сменяно и не е кодирано правилно, в момента софтуера е 00080.

Съмнявам се и в механичните клапани, които затварят притока на антифриз до радиаторчетата.

Моля за насоки, вече нямам идея какво става с кочината...

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що не покараш с друг климатроник? При мен прави един номер, като пусна климатика и спира да духа. Вентилатора бучи, но клапите се затварят. Изключвам ЕКОНа - почва да духа и тк.ака докато изключа вентилатора на включен компресор. Като пусна после и духа студ. Явно се бъгват с времето и мисля да го разменя с друг и да пробвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам си оше един блок за управление от 4.2 2000 г., същата работа... С друг номер софтуер е кодиран, направи ми вчепетление, че при адаптация референтните стойности са съвсем други. Но се адаптира правилно. За това се съмнявам във кодировката на модула.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мислех, че просто сменяш блока. Добре, че и броните не са кодирани, та мога да ги сменям сам, като ме дерне някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за предложението. Просто за сега не ми се занимава. Колата трябва да има някакви бъгове, щото ако оправя текущите, веднага ще излезнат други. Това е нещо, като съдба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...