Jump to content

Дневни светлини. Включваме след като запали мотора?


Recommended Posts

Сложих дневни светлини и са свързани към бобината. Като въртя на стартер мигат. Как мога да ги свържа, след като запали мотора тогава да светват, както са фаровете?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При всички положения ще ти трябва допълнително реле, което да се командва или от изхода за лампата за зареждане на алтернатора или да следи напрежението на ел. инсталацията и като стане над 13В да ги включи. Потърси с търсачката - има много теми в които е коментирано.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е достатъчно колега. Трябва да свържа реле към лампата на на алтернатора на таблото(когато изгасне да ги включва) или реле за напрежение(когато мине 13в да включва). А има ли някакъв проблем за светлините, че работят на над 13 волта? Ще трябва ли да ги смъкна на 12?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При запалена кола и изправен алтернатор така или иначе волтажа не пада под 13.6в, даже е 14.2. Релето е 13в за да сработва само когато колата е запалена и волтажа се вдигне над 13в.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем колега, че работят на 14в. Аз си монтирах такъв модул, който включва дългите светлини на 30% след запалване на двигателя, но се появява един проблем при студен старт стрелката на оборотомера прави един пик до около 3000 оборота, а оборотите не се покачват, след което няма проблеми. От сервиза казаха, че има някакво смущение при стартиране на дневните светлини, но това не било проблем. Иначе съм много доволен.

Редактирано от davido
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...