Jump to content

Автокозметика - какво ползвате?


Recommended Posts

Здравейте интересувам се ако някой доволен ли е от определен авто-шампоан. Имам малка водоструйка (домашна) и мисля да купувам някаква четка. Ще се радвам да ме посъветвате каква (в смисъл има ли някакво значение косъма) и къде мога да намеря хубава такава.

И също така се интересувам с какво бършат колите по Горубляне поне аз съм виждал едно пухино. Как се справяте с праха по тъмните коли, че при мен за един ден прашасва.

На Илиянци предполагам че може да го намеря това за пребърсването, само че не знам как се казва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега за шампоан , не мога да ти кажа , но по принцип се използва гидория да подсушаване , но не тези от магазините поръчай си от някоя автомивка.  За праха , няма спасение :) освен ако е само прашасала колата може да намокриш гидорията и да я минеш цалата кола като същевременно и подсушаваш колата , но не ти го препоръчвам защото може да я надереш ! Само миене и подсушаване , може да  използваш и вакса като я измиеш и докато е мокра колата праскаш вакса и става на капки , не ползвай гумените пера за сваляне на вода , директно с гидорията . За шампоана , може ако си маняк да намериш представител на фирмата "максолен" мога да ти дам телефон , не знам от къде си , но имат страхотен шампоан водят го като НОМЕР 32 и е приятен на мирис. Не очаквай обаче да е евтин този шампоан . Надявам се да съм ти помогнал !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...гидория ...

гЮдЕрията всъщност не е най-доброто решение....по-скоро микрофибърните кърпи са идеални за подсушаване на автомобилите. Относно шампоаните. ..може да ползваш и такива за тяло и коса....хем ароматни хем не вредят на кожата и колата.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте интересувам се ако някой доволен ли е от определен авто-шампоан. Имам малка водоструйка (домашна) и мисля да купувам някаква четка. Ще се радвам да ме посъветвате каква (в смисъл има ли някакво значение косъма) и къде мога да намеря хубава такава.

И също така се интересувам с какво бършат колите по Горубляне поне аз съм виждал едно пухино. Как се справяте с праха по тъмните коли, че при мен за един ден прашасва.

На Илиянци предполагам че може да го намеря това за пребърсването, само че не знам как се казва.

 

 

Много добър автошамоан:

 

Ето това:

 

1.thumb_507.jpg

2= този вторият е с по-слаби измивни свойства, но има в него вакса и придава на колата / само с миене с него / много добър блясък:

 

http://www.bomarbg.eu/images/img1203.png

 

 

 

3= Класическият стар, обикновен Sonax

 

thumb_1426.jpg     

 

 

Колежке един съвет: НЕ СИ ПОДСУШАВАЙ САМА КОЛАТА! Не знам какви са ти условията, но се съмнявам да имаш вкъщи или на вилата удобно, закрито място / навес / в който, след като измиеш колата, в БЕЗветриво време да я подсушиш!!!!

Не питай старило, а питай патило...

 

Преди зимата отиди да ти пастират колата / машинно 8, на ръка е загуба на време.

След това, ако колата ти е сравнително нова или със запазено лаково покритие я третирай с тази вакса:

 

product_573.jpg

 

Скъп продукт е, зна за разлика от продаванте по бензиностанциите ефекътт му отговаря на написаното в спацификацията на продукта.

 

За интериора:

За чистене препоръчвам това:

 

1.http://www.senax.bg/eshop/userfiles/productthumbs/thumb_568.jpg

 

 

2. За чистене това също става - добре работи:

http://www.bomarbg.eu/images/img1176.png

 

 

 

 

3= За третиране и запазване на виниловите кори и арматурното табло ето този продукт на Ма Фра

670_product_1151_main.jpg

 

 

 

Всички горепосочени продукти са лично използвани от мен, в притежаваните от мен в близкото минало и настояще автомобили. Представям ги, за да споделя личният си опит и преки лични впечатления от цитираните продукти - автокозметика.

 

Колега, щом си решила сама да си миеш колата абсолютно задължинелно / ако държиш на нея и добрият и външен вид разбира се /:

 

1. водоструйката, съчетана с две кофи / в едната е по мръсната вода, в който плакнеш гъбата или меката ръкавица /, а в другата кофа е чистата вода с разтвор на шампоан.

2.Задължително при миене 3 гъби....

2.1 Първа за миене на колата от тавана, стъклата и до нивото на лайстните на вратите / според зависи от марка и модел автомобил, се пада на средната част на вратите /

2.2 гъба за праговете и броните / най-мръсните части на колата /

2.3гъба / най-чиста и най нова / за кроайно третиране с автошампоан, след като си я измила вече. С тази гъба е направо засдължително, ако ползуваш два автошампоана...

 

3. Джантите / особено ако си с алуминиеви /--не ги мий с нищо друго, освен с добре познатият ни обезмаслител

 

ОБЕЗМАСЛИТЕЛЯТ MEGLIO!:мНОГО ДОБЪР и популярен продукт.

 

 

4= за съклата отвътре и от вън / за да премахнеш напластявания от прах, никотин силиконови спрейове, изпарени  от повърхността на таблото и т.н/ използвай качествен препарат за прозорци- например FROSCH

 

http://multimedia.kolko.bg/image/thumbnail/frosch-preparat-za-pochistvane-na-prozortsi-sas-spirt-pompa-500-ml-bg-472739.jpg?1292494565

 

 

http://multimedia.kolko.bg/image/thumbnail/frosch-preparat-za-pochistvane-na-prozortsi-sas-spirt-palnitel-1000-ml-bg-472740.jpg?1292494570

 

Ако твърдо си решила сама да си подсушаваш / разбирай дереш на сухо / колата-поне го прави с качествени микрофибърни кърпи.

Поне 3/ТРИ/ на брой!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Малко да ъпна темата, колеги споделете с какво да намажа/измия колата след автомвка и подсушаване някаква вакса или гел която да запази ефекта от измиването колкото може повече. Цвета на колата е такъв, че личи всякакъв прах и особено сега зимата е много дразнещо, поне за мен. Трябва да ходя на автомивка на всеки два дни. има ли въобще такъв препарат? Ако може марка и цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма такъв препарат. Има някакъв ефект препарата за миене който съдържа восък. По автомивките го ползват .. срещу доплащане. http://www.bg.multimarket.bg/продукти-за-автомобили-и-индустрия/почистване-на-автомобила/3260-продукти-за-ръчно-миене-восък?page=3&vdt=taxonomy_term%257Cpage_2

И аз търся препарат за лесно измиване след бомбардировка от бургаски гларуси. :supercool:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше някаква вакса, ама не се сещам, ползват я по автомивките срещу доплащане течна и наистина има временен ефект, но достатъчен да изкара около седмица....................лятно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Kолеги, малко и аз да ъпна темата с няколко въпроса: 

 

1. Ясно е, че безконтактното миене по повечето мивки, от рода на 5-минутката e вредно за хром елементите по автомобила. Пък при мен рейлинги, огледала, лайснички, хром навсякъде. 

Вариантът за който се сещам, е 2 кофи в багажника - в едната да си слагам някакъв читав автошампоан, а в другата с чиста вода да свалям мизериите, останали по Wash Mitt-a. 

Т.нар two bucket system. Да си ги пълня на мивката и да си действам. 

 

2. Ваксиране и полиране - 5 минутката предлага такива програми - първо ваксиране, после пастиране и евентуално изплакване. Обаче не знам дали по-добър ефект няма да има някоя вакса за ръчно нанасяне след измиване. Обаче тук идва и въпросът с това, че ръчното нанасяне на такива вакси на директна слънчева светлина не знам до колко е добра идея. А под навеса на мивката, ще отнесе човек един куп псувни, ако реши да го прави там на сянка. 

 

3. Джантите - И двата ми чифта са хром или никел, не съм сигурен какво точно е покритието. Meglio-то като вариант не ме кефи нещо. Виждал съм разни препарати - нанасят се, седят на джантата 5-10 мин, после с една четка и пада всичката мизерия. Някой ако е ползвал - да препоръча. :)

 

4. Понеже имам доста хром елементи - рейлинги, лайсни, накрайници на ауспуха, се чудех за подходящ препарат за полиране на хромирани елементи. И тук съм отворен за предложения и дискусии. 

 

5. Кожения салон - как поддържате вашите? Препарат всичко в едно - подхранване, почистване, протекция, или отделни препарати за всяка от тези стъпки? 

 

6. Пластмасовите елементи от интериора: Колегата @Elessar вчера ми показа един препарат, чието име забравих, но каза, че е доволен. Какво ползвате вие?

 

7. Дресинг за гуми и пластмасовите кори на мотора - кой какво ползва и от какво е доволен?

 

Като цяло виждам, че SONAX предлагат голяма гама от автокозметика, на доста поносими цени. От друга страна, естествено и на по-високи цени, в специализирани онлайн car detailing магазини се предлагат всякакви препарати, на знайни и незнайни производители, на почти двойни-тройни цени. В крайна сметка заслужава ли си? 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Колеги,

 

Не знам, колко е точното място, но искам да попитам за помощ. Днес си измих колата на няква автомивка(автоматична) с безконтактно и явно от едната страна не съм изплакнал и хорма около вратите в долната част на стъклата в момента стои на бели точки. Пробвах се така с морка кърпа и не излизат. Ще побеснея направо!!! 

Това може ли да се полира някак с вълнен парцал или нещо с препарат или са трябва да ги свалям да ги пръскат?
Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sonax имат паста за хромирани части, става и за полиран алуминий можеш да я видиш в сайта им. взимаш него или нещо подобно и започваш: мажеш и после търкаш с кърпа. ще се изненадаш колко мръсотия ще излезе. за съжаление от химията хромираните лайсни стават млечни като с този препарат се позачистват и от далеч изглеждат добре, макар че от близо пак се вижда промяната в цвета. моите лайсни вече бяха станали млечни и с този препарат само закрепихме положението, не знам дали има начин да се оправят нацяло. може би трябва доста лъскане просто :) пробвай, дано постигнеш желания ефект 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте и от мен,

Аз много отдавна спрях да ползвам безконтактно по автомивките.

За хромираните части мога да ти препоръчам ето това става също и за лайсните на вратите(ако са с хром) много добър ефект и траен.

http://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/shampoo-polish-wax/autosol-metal-polish-75g

Намазваш на тънък слой изчакваш да изсъхне и полирваш с микрофибърна кърпа.Няма да са като нови но ще заличи значително белите петна по тях.

Успех .

Също бих искал да споделя моят опит защото полирането и пастирането са ми хоби аз за моята кола ползвам следните препаратите:

Клейване( първичното почистване след измиване преди нанасяне на полирваща паста или вакса ето това:

http://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/clay-bars-detailing-products/farecla-g3-body-prep-clay-mitt

За измиване ползвам ето този шампоан с метода на двете кофи

http://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/shampoo-polish-wax/meguiars-ultimate-wash-and-wax-16oz

Със помощта на

http://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/sponges-brushes-buckets/meguiars-super-thick-microfibre-car-wash-mitt

Подсувавам с ето тази кърпа:

http://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/sponges-brushes-buckets/meguiars-supreme-shine-microfibre-x3 ( страхотна е)[emoji846]

За вакса ползвам ето тази за която мн силно я препоръчвам особено при климатичните условията в Бг

http://www.cleanyourcar.co.uk/wax/collinite-no-476s-super-doublecoat-auto-wax/prod_207.html

За поддържане ползвам ето тази след всяко миена

http://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/shampoo-polish-wax/meguiars-ultimate-quik-wax-450ml

За гумите ползвам ето това супер е и трайно

http://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/wheel-tyre-cleaning/meguiars-endurance-high-gloss-tyre-protection-473ml

И понеже много се разписах също да вметна че за предното стъкло ползвам ето това против дъжд и много съм доволен гони водата мн добре

http://www.halfords.com/motoring/engine-oils-fluids/screenwash-de-icer/rain-x-rain-repellent-200ml

Надавам се да съм бил полезен с инфо [emoji2]

Sent from my iPad using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

ъп на темата, интересувам се от хубава вакса за кола. да в темата има предложения но все пак може да е излязло нещо по добро. коя вакса сте използвали и от коя сте доволни? мнения за тези на turtle wax, sonax, 3m performante finish wax или някаква друга, кода на боята е LZ3L ако е от значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...