Jump to content

съвет относно затъмняване стъклата


P.Krenev

Recommended Posts

Колеги искам да си затъмня страничните и задното стъкло прочетох темата как се свалят задните странични но как да сваля предните и регулира ли се при монтажа след това? колко процента да е тамно фольото за да изглежда добре и до върха на стъклото ли да го залепя или да остане малко да не го набере оплътнението а задното ако сваля багажника дали ще успея да то залепя или ще е трудно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако до сега не си правил такова нещо не се заемай, много игра е. Също предполагам ще ти трябва и пистолет за топъл въздух, за да нагласиш фольото по гънките на стъклото. Ако не си го правил просто ще прецакаш фольото :) Аз моята я закарах на 1 човек, за 25 лева ми направи и 3-те задни перфектно :) Ако си от северозападния окръг - 0877523739 - Иво. Човека работи адски добре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата над мен е прав! Не си губи времето и парите! Ако искаш качествено затъмняване първо си избери качествено фолио и се спри на определен процент затъмняване, а след това намери човек с опит да ти го сложи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги благодаря за съветите,но тук в моя край само  1 човек лепи и ми иска 200 кинта  за  3-те задни 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам ли, колега от офиса си ги затъмни за 90 лева 3те задни барабар с труда (Тва в София). Само че нямам представа какво фолио е ползвано. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А кой каза, че в БГ нямало монополи!  :hilezh:

 

Всеки сам си оценява труда, но според мен всичко над 100лв. за 3-те задни (А3 8Л) си е пладнешки обир! Послушай съвета на колегите и когато имаш път към София или друг голям град с по-сериозно предлагане на този вид услуга просто се възползвай!

Редактирано от Tsvetkov83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз дадох доста повече от 100лв., но вкл. един от най-качествените материали на пазара и при признат специалист, тъй като ненавиждам синкави и лилавеещи "тъмни" стъкла. Но със сигурност може и за по-ниска цена, все пак обаче бих обърнал внимание на фолиото, с което работи даден майстор освен ако не му го носиш сам (което пък не говори добре за него, че се наема да слага какво да е без непременно да е работил с него преди това).

С две думи - цената зависи силно от търсения ефект ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз също си платих повече от 100лв. , но ние имаме и по 5, а не по 3 задни джама, именно затова отбелязах по-горе (А3 8Л) ;)

Иначе няма две мнения, едно и съсщо нещо може да бъде направено по няколко начина с коренна разлика в ефекта, периода на живот и качеството на изпълнение! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, ако говорим за 8Л с 5 врати е друго, но аз останах с убеждението, че в конкретния случай става дума за 8Л 3 врати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз говоря принципно :) Не знам в случая за какво става дума :)

Мисълта ми е, че нещата между 8L и 8P са аналогични съответно за 3 и 5 врати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като следя коментарите ви, разбирам защо при моя човек дето си затъмних прозорците ходят и хора от София :D Той ги тъмни перфектно за никакви пари.. В София направо си ви избиват зъбите за едно затъмняване.... Към колегата който е писал темата, щом толкова много искат вземи си свали прозорците и започвай да се мъчиш да затъмниш :) За да свалиш прозореца трябва да махнеш металната пластина която е между задния прозорец и предната врата, той се държи на 3 поп нита, отвътре вадиш задните кори с дърпане(знай, че задължително част от щипките ще се разлепят), след това на гредата дето е предния колан ще видиш 2 болта, отвиваш ги и дърпаш(самата пластмаса се държи на още 2 щипки), после ще видиш един или два болта ако не се лъжа отвиваш, махаш външния последен поп нит който държи прозореца, разкачаш и отзад дето се отварят прозорците(На пластината която държи прозореца има капаче, а отвътре болт) и прозореца би трябвало да излезе без проблем :) Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основната сума обикновено идва от материала и не заивиси от майстора...

Има фолио за 10 лева .... или и за 210 ... И разликата в качеството отговаря в общия случай на цената.

Евтините си идват лилави като фото-филм още от завода, средните по цена изглеждат добре и след 1-2 лета посиняват/полилавяват, скъпите имат Х години гаранция върху тоналността и светлопропускливостта, UV и т.н.

Отделно залепянето, гъвкавостта, устойчивостта на драскане, сертификат и т.н.

 

П.с. Имам познат, който бе глобен с БГ номер в чужбина поради фолио без сертификат и одобрение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оле боже... сетих се да питам, колко процента беше разрешено затъмнянето на предните прозорци? Ии виждам тук във Варна вече 3-4 аудита със затъмнени номера о.О Някой може ли да ми обясни чичковците полицай правят ли проблеми за тези работи и с фольо ли се прави?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правят разбира се. Нямаш право да покриваш номера с нищо!!

 

Същото важи реално и за предните стъкла, тъй като разрешените проценти отпред вече са "изядени" от факта, че всяко стъкло излиза от завода с минимален процент. Т.е. каквото и фолио да сложиш отгоре ще надминеш законово разрешените проценти.

Освен това фолио на предните стъкла не се разрешава (макар и косвено, а не в прав текст) поради факта, че при инцидент това ще затрудни или дори направи невъзможна евакуацията! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...
На 20.10.2013 г. at 9:32, P.Krenev написа:

Колеги искам и аз да се включа и аз имам фолиото но ми е чудно понеже на задните стъкла имам  черни надписи долу в ляво  (пише марката на колата и  някъкви там глупости ) трябва ли да го махна ако трябва как ? Защото се опасявам че ако не го махна  там ще стои  набръчкано. Също така задължително ли е да имам пистолет за горещ въздух 

 

Редактирано от Alex000
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...