Jump to content

Въпрос относно цена и особенности на А6 ?


Recommended Posts

Колеги здравейте,

на скоро реших да купя кола на жена ми, да може хем да вози детето, хем и мене ако ме вози да ми е комфортно. Спрял съм се на Audi A6 и тука идват някои въпроси които не разбирам тъй като никога преди това не съм имал ауди през живота си. Един познат ми продава неговата кола, втори собственик, седан, колата е купувата от автохит. Първият ми въпрос е относно двигатея:

Мернах в мобилето няколко коли, а именно ауди А6 3.0 ТДИ 2005-2006 година с три разновидности на конете: 224, 231 и 233. Погледнах в ауто-датата (http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4658) и там тези разновидности не ги видях, има само 225 коня. Въпроса ми е? Каква е заигравката ? Защо така се получава ?

 

Втория ми въпрос е: На моя познат колата която ми продава е: ауди А6 3.0 ТДИ 2005 година на 180 000 км реални със всички екстри за модела описани в ценовата оферта на модела плюс чип тунинг от завода т.е. автохит колата е 270 конски сили за 18 000 лв. Гледам, че дори и в немското мобиле горе - долу 2005 година почват да се срещат по 6500 - 7500 евро и идва въпроса тази цена не е ли малко завишена или е нормална ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За екстрите силно ме съмнява да са всички,аз до сега не съм виждал такова ауди.Ако всички други условия са така,както си ги описал,то направо колата си е подарък и не трябва да се замисляш.От 2004 до 2006г. двигателите са 224 коня,а след това от 2007-08 са с друг софтуер и стават 233 коня.Имаше и друга плюс на новия софтуер,но сега не се сещам точно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си 100% сигурен за пробега, колата най-вероятно ще е в страхотно състояние.

Виж за цената не знам - ако е истинска колата по-скоро си струва парите. Виж ксервизния план да не предстои някакво голямо обслужване. Нямам интерес към модела, затова не съм запомнил точно, но имаше слабо място в групата вериги-обтегачи. Дюзите също са скъпи и са шест.

Тези за по 13-14 хиляди ако им изскочи нещо за ремонт под предния капак, цифрите са в хиляди.

Някъде имаше мнение, че до 250к А6 4F си е като нова, след това започва да се пообажда това-онова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми все пак е 6 цилиндров мотор,не може да се умори толкова лесно. Също бях чел,че за да счупиш такъв мотор си трябва майсторлък ;) Дали е верно...не знам ..



А да попитам тук ако е уместно- верно ли е,че имало такива шестици с двигатели които са сглобявани в Унгария? Един познат казал на баща ми,че тия мотори сглобявани там били боклук ?!?! Има ли нещо верно или поредния разбирач с Ауди 80-ка... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Отказах се от колата, проверих я в АУДИ, опитваха се да ми я продадат за 2007 година, оказа се 2004, първия мотор 224-то коня, километрите са бърникани със 130к, тунинга се оказа гаражен и други разни истории ... доста неща взеха да се променят по сделката и се отказах, ще търся друга такава. Гледам в мобиле.де-то изкачат по 8-9к евро и 2007/8 година мисля да се поразходя до там ако тука не изскочи нещо читаво да видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър Ден!Добре си направил.Джамбази,автокъщи и продавачи много,ама коли има много повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двама колеги от форума се услушват за продажба на колите си.

Марка модел и двигател каквито търсиш!

Подръжката и на двете коли доколкото съм чел из постовете им е била безкомпромисна. Дори и да не ти се плаща тяхната цена колегите няма да имат нищо против да им разгледаш колите и да те запознаят със разходите по пддръжка.

Потърси повече инфо в секцията за А6 4f.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бих се замислил да минавам на нещо по-ново.Моята е 233 коня,май 2008,доволно екстри,втори собственик съм и е проверена за километрите в Порше и Авточойс-108 220 км. до момента.Цената естествено няма как да е 9к евро.Дори да решиш да отидеш до чужбина за тея пари ще е пълен гроб.Не прибързвай,защото за малко пари кола 95% теглиш късата клечка!

П.п.От който и да вземеш кола гледай да има реална сервизна книжка и да си пази фактурите за нещата които е сменял!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...