Jump to content

СПЕШНО!!Проблем с маслото на двигателя на А3 1,6 АКЛ 98'


andreev168

Recommended Posts

Здравейте, имам не знам дали е голям или малък проблем с маслото на двигателя! Преди смяната на маслото на пръчката си показваше м/у минимум и максимума ! След смяната (сипах 4,5л 10W40 IGOL) на пръчката не показваше нищо! Сипах още половин литър и отчита на минимума! Другото което се случва епри запалване на студен двигател "пищи'' лампичката на маслото и като започне да загрява спира !!!!! Къде ми е маслото е въпроса ми !!!!????
МОЛЯ ВИ КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто сутринта на студен двигател и равно долей до максимум на пръчката. След това наблюдавай ще има ли някакъв проблем, но ме съмнява. Може би количеството, което си мислиш, че си сипал е по- малко от 4,5л.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повече от сигурен съм за количеството !!! И банана съм го гледал ..... Може ли да се е позапушила цедката в картера и като е студено маслото и е по-гъсто да минава по трудно и след това като загрее и стане по рядко да си минава нормално де да знам вече !!!??? Или пък един човек ми каза, че сигурно е датчик някой....?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или аз нещо не разбирам или не мога да разбера какви датчици гониш при положение, че и визуално казваш, че маслото ти е на минимума, и електрониката го потвърждава....?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за това не наблягам на датчик но сметнах за нужно да го спомена! Аз лесно ще долея още литър, но да не блокира нещо двигателя (SORRY ама не разбирам много ) Ако ми събира 5л пък аз му сипа 6 ....?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж си колко ти събира двигателя по спецификация! Със сигурност не е над 5л и е малко странно къде е отишло маслото, но щом визуално го няма и сензорът го потвърждава досипи все пак още до малко под макс и го следи! В никакъв случай не бива да надвишава макс. на студен двигател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събира 4.5, ако няма течове разбира се. И ако въпросния морков, банан или каквото и да е там, е сменян и не е щтракнат хубаво надолу - ще ти излиза че уж нямаш масло. НО датчикът/лампичката чете нялягане, а не ниво, т.е. и да имаш и само 2 литра в картера, ако маслената помпа ти работи хубаво - няма да пищи.

 

Директно отиваш да пробва за налягане (ако имаш под ръка манометър) и евентуално запушена цедка или гадно масло.

 

Картерът някога свалян ли е за да се погледне състоянието на помпата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

 

Картера не съм го свалял никога ... Ако може някой колега да ме посъветва къде в София мога да отида и да ми оправят колата ?? Но да са хора който наистина разбират , а не само да ми взимат парите !!!???
Благодаря, предварително :))

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...