Jump to content

Кутии за елипси


sukre

Recommended Posts

Колеги бихте ли споделили дали си заслужава да си взема кутии за елипси защото аванта ми няма на задните кори и не ми се развалят да вграждам такива и мисля да си сложа в багажника дали ще се чува добре.Ако може и да ми предложите някакви като марка и модел.Мерси предварително.

Редактирано от sukre
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега с тия кутии нищо не свирят. Пробвахме едни Пайнерки 90W RMS в такива и баса беше зле, но ако имат Бас рефлектор (дупка) вече става друга, но обема пак си е малък. Моя приятел в Пасат 2-ка Комби си купи цяла кутия за 2бр елипси и сложихме на дъното каменна вата 5см и стана невероятно, но за мен ако нямаш приготвени елипси просто не си заслужава. Сложи си колони на задните врати и една туба в багажника и става невероятна музика. Ако си от София може да дойдеш да видиш как е при мен и евентуално как е при съквартиранта с елипсите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Авант е малко сложно, но въпреки всичко идеята ти не е добра. Кутия за елипси е като кутия за пищялки.... общото е, че има кутия. Вложи пари в добра предна линия (вратите с пищялки и мид-баси) и сложи една прилична туба в багажника. Звука би бил в пъти по-добър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко зависи от нужния обем.

С добре оразмерени кутии съм постигал по- добри резултати от

монтаж на кора (врата)... ясно е защо.

Не е задължително говорителите, 3,4 лентови да са елипси.

При авант, решението (бюджетно) е добро. Има загуба на среди и високи ... заради щората, но и това има решение ( ако не му хареса на колегата).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колеги отказахте ме и взех една касичка за отзад, но какви говорители да си взема за предните врати че като усиля пръщът оригиналните.Предложете някакви 13 см защото съм си поръчал фланци за 13см ,но се колебая Херц или Пайнер да са и мисля да ги закупя от технополис дайте съвет моля.

Редактирано от sukre
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, какъв е бюджета за колоните? Аз сложих 13см Пайнерки двулентови бяха 49лв. Свирят добре, но няма да се разминеш и без говорители в задните врати, защото се получава много неприятна ситуация за тези, който са на задните седалки, а и каточели звука не е завършен. Получава се така, че баса отзад е много силен, а няма глас и среда и е много дразнещо. Едни кори със капаци за тонколони струват 30лв и дори да не са същите като твойте ти може да прехвърлиш само капаците.

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=147044

Ако си от София мога и да ти помогна с прекарването на кабелите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.technopolis.bg/b2c/details/302767/P11080501/Avto-koloni-HERTZ-DCX-130.3  ето това си купих ще видим как се представят като ми дойдат фланците дано няма проблем при монтажа и да паснат както трябва.За задните кори ще мисля по нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...