Jump to content

Дневни светлини на А4 Б6


Ivan Gatev

Recommended Posts

Bobu,почти всички коли,отговарящи на изискването за дневни светлини,т.е.тези с монтирани в завода такива,нямат габарити вече.Няма значение дали е Ауди или Киа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, заяждате се за детайли и дребни неща, като за това аз съм основно виновен, де. Слагайте дневни светлини или допълнително модули, като, ако е на дългите(както според американското законодателство може, но не и според европейските закони) , поне редуцирайте силата на светене от опциите на модула.(все пак да напиша нещо във връзка със заглавието на темата)
П.С. Както казах и в предния си пост- не бях дочел закона(Regulation 48 на икономическата комисия на ООН), в който се обяснява, че не може да светят едновременно и габаритни и дневни светлини, но никъде не съществува уточнение дали може една лампа(диоди) да изпълняват функцията и на дневна светлина и на габарит или това да се изпълнява от отделни лампи, поради което и колегата Bobu съвсем основателно ме попита и ми приложи снимка. При новите автомобили(Дачия Логан, Фолксвагените и Аудитата примерно) една и съща лампа изпълнява и двете функции. Предполагам е направено с цел икономия и улеснение.

Редактирано от babatonka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-малко жица = по-малко тегло! Освен това по-евтино производство, по-малко вложени елементи, по-често сменяни лампи, щото непрекъснатото светене, макар и с различна мощност, си им изяжда животеца по-бързо от този на останалите... Т.е. = повече пари от последващите продажби на консуматива...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, един глупав въпрос за да не пиша друга тема. Може ли през ваг-ком да се активират да светят габаритите като се запали колата? Говоря за а4 б6, която няма копче за DRL, като на а4 б7. Ако да, има ли някой колега, който може да го активира? Ще черпя бира :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При някои може само габарити, при някои може само габарит с къси. Всичко е според изпълнението. Иначе без проба няма да разбереш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 А някой може ли да каже от къде се задава през VCDS тази функция? Поне както пише колегата над мен да се пробва  :razz: . И ако може да се пусне тази функция трябва ли и ключа за фаровете да има функция auto или може и без нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 -3 месеца ходих в сервиз за да ми направят фаровете да се включват като дневни светлини. Настроиха ги през VAG KOM. Първоначално не стана - светваха само габаритите. По-късно момчето с компа се усети и пита " Ти с биксенон ли си?". Колата си е с обикновени халогени H7. Излезе, че в компа ми беше зададено за ксенон. Оправи го човека и работата стана. Ключа за фаровете ми няма "Auto". Вярно, че колата е В7, ама сигурно и на В6 е почти същото. Сега, когато дам на контакт, ми светят габаритите и късите, но няма дълги, но може да се пресветва. Когато поставя само на габарит ми светят само те. Когато завъртя на фарове - всичко си работи нормално, в смисъл къси, дълги и габарити.

Колата е 2006 г. 

Редактирано от IvoPP
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде сте ходили за тази манипулация? Щеше да хубаво ако се знаеше от къде всеки да си ги направи сам през VCDS. Ще поровия в нета и ако намеря някъде информация ще пиша.

Sent from my C5503 using Tapatalk

Редактирано от predator_v_bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има го описано по-назад в темата с "Питанката Б6/Б7" как се прави:

[09 - Centr. Elect]

[coding]

00021 - дневни светлини само (БЕЗ габарити отзад)

00041 - дневни светлини + габарити отзад

Като се влезе в менюто си излиза кода и за къси светлини или фарове за мъгла и т.н. Аз ползвам дневните светлини защото ги имам във фара, като зимно време пускам и габарита отзад да свети.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

И аз имам питанка влизам в кодинг променям цифрата и давам " Do It" но не променя кода и фаровете не се включват. При някой да се е случвало така и някакво решение? Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Справих се и с този проблем кода който беше запаметен беше 10001 аз се мъчих да го променя на 10002 и не ставаше. Докато не пробвах с 10042 и светнаха късите светлини + габаритите отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз имам питанка - сега съм с обикновенни фарове но си купих и ОЕМ би-ксенон ! Може ли така да се направят кабелите - ме от двата комплекта да си направя фаровете ?

Или квото и да правя преходници и става по-лесно?

Идеята ми е от двата комплекта да направя 1 ;)

Или да поръчвам буксите и да не се лигавя ? [emoji3]

Sended from Iphone 4s

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...