Jump to content

Б6 1.9тди, вибрации


L_U_B_E_T_O

Recommended Posts

Здравейте колеги,

забелязвам, че когато съм на изключена предавка, най-вече спрял (по задръстванията) имам вибрации от двигателя по волана и скоростния лост. Не са много силни но ме дразнят.

Аз клоня към тампон на двигателя, какво е вашето мнение. Когато съм на скорост вибрации няма.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 8 months later...

и какво се оказа, ако е решен проблема? И аз имам такова тресене и след всичко проверено и сменено за сега клони или към дюза или предният тампон на двигателя, който не знам дали трябва да се настрои да опира или не в леглото около него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро, когато имам възможност ще я кача на подемник и ще го регулирам да не опира. Надявам се да има промяна. Ще споделя след това!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Днес го регулирах отново този преден тампон, така че да е в средно положение и да не опира никъде. Няма промяна, вибрациите се появяват отново и пак са не винаги и неравномерни. Другата седмица ще сменя едната дюза .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коя "мека връзка"?

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Тази едва доловима вибрация на празен ход е от различните корекции на дюзите. За да работи като по масло - трябва да са с близки една до друга корекции всички дюзи, а това на кола на тези километри и години става само по един начин - нови дюзи. Имайки предвид цената на нова помпа дюза - по добре да свикна с тази вибрация и да не и обръщам внимание ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой не е казал, че не са регулирани. Това регулиране няма отношение към корекциите на дюзата и нейната работа. Регулира се хлабината м/у копчето на дюзата и вала, където го натиска. На този мотор мисля, че също се правят с връщане на 180 градуса от стягане до упор. Ако не е регулирана добре дюзата според мен или ще работи шумно, или ще пали трудно при студен мотор, но корекцията няма да се промени. Така мисля аз, но не твърдя, че съм прав. Ако някой има друго мнение - нека сподели!


Дюзите могат да се регулират, преди да започенте да сменяте...

За помпа - дюза не съм чувал за "рециклиране" и не знам дали има такова нещо и някъде правят ли го. До колкото знам в България няма стенд за помпа дюза. Чувал съм, че им правят почистване с ултра звук, но не знам колко голям и дълготраен е ефекта. При вадене на дюзата е задължително да се сложи "ремонтен комплект", който включва нови уплътнения, бронзова втулка и копче и т.н., но това не е рециклиране, а понякога спасяваща профилактика :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен има понеже след регулирането на 180 градуса стойностите им се върнаха много близо до 0, а преди това бяха +- 0.50 до 1.00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Пичове и при мен има подобно по-скоро позаклащане на празен ход, съвсем леко и не постоянно. Това с претрисането ми се случи след като сменх тампони на двигателя с някакви заместители на оригиналните на цена около 60-70 лв единия тампон. Разликата беше, паля и все едно съм в трактор, поне аз така го усетих. След смянта им с оригинални, единият беше около 250лв, а другият около 210лв, ще ви излъжа за абсолютно точните цени, но разликата беше меко казано колосална, все едно се качих в друга кола. Та това с тресенето изчезна, но остана това с лекото поклащане и все си мисля, че това е от някоя дюза за съжаление... Сменил съм и меката връзка, защото виждам и тя се споменава в темата, утихна още повече колата, но не е чак толкова фрапантно.

Та, ако някой има идея кво и къде да се направи за тия дюзи нека сподели. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...