Jump to content

Връзване на TV с аудио 5.1


Recommended Posts

Здравейте колеги. Наскоро си взех телевизор Samsung и една аудио система но незнам как да ги свържа. Проблема е че аудио системата има 6 входа за тези букси камбанки където ги наричат (предна лява и дясна, задна лява и дясна , суб и среда), а от телевизора ми излизата само  2 червена и бяла. Не знам как се свързват с някакви разклонения или с друг кабел който от даден изход се разклонява на 6те. Дайте идеи или предложения как да ги свържа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, всяка по-модерна аудио система(ресивър, домашно кино, блу-рей) си има оптичен вход S/PDIF, телевизора също има такъв изход.Дай модела и на двете да ги видим.

Иначе забрави ако имаш два изхода чинчове (ляв и десен канал), да изкараш 5.1.Може да подадеш стеро към аудио системата и от нея дето се вика виртуално да се пръсне звука по другите колони, това е опция на самия плеър, но това не е 5.1.

Редактирано от bobitovn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно се съмнявам, че въобще някъде все още би се предлагал телевизор с 5 броя чинч изхода за звук. Почти всички нови телевизори имат оптичен изход - връзваш едно кабелче от там до домашното кино и имаш перфектен 5.1 звук. Според мен това ти е решението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги утре като се прибера ще пробвам с такова кабелче да видя дали аудио системата има входа а телевизора го има и кабел си взех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...