Jump to content

Къде ми ходи антифриза ?

Fotaje

Recommended Posts

Здравейте колеги , проблема е следният: 
На всеки 200 км губя около 2 пръста антифриз, отначало мислех че имам теч по маркучите, но днес като ги погледнах ... няма никъде сълзи, никъде проблеми. 
Въпросите са ми следните: 
1. Възможно ли е загубата на антифриз по охладителната система (маркучи и радиатор) да се силно изразена само тогава, когато колата загрее и има налягане за да надуе маркучите и да се отворят "ями", които на студен мотор не се виждат?
2. Колата ми вдига 90 градуса на 10-тата минута. Как това е обвързано със състоянието на охладителната система? 
3. Как , освен по нивото на маслото мога да позная дали има антифриз в двигателя ? 

Колеги, нека знаещите и можещите бутнат по едно рамо на начинаещите ;) 

за толкова кратко ме навежда на радиаторче на парно . дигни колата на една страна и виж дали ще потече антифриз в краката на предно стоящите.

може и с пръст да пробваш или лента хартия да я вкараш в духалката която е под таблото за краката.

Edited by CHERVEQ

1.8 имаше ли подгрев на входящия колектор ? че на мен на ABT_то ми капеше маркуча който влиза във входящия колектор и капките отиват директно върху генерацията и се изпаряват и нямаше шанс да разбера от къде тече

в сервиз могат да ти проверят антифриза за изгорели газове в него, което е показател ако има проблем с гарнитурата на главата. теста е бърз и евтин.

Ngoro е прав. Особено ако има газова и са хванали топлото за изпарителя от там се получава чупка в маркуча и много често се пука. Моя за 2 месеца 2 пъти се пука.

Също си виж тапата на конзолата със синия и сивия датчик. Понякога о- пръстена изпуска заради налягането. При мен сълзи но не всеки път. Като оставя колата топла пред нас и на сутринта има петно. Сълзи ми и от маркучите на изпарителя и вече съм вдигнал ръце.... Ще ги залепя със силикон накрая...

Надуването на цилиндрите също е вариант... Да се провери гарнитурата

Много пъти сълзи от маркуча който влиза в блока от страната на купето  ,също ако се натегне много тъй като е пластмасов и се пука и после докато го разбереш има да доливаш ......

Edited by strakov_m

Ето и сега ... се возих половин час градско, навън е около 15 -18 градуса, а колата на десетата минута мина 92 ... и трудно се охлади... вдигнах капака, стисках маркучите, бяха се понадули, не ги стиснах толкова лесно

Силно възможно е да е заминала гарнитурата на главата, аз наскоро имах такъв случай с ACE, излизаше стабилно бял дим през ауспуха.