Jump to content

Зареждане на климатика с фреон всяка година?


Hondo

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Някой да има(имал) същия проблем? Значи лятото отивам на сервиз зареждат ми климатика с фреон и правят тест с налягане проверяват с UV лампа за изтичане всичко изглежда ОК но на другото лято климатика пак не работи и пак има нужда от зареждане с фреон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,от някъде имаш изтичане на фреон,просто по обстойно трябва да се провери системата.Принципно при постоянна работа на климатроника през зимата и лятото е възможно да има леко намаляване на количеството,но не и да се нуждае системата от постоянно дозареждане.Трябва да се провери цялата система за евентуален теч.Препоръчвам ти да отидеш във сервиз който се занимава само със автоклиматици и са се специализирали само в тази насока,защото се знаят за слабите места на повечето автомобили относно автоклиматиците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчително е на всеки два месеца да се пуска за малко,но при теб има теч и щом ходиш в един и същ сервиз и не могат да намерят проблема,той е в самия сервиз защото няма как да не се види толкова продължителен теч то вече е достатъчно омаслено където изпуска,може и да е някъде в купето при вътрешния радиатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно вътре в таблото където минават тръбите да има пробив,мойто 2 години несъм му пипал фреона и все още си духа студено когато го пусна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,възможно е да ти изпуска от семеринга на компресора.На мен ми отне 2 лета да го хванем от къде изпуска,защото м/у семеринга и шайбата има кече и то докато се напой и пробие за да може да се види си минава бая време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно от компресора изпускат климатиците на колите там е слабата точка , при домашните е затворен кръг и могат цял живот да не се пипат ако няма спукване .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 years later...

Колеги, ще използвам тази тема да попитам - сменя ли се този семеринг на климатика , че току що моят майстор ми каза , че там е бил омаслен ?Най - вероятно от изтичане на фреон.Това лято сменях датчик за високо налягане ( на радиатора ) , напълнихме изцяло системата, като преди това я надуваха - да проверят за пробив и казаха, че всичко е ок. Иначе си духа климатика нормално досега.Зареждането беше май месец. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...