Jump to content

Загуба на масло и проблем с електрониката - А4 B6 2.0


Hristo_zahov

Recommended Posts

Здравейте,

от известно време имам два проблема с колата на жената (Audi A4 B6 2.0 - 2001), които почнаха да ме дразнят и е време да провя,но ви моля за съвет и сервиз, където да я закарам:

Първия проблем е, че маслото изчезва и то в доста големи количества 200-300 гр на 1000 км. Колата не пуши, върви нормално, харчи малко, но маслото изчезва. Под колата не се появяват капки. Но вчера пътувах с нея и след спускането на едно дефиле (доста време на моторна спирачка) се появиха облаци пушек, които постепенно изчезнаха и отново всичко беше нормално. Направо се уплаших и мислех че ще сме до там :nixweiss: . Дайте съвет къде да я водя да я погледнат.

Втория проблем е с електрониката, може би по-точно тоците. От време на време по време на движение изгасва климатроника, и подсветката на арматурното табло. По това време съм забелязал спиране на чистачките и дългите светлини. Иначе колата си върви и няма проблем, дори и по време на гасненето. Преди време на колата е слаган модул за дневни светлини. Може ли при тази процедура да са прецакали нещо? Дайте идея за добър майстор по тоците.

 

Благодаря Ви предварително!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си прегледал хубаво темите за двигател, като твоя. Такава му е болката - гори си масълце и явно няма оправия. В твоя случай даже ако гори 200-300 гр. масло на 1000 км направо можеш да кажеш, че не гори :hilezh:  - това на базата на мненията на другите му притежатели в този форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=83139

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=104845

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=62183

 

И много други... Излизат над 30 теми за тоя мотор и всички свързани с харч на масло. Така като гледам твойте 300гр./1000км са добре.

Редактирано от bokouser
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Цитиране на предходен пост!

Благодаря за отговорите, явно съм пропуснал тези теми, но остава въпроса за електрониката. Случвало ли се е на някой от вас подобно нещо?

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=131343 - В тази тема има до някъде решения на разхода на масло. Ако найстина ти гори 200-300 гр. на 1000км.НЕ се занимавай - НЯМА 100% решение на проблема.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...