Jump to content

А6 С5 Масло за АКЕ


nestle_2o1o

Recommended Posts

Здравейте колеги, за първи път пиша в този форум и се надявам да не съм сбъркал раздела. От около месец съм притежател на 180 коньовия "душегуб" ,нямам оплаквания от него , но след като го закупих ,трябваше да сменя маслото и така.. отидох в сервиз смениха ми маслото и филтрите и се прибрах, след което погледнах и видях че маслото е 5w30 ,а не 5w40. Мисълта ми е, това ще навредили на двигателя по някакъв начин и ако да , веднага ли трябва да го сменя , защото в сервиза ми казаха ,че се сменя на около 20к км ,но въпреки това на FIS-а ми показва "service in 15000km" ... Благодаря на отзовалите се!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с AKN, последните 2 смени карам с 5в30, няма грижи. Не сменяйте масло на тоя мотор на повече от 10к км, чувствителен е много към вискозитет ;) Предупреждението за сервизиране се чисти с комбинация от действия, ама на различните версии на табла е различно (VDO, Jaeger...), или през VCDS.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сългасен съм с колегите по-горе - безумие е да се кара с това масло у нас 20к км.

Аз лично сменям на 10 хиляди, като гледам и всички други, които си пазят колите.

Иначе 5w-30 е подходящо, стига да покрива VAG-нормите.

Редактирано от AALEXANDROV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите, но може би са ми казали на 20к км защото не съм в България, а в Чехия , и от тук си закупих въпросния автомобил(каран е само от чехи). Не съм сигурен дали покрива нормата на VW, защото пише 503.00, скоро ще се прибирам и мисля че няма да е лошо и някой други неща да сменя ,като например маслото на типтроника ,но малко се боя ,да не се влошат нещата ,защото четох някъде из форума , че след смяна на маслото ,кутията се чупела.

Благодаря ви колеги за отделеното време..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предупреждението за сервизиране се чисти с комбинация от действия, ама на различните версии на табла е различно (VDO, Jaeger...)

 

Ще съм ти много благодарен, ако споделиш как става на VDO :bia:

 

 

П.П. извинявам се офф-а!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът от когото купих колата каза, че маслото на типтроника трябвало да се сменя на определени км ,но също трябва да се следят километрите и да не се пренебрегва в смяната на маслото. Обяснението за чупещата ск. кутия , за мен е само едно(лично мое) ,че ако никога не сменяно маслото ,то заприличва на каша ,която полепва и запълва хлабините м/у частите вътре в нея(четох го някъде из форума) и след като се смени с друго масло ,новото отмива старото и хлабините зейват. Аз съм "за" смяната на маслото ,каквото става да става по-навреме, ако се счупи нещо се поправя и слагаш едно ново масло ,следиш си км-те и според мен не би трябвало да има ядове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не трябва да ви се сменя маслото на ск. кутия според производителите на масла. така че не трябва. недейте слушайте сульо и пульо какво разправят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално от Ауди уж казват, че не се сменя. Но при всички положения и в двата варианта сте прецакани (има риск) - и да го смените, и да не го. Ако е сменяно редовно на по 60-70к км, то смяната най-вероятно ще е удачна. В противен случай може и да си прецакате кутията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...