Jump to content

Смяна на фабричните говорители


hayki93

Recommended Posts

Здравейте колеги!

 

От 3 месеца имам ауди а4 фейслифт авант, та реших да сменя стандартните говорители с нови защото са слабички и почват да кривят. Открих, че са с доста странни " уши" за закрепване към кората.

Има ли по-добри фабрични и каде мога да ги намеря?
Ако няма, може ли да ми предложите варианти за монтиране на стандартни говорители?

 

Благодаря предварително! ;)
 

Edited by hayki93
Link to comment
Share on other sites

До колкото съм чел, оригиналните предни са 11см. Трябват ти преходници (продават се) 11 към 13см. Другата опция е някой да ти направи направи преходници към 16см.

Задни, ако имаш оригинални са 16см.

Link to comment
Share on other sites

Не е задължително да има задни, но ако има са 17см, а предните са 10 и с помоща на преходни фланци се слагат 13см говорители. Аз мойте фланци ги взех от: http://www.proton-bg.com/Contact_Info.aspx направо звънни продавача ги знае работите, ще ти ги прати. Фланците пасват на 100% без преправяне на нищо. Всичко го монтирах за 15мин. Успех

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

С голямо закъснение по темата: Смених говорителите.
С преходници стана сравнително лесно. Сложих други, на пайнър, но баса се губи. До 100-тина лв. няма по-добри от оргиналните говорители, ако някой колега се кани да сменя скоро съвет от мен ;)

Link to comment
Share on other sites

Скоро и аз правих процедура по смяна на предните и заложих на Hertz DSK 130.3,защото си имат отделни туитъри + 12-ка Hertz в багажника и звука е доста приличен.Мисля да сменям и тези на задните врати,но трябва да си пусна отделни кабели,защото едва ли Нокията ще успее да ги захрани пък и десния канал е изгорял.Незнам с колко ще се промени звука към задните седалки и дали ще се чува добре.Ако някой е сменял колони на задните врати да сподели опит.

П.П - колата е Б5 авант

Link to comment
Share on other sites

Няма ли да е по-лесно там дет е фабричния буфер да ги захраниш, вместо да пускаш кабели?

Цитиране на предходно мнение!

Edited by VBI
Link to comment
Share on other sites

И аз си го мислих като вариянт,но немога да намеря схема или аз незнам как да търся.Тези дни и без това мисля да махна буфера и да настаня на негово място другия усилвател,и ще си поиграя с кабелите.Някой знае ли в тези пространства между калниците и корите - долу в дъното дали има някаква тапа или дупка,че осветявах с телефона и видях мазнотии и полепнали кучешки косми. :unsure: Става дума за под буфера в ляво, и под машинката за пръскалката в дясно.

Цитиране на предходно мнение!

Edited by VBI
Link to comment
Share on other sites

То не ти трябва схема. 4 кабела кадето са за говорителите просто ги свързваш към говорителите преди входа на усилвателя на буфера (правиш мост) 

Link to comment
Share on other sites

И аз мислех да сменям предните, но за размера си дават приличен звук. Явно са изчислени правилно за мястото, на което са.

И другаде бях чел за смяна с Hertz 130 и баса липсва

Link to comment
Share on other sites

Да ви кажа честно аз миналата седмица направих въпросната процедура по замяна на предните колони с такива Hertz от D серията. Резултата ми допада много - звука е плътен без изкривяване, бас не бих казал че има кой знае какъв, но е приятен. Разбира се, който иска да му "лумка" няма да остане доволен, а трябва да мине на следващото ниво - бас + усилвател. Говорих и с един пичага, който се занимава с музика та той ме посъветва, че ако се возят хора в колата само на предните седалки е напълно безмислено да се инвестира в музика за задните врати. Въпрос на предпочитания.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...