Jump to content

Проблем с шум от хидравликата - помпа или маркуч. Моля за съдействие!


Светелин

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Изчетох доста по темата из форума, но за моя проблем точно решение не намерих.. Колата е Audi A4 B5 AFN 110 hp.

Става на въпрос за драскащия, металически, жулещ шум идваш от хидравликата.

Започна се от зимата при няколко паления при -15, -20 градуса, в рамките на 10 мин се чуваше този шум и спираше. А вече отскоро започна яко да шуми, когато колата загрее до 90 градуса. Когато колата е запалена и на място без гас въртя волана почти не се чува, но подам ли малко гас (до около 1500-1800 оборота) и завъртя волана шума е страшно силен и колата губи мощност. Другото е, когато я карам с около 120-130 км/ч за 10-тина мин шума става много силен дори и без гас. Поукротя ли я колата пак затихва. Няма течове на хидр. масло. Карам я колата от 2 години и маркуча за високото налягане не е побългаряван (поне така изглежда). Мисля си за смяна на помпата и заедно с нея и на маслото, но имам доверие на колегите от форума за съвет от някой, който е изпатил с това да ме насочи дали проблема може да е в друго. Може и в маркуча да е, ако с времето се износва по някакъв начин.

Много благодаря предварително за всеки отзовал се!

Редактирано от Светелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо опитай със смяна на маслото, възможно най-качественото което намериш. Хубаво е да вдигнеш предницата и със свободни предни колела да въртиш в крайни положения рейката докато спре да капе масло, чак тогава наливай.

Има ли шум и след това, помпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...