Jump to content

Питане за твърд маховик 1.8Т 6ск. куатро

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Тъй като от вчера се разтресе маховика (демпферен) и стана много неприятно за каране, 

някой слагал ли е обикновен(твърд) маховик и какви са впечатленията.

Колата е Ауди ТТ 1.8T 6ск. 224кс. куатро, до колкото видях е с големият съединител 240мм.

Тъй като намерих комплект за А3 , 1.9ТДИ 131кс. 6ск. маховик + притискател и съединител с размер 240мм.

Ще стане ли на моя кошник и ако не какво ще ме посъветвате?

Поздрави и благодаря предварително!

Не съм голям разбирач , но от това което съм чел тук , твърд маховик + куатро не е добра комбинация . Пак ще има вибрации .

Не съм чак толкова капризен , леки да са вибрациите не е проблем , само да не са като моментните тип заметресение ...

Някой може ли да изрази мнение от опит , тъй като намерих комплект за А3 дизел 131 HP куатро 240мм с 23 зъба к-т съединител с твърд маховик , така го дават и на като размер ТТ-то... някой пробвал ли е взаймо - заменяеми ли са или няма да стане...

П.С Опит имам с G60 маховик + съединител монтирахме на 1.9TDI 110кс и никакви проблеми. Но там всичко е в по малък размер :hilezh:

С твърд маховик и демпферен феродов диск няма да проблем или вибрации в случая.

Edited by integrale45

Да да , колега напълно съм съгласен с тебе , от опит го знам при по малкият съединител 228мм.

Мисълта ми беше дали и при 240мм-вият става пак от дизелите на бензините както е при по малкият 228мм-ов комплект.
Всичко уж е еднакво по размери и каталози , въпреки , че не ги дават като заменки ...
Ще се поръчва от "Йбеяя" и искам някой правил тази интервенция с 6 степенна кутия да изрази мнение... не ми се набутват с едни 600 - 700 лева и после да чакам да го продам ....