Jump to content

Проблем с парктроника - B6


aliaz

Recommended Posts

Здравейте, 

 

Карам B6 2001 седан и от както купих колата не работи парктроника. Парктроника е фабричен - само отзад.

 

Когато включа задна не се чува абсолютно никакъв звук. Принципно съм чувал, че когато вкарам задна трябва да има продължително изписукване дори да няма нищо зад мен. 

 

Къде да търся проблема? Изчетох доста. Понеже колата е с теглич (който се разглабя и в момента е свален защото не го ползвам) четох в нета,че пречел на парктроника като се сложи теглича и правели няква магария със зумера на парктроника. Дали не е изключен зумера по някакъв начин? И къде да го търся?

 

Допирах си ухото до датчиците на бронята и като че ли само един пращеше (те са общо 4).

 

Също така, ако може да ми кажете  при кой да отида в София да го погледне, ще ми бъде от полза. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато се слага теглич по някаква схема се изключва задният парктроник иначе ще те лъже за разстоянието. Каква е схемата някой друг да отговори. Може би от ваг-ком?! Първо това провери. Второ, трябва всички датчици да припукват. Няма как да го сбъркаш. Чува се много ясно като си лепнеш ухото отгоре. Като не работи и един от датчиците при включване на задна се чува продължителен сигнал и после няма никой. Тук може би някой със зумера се е подигравал. Изчисти първо всички варианти преди да купуваш нови датчици, че хич не са евтини.

п.с. всъщност ваг-ком си казва какво по парктроника работи и какво не. Направи си диагностика

Редактирано от Volodka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30 40 лв е един датчик втора ръка. Същите пари вървят нови китайчета в ebay. Вече година съм с такъв на едната кола и няма проблем.

Колегата с проблема да закачи на диагностика и ще изпише дали има дефектирал датчик или модул. Ако са ок на вагкжм значи е зумера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото си спомням я закачаха на ваг-ком при ремапа, но всичко беше наред. 

 

А зумера къде се намира отзад при B6? Някъде в багажника? 

 

Можете ли да ми дадете контакт на някой от София който се занимава с парктроници,аларми и т.н. абе жичкаджия с една дума да го погледне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се закачи ще се види модула работи ли въобще. Ако си чул цъкане само на един датчик е възможно да работи модула, но на някой да не му се е занимавало до го оправя и да е изключил зумера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Колеги и аз имам проблем с парктроника, при включване на задна скорост пищи без прекъсване ( от време на време се оправя за кратко ) Колата е ауди а4 б6 авант 2003

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой датчик ти дава задействие. При мен беше също така, но когато се напече бронята. В  measuring blocks май беше, показва кой датчик какво отчита. Не го записва като грешка, защото той отчита , че е близо до препятствие. Сменяш датчика и готово. Но не с китайски, че аз се вкарах във филм с такъв. Китайския датчик смущаваше системите на колата и при гасене ми светваха лампите на АВС и ЕСП. При с мяната му с оригинален такъв, втора употреба, всичко заспа!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги а при мен като включа задна се чува това писукане от начало и като тръгна назад започва да пищи когато си поиска без значение от факта че зад мене няма нищо. Единият датчик е с избелено покритие дали може да е от него или може и друг датчик да е или съвсем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Колеги, и при мен нещата нещо се прецакаха с парктроника. В началото, когато купих колата, всичко си работеше нормално, но месец по-късно парктроника ненадейно отказа да работи. След това на няколко дни се включваше за по един път и пак спираше да работи. Предположих, че може да има някъде лоша връзка. Разглобих корите отзад за да видя какво мога да направя, изрових нета за ел. схеми, но всичко, което открих не отговаряше за моя случай - цветовете на кабелите са различни. Съмнявам се, че може да е някъде в зумера проблема, защото установих с ухо, че всички датчици работят. Вече не знам какво да правя. Карам колата близо месец с разглобените кори отзад и взе да ми писва вече. Някой ако може да помогне ще съм му много благодарен. Прикачвам и снимка на парктроника.

20160629_074639.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам не е ОЕМ и най-лесно ще е да го смениш с нов. Или го сваляш и носиш на някой разбиращ от "жици" да замери всички компоненти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега за жокера. :zustimm: Като се загледах, парктроника наистина не е оригинален, а е слаган допълнително в Италия (колата е внесена от там). Въобще не се замислих за този вариант и търся ли търся схеми ... :lupe: Чукнах в нета модела, който видях на устройството  и сега поне знам всеки извод за какво е :) . Подадох 9V на зумера, но не се обажда никакъв. Може би проблема е в него, ще видим.

20160630_132029[1].jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 2 years later...

Малко да вдигна темата. От няколко дни имам А4Б6, 2001г. 1.8Т, 150к.с. Автомобила има датчици и на двете брони. Кеде да вляза с ваг кома да проверя датчиците. Къде се намират модула на парктроника. Има ли някаква настройка на датчиците или калибриране. Благодаря на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настройка няма,  parking asis 34 или 36адрес по спомен там е паркалника. Виж кой датчик ти дава проблем и го размени с някой работещ, да видиш дали проблема е в датчика или кабелите към него.

Следващият ти въпрос ще е: как се сваля датчик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, щом си почнал да обясняваш карай до край. Къде се намира модула и един модул ли е, за предните датчици и задните. Благодаея още венъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Модула е един, не знам къде се намира, ама другото е вярно. Щото съм с а6 и датчиците са почти еднакви(даже съм с два от в6).

При а6 комби е под лявата тапицерия я багажника на подкалника.

Редактирано от loshdancho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...