Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги,

да се похваля с новата придобивка - газов инжекцион среден клас на моята стара любов A8, 2.8 V6, 1998-ма.

Сложих я април месец и вече направих над 5 000км и съм много щастлив. Преди това ми обясняваха, че щяла да гори 20/100 градско местните кибици, но за щастие това не е така - почти не мога да усетя разлика и в разхода и във вървенето между газ и бензин.

Газаджиите ми казаха само по-често да сменям въздушен филтър и свещи от преди, един приятел с ми спомена че имало свещи, предназначени за работа с газ, та се чудя да сложа ли такива. Някой ще сподели ли опит по темата?

Все още нямам много опит в експлоатацията на газови уредби. :)

Ако някой търси газов сервиз в Пловдив, мога да му кажа къде ми сложиха моята на лично.

Уредбата е "събирана", ще погледна документацията по-късно, но по спомен бутилката е турска, нивомера brc, изпарителя lovato, мисля, че и дюзите са турски (бях предубеден, но ме убедиха, че не са лоши) а компютърът не помня изобщо. Имаше нещо и tamona, ако не се лъжа. По-късно ще напиша точно частите, целта беше да се вмъкнем в определен бюджет, не ми се даваха доста повече пари, за друга.

Градско разхода е почти, като на бензин (като ги помолих при настройката да е "икономична"), до около литър отгоре, тоест 15-16 средно при спокойно каране (и задръствания и климатик), та съм много щастлив. Сега мисля за подгрева на антифриза за зимния период, че докато превключи газ тогава...

Щом ти работи нормално и харчи нормално, за кво са ти свещи за газ? Има тема във форума по този въпрос, чети, ако имаш излишни пари, експериментирай. 

не се притеснявай за зимата, ако е правилно свързан изпарителя от маркучите на парното превключва на газ след около 500 м. 

Не видях редактиране на пост, та в нов...

бутилка Atiker

дюзи: Albien

мап сензор: Tamona

газ компютър: Gas mini

изпарител: Lovato

останали части не видях. ако има казвайте... :)

Пиша ги по спомен, документите на газовата са в колата и може да изписвам грешно определена марка.

Колата, като цяло е в изправност и в момента относително бързо сменя на газ, но зимата мисля, че ще чакам 5-10 минути, ще видим.

Edited by alexer