Jump to content

Вода в краката на пасажера ??? A6 C4


VIMPEL82

Recommended Posts

Здравейте колеги от известно време знам че в краката на пасажера като вали дъжд се мокри облицовката /салона/ в дясната част към вратата. Днес се хванах и разглобих прага и надигнах тапицерията доста влага, проследих от къде идва водата  но уви до някъде и не можах да си обясня. Вижда се че се стича по предната колонка на вратата където са релетата и някакви кабели за маса в краката но от там нагоре не се вижда от таблото, излях 3-и литра вода в отливника в дясната част и на предното стъкло но така и не прокапа ако някой се е сблъсквал с този проблем и го е решил моля да сподели че наближава есен и зима :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горния ръб на предното стъкло? Провери дали е мокра тапицерията горе вдясно и по колонката.

Друг вариант е пукнатина между панелите зад пантата на предния капак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има опция да е от предното стъкло горе в ъгъла, водата минава през колонката ламарината е двойна стича се между двете ламарини и слиза чак долу при мокета.Декоративната лайсна от вътрешната страна на колонката е с пластмасов гръб и няма да се намокри и нищо видимо не се вижда.Свали тази пластмаса дръпни тавана надолу и с маркуч отвънка обилно мокри.Ако е от там най-лесното можеш да изхвърлиш външното декоративно уплътнение на прозореца и да напълниш с полиуретаново лепило К+Д фугата която се е отворила после заигравка със сапунен пръст заглаждаш лепилото и се получава доста културно и не бие на очи че не е оригинално самото уплътнение ново такова не съм виждал да се продава, а с годините от слънцето се деформира, даже задържа вода и мизерий под него която пък зимата ще замръзне и може да направи беля.Внимавай с демонтажа защото има ламарина в него и можеш да си спукаш стъклото ако дърпаш нервно.Тази процедура я правих преди няколко дни, само че аз се напълних с вода от лявата страна.Калпав монтаж на предно стъкло, допълнително за всеки случай подмазах стъклото от вътрешната страна където не ми хареса.Сега устава да ми изсъхне мокета :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е удобно може ли една снимка че ми е интересно как се е получило? Пък и да видя дали си мисля за това дето ти говориш? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предното ти стъкло сменяно ли е? Провери му годината и ако е по-младо от годината на производство на колата значи е сменяно. Много често след смаяна на предно стъкло, не го залепват добре и тече в краката или от тавана, също така свири при по-високи скорости. 

Редактирано от kapitango
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за снимката! Добре се е получило, и винаги може да се коригира :)

 

Не знаех че тая лайсна е декоративна. При мен в единия ъгъл на лайсната има съвсем леко просвет дето не ляга. Обаче за сега поне няма проблеми с вода, или поне не съм ги установил. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да сменяно е тече защото монтажника е бил калпазанин, но без значение.Сменян челен прозорец е нещо нормално, случва се да се пукнат от камъчета.Да добре се получава, даже като си погледна задния прозорец, предния по ми харесва така замазан :hilezh:  Някой ден ако ме удари съчмата бих процедирал така и с него.
Принципно можех да подмажа уплътнението отдолу или направо от вътрешната страна защото бях локализирал точно проблемното място, но реших да си реша проблема радикално и да се предпазя за в бъдеще. 

Редактирано от venciii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...