Jump to content

Гуми и джанти за A3 8P

Moonland

Recommended Posts

На 5.06.2017 г. at 11:42, manoleo написа:

В нашия форум предполагам няма много хора с 19-ки джанти, затова ако искаш прегледай темата на колегите от чужд форум.

Благодаря за линка колега,

галерията съм я разглеждал много пъти и точно от тези снимки се запалих за 19ки!

Проектът вече е във ход, закупени джантите с размер 8,5х19 ЕТ45 с гуми 225/35/19

Състоянието им е уникално- абсолютно прави, без абсолютно никакви интервенции, ожулени ръбове и тн.

IMG_2272.JPGIMG_2273.JPGIMG_2274.JPG

Като допълнение, за утре очаквам да пристигнат нови пружини H&R 35/35mm http://www.ebay.de/itm/H-R-Federnsatz-AUDI-A3-Limo-Sportback-Cabrio-2WD-Typ-8P-8PA-mit-ABE-35-35mm/371922649680?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D43785%26meid%3De14e9e0a97b244afa969882c1a2c7d8c%26pid%3D100011%26rk%3D4%26rkt%3D12%26sd%3D200874287867

Другата седмица съм предвидил монтажа и ще кача снимки да се похваля. Ще напиша отзиви за колегите, които имат амбиция да се качат на големи размери - на първо място евентуални опирания, загуба на комфорт, намалена мощност при ускорение, повишен разход и тн.

От цялата история най-доволен е сина ми, че ще гони мацките с яка 19ка:hilezh:

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Поздравления за ентусиазма, колега! Джантите изглеждат много добре, дано да стоят добре и на колата. Пружините със стандартните амортисьори ли ще ги слагаш?

Edited by manoleo

225 на 8,5J джанти обаче е малко неоптимална комбинация.... не е технически недопустима (225 е минималната ширина допустима на 8,5J), но визуално, ауч... :ph34r:

Аз карам 225/45 гума на 8 J и може да понесе още малко стреч...та, визуално ще е ок според мен. Друг е въпросът, че моделът на джантите не ми допада, ама в случая т'ва няма никакво значение- вкусове всякакви. :)

Преди 10 часа, manoleo написа:

Поздравления за ентусиазма, колега! Джантите изглеждат много добре, дано да стоят добре и на колата. Пружините със стандартните амортисьори ли ще ги слагаш?

Със сток амове може да се кара с пружини до -40 мм...вече за по-голямо сваляне, съответните амортисьори са силно препоръчителни/задължителни.

И аз карам 225 на 8J и е точно в десятката. На 8,5J обаче седят леко "подарено", отчитайки и малката височина на 19", където няма много на къде да се разпъват.

Нека колегата сподели снимки като ги комбинира.

• 2 weeks later...

От миналата седмица се каня да качи снимки и все не остава време..

Та развитието е следното:

Както винаги Moonland се оказа прав! Гумите, които бях предвидил 225/35 стоят доста стречнати на 8,5J, въпреки мненията на немските колеги, че това е перфектната комбинация. Визуално действително е ок и джантата изпъква, но практически за българските пътища не върши работа. Просто първата дупка ще е фатална, защото борда на гумата не покрива ръба на джантата. Опирания никакви, една идея по-твърда возия от 225/45/17.

IMG_2322.JPGIMG_2319.JPGIMG_2323.JPG 

Разбира се, още на следващия ден пристигна комплект почти нови Мишелини 235/35, които просто заспаха на мястото си. Автоматично возията се промени, даже бих казал, че е аналогична на 225/45/17. Джантата е перфектно защитена и покрита от гумата.

За изминати 100тина км сам в града опиране не е имало. Малкият обаче пътува извън града миналия ден и над 130-140 през неравности, задна дясна е престъргвала в кората. По гумата нищо не личи, предполагам, че на кората са останали следи. Като остане време пак ще свалям колелета и по съвета на немските братя ще ги поошлайфам леко. Те са някакъв пресован текстил, така че би трябвало да е лесно. Иначе критичните болчета са свалени. Мисля това да е финала на проекта, че доста надвиших бюджета с тая проба-грешка с гумите. Между другото, останаха излишни 2бр. Nankang DOT1215 и 2бр. Nexen N8000 DOT4714 - 225/35/19 много свежи гуми с около 6мм грайфер. Ако някой има нужда, да свирка, за форума цената ще е преференциална!IMG_2406.JPG

IMG_2413.JPGIMG_2399.JPG

С 225 гуми ще изглежда добре на свалена кола- а и там стречът е почти необходимост.

С новите гуми е ок, но...тия джанти хич не ми се вписват. Но важното е вие да сте доволни. :)

Изпратено от моят GT-I9060I с помощта на Tapatalk

• 2 weeks later...

Здравейте, 

От 2 дни имам Audi a3 2004 g, предстои ми покупка на нови летни гуми. Размерът на зимните, с които е в момента е 205/55 16. Моля дайте съвет за марка :)

13879724o.jpg

Ами аз преди две седмици си взех Hankook от Примекс. Излязоха ми около 420 лева този размер. Понеже съм с 1.6 , 102 коня разкарах 17-ките и си останах на 16-ки. Моделът им е най-новият. За малкото километри до сега с тях имам доста добри впечатления, но в тези жеги съм ги карал само на сухо. По ревютата за тях ги дават че се справят по-добре от топ марките на сухо и мокро , специално размерът 205/55/16 . Единствен недостатък им е , че са слабички при аквапланинг в сравнение с топ марките....но кой луд ще мине с над 100км/ч през локва????? Друг недостатък лично за мен е и малкият размер на грайфера....едва 7mm,но при разговор с мои приятели останах с впечатлението ,че повечето нови гуми вече ги правят с малък грайфер ( под 1 см. ). Гумите които ми дадоха от Примекс бяха с ДОТ 1417 и произведени в Унгария. Така че аз ти ги препоръчвам. Мене специално ме насочи колега към тях , след като си беше взел миналата година същите за Мазда 3...не бях чел ревютата, отидох..видях ги...харесах ги и взех.

f406108bfd433196708a043bd0b3050a.jpgd946ef5f5afd7d378f49edf30a9bfdb8.jpg22553798f2f7148b076e2de48a819624.jpg10b3954a6c20fac1bf6af0083bccbb18.jpg

Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk

• 2 months later...

Здравейте, от сравнително скоро съм собственик на автомобил. Това е първата ми кола и както може би се досещате ми липсва адски много "know how" относно грижата за нея. Не ми се налага да шофирам много и не съм изминал още и 1000км с возилото.

Купих си колата с поизносени но все още ставащи летни гуми, и реално ми предстои първата ми покупка на гуми. Прочетох доста мнения, ревюта и какво ли не, но все още ми предстои да взема окончателно решение относно как трябва да се оборудвам за зимата. Аудито е със базовите 16-ки джанти. Не мисля да слагам 17-ки или нещо по-голямо. 

В началото мислих да заложа на Pirelli, но редица мнения че тези гуми са прекалено твърди за зимата ме отказаха от тях. Видях доста добри мнения за Michelin Alpine5, както и такива в които се твърди че марката е позагубила форма.

На няколко места обаче мернах мнения на водачи в сходна ситуация които са заложили на всесезонна гума - Michelin CrossClimate. Както може да се очаква поразрових и за това. Определено мога да си представя плюсовете да си с 1 комплект целогодишно, но разбира се с това идват и съответните минуси. Изглежда CrossClimate поне по ревюта и мнения определено е по-добра от досегашните всесезонни, но разбира се, няма как такава гума да е добра колкото хубава зимна на сняг. Вероятно представянето и лятото ще е по-добро от тези с които съм в момента. Отпред имам Аccelera PHI които доколкото видях май ги няма много много по нашите пътища и ревютата не бяха ласкави, задните гуми са Bridgestone, но са поизтрити и не успях да ги идентифицирам.

В момента се колебая дали да си взема въпросните Alpine5 или и CrossClimate биха ми свършили работа. Разбира се други идеи и препоръки също са добре дошли.

Edited by 3vgeni

Всесезонните гуми не са подходящи за нашия климат. Все едно да ходиш с маратонки и на плаж, и на ски. И по-евтини гуми от Aplin-а да вземеш, пак ще е много по-добре от всесезонните. 

Gislaved Eurofrost 5 е бюджетна гума с идеално представяне за нашите условия. Миналата година, щях да се оборудвам с такива, но изпаднаха Goodyear UG9 със сериозна отстъпка и си взех такивва. Не бих сложил всесезонните, ще имат компромисно представяне и в двата основни сезона. Предвид и снежния период последните години (с изключение на миналата), не смятам, че е нужно да се вкарват много пари за Alpin 5 или други скъпи гуми, освен ако не изпадне оферта с реални +30% от базовата им цена. 

Точно А5-цата е за сняг,както и за черен лед. Така , казал си първа кола т.е. млад шофьор..затова не рискувай с всесезонни и други шитни. Залагай на надежното и доказалото се. А от гуми ако спестиш е меко казано глупаво и безотговорно.

Така като гледам, май зимната гума за този сезон е една - Continental WinterContact TS 860 (клик). Бях се насочил към Алпин 5, но като видях Континентала май започнах да се разубеждавам. :hilezh: Единственият минус е, че е шумничка. 

Edited by Citizen8200

• 3 weeks later...
На 10/3/2017 at 15:42, Citizen8200 написа:

Така като гледам, май зимната гума за този сезон е една - Continental WinterContact TS 860 (клик). Бях се насочил към Алпин 5, но като видях Континентала май започнах да се разубеждавам. :hilezh: Единственият минус е, че е шумничка. 

аз днес си ги поръчах Continental WinterContact TS 860 . Мислих да взимам Nokian WRD4 , ама се отказах и си взех Continental :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Знам само за джанти Момо...не бях чувал за такива гуми. Лично аз бих ги пропуснал и бих предпочел други марки пред тях.

Изпратено от моят GT-I9060I с помощта на Tapatalk