Jump to content

Питане електрохроматични огледала в А4/S4/RS4 (B5) и S6/RS6 (C5) и A8/S8 (D2)


MAPTO7007

Recommended Posts

Мерих и с мултимер като закривам задния сензор, който определя дали е ден/нощ и на единия пин, който командва външните огледала (аз нямам такива, но разбрах, че твоите си работят) - напрежението се мени, покачва се пропорционално на това колко тъмна е околната среда. Което ме навежда на мисълта, че частта със сензорите би трябвало да работи (тоест ако се свържат външни огледала те ще получават коректен сигнал и ще се затъмняват). Но самото централно не иска  :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там е основния ни проблем и питанка защо средното не иска.

Но във форума има колеги с други коли с такова огледало на Доннели както съм изброил и не искат според мен да ни окажат съппорт.

 

Все си мисля че неможе да си купил 2 огледала и двете да са източени или изтекли по някакъв начин-незнам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, точно това си мисля и аз - вероятността и двете да са изтекли е нищожна. Още повече, че това което съм отворил в момента съм 100% сигурен, че е фабрично запечатано. Личат си двете стъкла как са си и няма просто как да го отвори някой и източи или то да е изтекло само. Мерих между другото с мултимера и директно на самото стъкло (двете стъкла са хванати едно за друго с метални скоби и на двете им страни има запоен по един кабел, съответно + и -). Електрониката там подава със сигурност напрежение, защото измервам някъде от порядъка на 0,5-0,6 V при само закрит сензор и над 1,5 V при закрит сензор и осветен преден такъв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...
  • 3 months later...

при мен средното се затъмнява и лявото , а дясното не. нещо съм оплескал при свързването , защото на сухия тест вкъщи всичките се затъмняваха , но не ми се занимава да гледам къде съм сгрешил и си карам така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Дайте малко инфо как точно вързахте въртешното огледало. Аз съм с обикновено и сега взех електро хроматично, но се чудя от къде да си дръпна +. Някой казват от сензора за чистачките и фаровете, други казват че от там не става.... 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хабер си нямам от тоци, но това огледало трябда да се командва от някакъв сензор за светлина, сигурен ли си, че го има там някъде(вграден), или пък не е отделен и все едно в момента имаш само едно обикновенно огледало? 

Е по-назад в темата се спрягат някакви сензори, иди чети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...