Jump to content

Проблем със спирачките и поведението при отпусната газ на скорост

MilenF

Recommended Posts

Здравейте,

Нека започна с това, че съм прочел всички възможни теми , които са изписани не само в нашия форум. От това което прочетох разбрах, че проблемът със спирачките ми се корени или в помпата или в ABS модула или в проблем с масата на ABS-a или нещо комплексно.

Моите проблеми:

1.При плавно спиране се получава плавно потъване на педала, като достигне почти дъното ABS-a се активира и ми избутва леко педала(втвърдява го) ,като с това колата започва да спира изведнъж по-интензивно. След като отпусна педала се чува едно дрънчене , като от ABS-a. При рязко натискане на педала , колата спира добре, но леко тегли на дясно, като това дърпане го нямаше преди. Предните дискове с накладките са на 5000 км , както и задните накладки са нови(маслото не е сменяно,не е обезвъздушавана при смяната им). При диагностика с VCDS 12.12.3 , в ABS блока не разчита грешки. Колата е и с ESP ако има значение , макар че то си работи без проблеми.

2.Заедно с предния проблем се появи друг много интересен. Карайки си колата на скорост,като реша да пусна газта се получава така, че започва да се чува едно реле от към блока с бушоните или някъде около него , започва да цъка през равни интервали от около една секунда и при включване на релето колата като чели започва да поддържа скорстта , при изключване спира подаването на газ , като сглобим картинката се получава така , че когато отпусна газта колата започва да придърпва в ритъм с прищракването на релето. За този проблем не намерих нищо и съм много учуден от какво може да е при условие , че круиз контрола не е активирам, а колата си държи обороти когато е на едно място, а и все пак е свързано с това реле някак си понеже това придърпване е дирижирано точно от релето което се чува.

3.VCDS-a разчита две грешки:

16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1 

P0130 - 35-10 - Malfunction in Circuit - Intermittent
17521 - Oxygen (Lambda) Sensor; B1 S1 
            P1113 - 35-10 - Internal Resistance too High - Intermittent
,незная дали има връзка с предходния проблем , но доколкото прочетох в Ross-Tech май ламбда сондата е заминала или има неотчетен въздух  след дебитомера , но не видях проблем с маркучите.

Ще съм много благодарен на всички които имат някакви идеи и ги споделят или ме насочат някак :)

По-скоро истинския проблем има връзка и с разместен датчик на АБСа, прочети с вагком скоростта на всяко колело по време на движение.

Не акумулатора не е наводнен,дренажите са чисти. На кой канал са датчиците и ако има проблем с единия няма ли да го засече компютъра и да даде грешка.Abs модула управлява ли някакво реле. Мисля ,че това реле има общо с проблема на спирачките. Махнах бушона на abs-a понеже някъде така бяха посъветвали,но колатс дори не запали :)

Пиша ново мнение понеже не успях да редактирам старото си. Днес ми остана малко време и премахнах въпросното реле което е сиво с номер 373. Оказа се ,че то е свързано с abs-а и esp-то. След като го премахнах педала се втвърди и нямаше потъване, спря дори придърпването при отпусната газ с изключение на това ,че системите за сигурност не работят. Предполагам,че проблемът ми се оказва abs модула,понеже най-вероятно той управлява въпросното реле или?

Днес прочетох много статии и нищо ,че засега си водя монолог се надявам някой да се включи с някаква идея , ако не нека послужи на хора със същия проблем като моя, понеже мисля не се е случвал много или поне няма много писано тук по нашите форуми. Намерих тема в чужд форум със абсолютно идентичен проблем като моя и решението е много объркващо и почти нереалистично. Човека твърди,че проблема е бил в заминал лагер. Ето я и темата:

http://www.audiworld.com/forums/s4-rs4-b5-platform-discussion-6/relay-based-%22clicking%22-sound-1636878/

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...