Jump to content

Хидравлична помпичка на педала на съединителя.


Lord of the Rings

Recommended Posts

Наскоро ми се случи на път да ми потъне педала на съединителя... Някак си се прибрах, като го вързах със сиджимка и дърпах педала нагоре на ръка...

Оказа се, че се е счупила пружината вътре в помпичката. Пружината не се продава отделно, а нова помпа чини нейде към двеста лева. Хич не ми се даваха толкова заради неква си елементарна пружина, която и пейсе стотинки не струва. Затова си купих ремонтен комплект за 8,50 лв и с мойте механици свалихме и отворихме помпата. После те се разровиха в един огромен кашон с пружини и извадиха една почти досущ като счупената. Разликата беше в по-голямо сечение на тела на намерената пружина. Монтирахме здравата пружина, сменихме всички гумички и семеринги и съединителя си проработи "га нов". Вече навъртях към 1500 км. с така ремонтираната помпа.

Само дето не разбрах от каква кола и какъв модел е пружината, която сложихме. По памет, единият от механиците каза, че била от някакъв Фиат, но не е сигурен.

Както и да е, във фирма "Варианти" в Стара Загора може да се поръча практически каквато и да е пружина - по брой навивки, диаметър на тела и на самата пружина и размери. Колкото и да струва далеч нема да е двеста кинта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...