Jump to content

Проблем със запалката / 12V буксата - A3 8P


qnkov

Recommended Posts

Купих си онзи ден - usb зарядно за телефон през запалката. Но сега разбрах, че запалката ми не работи - надявам се да е от бушона (има осветление до нея, но не грее, съответно и не работи зарядното). Имам схема за бушоните на капака, но не съм сигурен как трябва да бъдат отброявани от най-горе от ляво надясно последователно или не. Ето снимка, по една схема из темата беше 24 ти номер, но аз като погледнах на капака Lighter ми го дава номер 5, но този бушон е ок и е 10А, а не 20А както е от схемата от темата. И друго видях едно кабелче дълго (коаксиално изглежда оригинално поне) с една букса ето я и нея някой има ли идея за какво е? единия край на кабела виждам че отива нагоре по колоната на челното стъкло, а другия край идва над ключа за фаровете нанякъде.
2DzO4Ey.jpg

YasC0x5.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

180253092.gif

 

24 - Fuse 24 on fuse holder C -SC24- 20 A - 12 V socket -U5- 

 

А кабелчето отдолу няма нищо фабрично в себе си. Ауди омотават кабелите си с платнено тиксо, докато този кабел е в гумен шлаух. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам от край време същия проблем със запалката, но със смяна на бушон не се оправи. И се отказах да търся къде е роблемът. Ще следя темата с интерес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бушона е здрав, следва стъпка втора:

С пробна лампа, проверявате на пъпката в средата на запалката, дали има ток (в 99% процента от случаите има).

Ако има, махате бушона (Fulse 24) и почиствате пъпката. Аз го правя с върха на права отверка. След това, докато още няма бушон, подкривявам леко на вътре двете пластинки от страни (прочти винаги от завиране на зарядни за телефон са огънати много навън).

Следва връщане на бушона на място и проба. Ако пластинките са наместени добре, при натискане на запалката ще я задържат потънала, докато не се нагрее и не изкочи. Ако не задържат запалката потънала, махате бушона и ги подкривявате още малко. Ако пък запалката не изкача сама, значи пъпката не е почистена добре и трябва пак да се почисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почистване и 

 

След това, докато още няма бушон, подкривявам леко на вътре двете пластинки от страни (прочти винаги от завиране на зарядни за телефон са огънати много навън).

 

оправят тока в запалката най- често. При мене беше достатъчно събиране на пластините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...