Jump to content

Треперене на волана спиране от по-висока скорост.

Recommended Posts

Привет!

От известно време насам имам леко треперене във волана при спиране от средна и висока скорост (60-100/110 примерно). Усещането е за леки вибрации във волана, които определено не ги е имало преди. Става въпрос за A3 '98 1.9TDI

Ремонти преди и след появата:

- смяна на дискове и накладки PAGID 07/2013. Вибрациите се появиха месеци след ремонта и затова не мога да ги свържа с него.

- смяна на спирачна течност Textar

- смяна на задни дискове АТЕ и задни накладки Теxtar

Вчера ходих на ремонт и по предницата няма проблеми - накрайниците изглеждат наред и не се забелязват луфтове.

Мнения или препоръки?

Поздрави, Жоро!

Тъпото е че ги смених, за да не прецакват накладките :( А дисковете са си перо, колкото и малко да е. Препоръчайте качествени дискове? Възможно ли е да се свалят и да се изпилят или няма смисъл?

Възможно ли е да се свалят и да се изпилят или няма смисъл?

Възможно е и има смисъл . Сваляш, престъргват и караш !  :zustimm:

Мен ми трепереше яко волана на Б4ката и причините бяха комплексни. На първо място бяха износени дискове, тресеше се яко и във всички посоки особенно пък ако спирах на изключена скорост. След смяната на дискове и наклатки продължи да си тресе, но доста по лекичко. След това смених биалетки, тампони и амортисьори и сега си е ОК

Погледни пак кормилните накрайници.Заради една такава гад струваща 20лв.и аз гледах филма с уж кривите дискове.После на реглаж...

Не забравяйте втулките на носачите, ако заминават и от тях тресе. Известен колега ако прочете поста, може да потвърди. Оказва се че колата може да тресе и с прави дискове.

Колега и аз си мисля че са се изкривили дисковете преди три дни си смених дисковете и накладките на а4-ката преди това смъквах старите и ги носих на струг но за пореден път се убедих че това е губене на време управия няма или ако има е съвсем за кратко.