Jump to content

Дръжки за таван с плафон


_Joro_

Recommended Posts

Здр. Днес се сдобих с дръжки с плафони за тавана. Инсталацията я нямам имам само буксите към плафоните. Въпросът ми е има ли нещо странично което трябва да се внимава при новото окабеляване или се пускат кабели до централния плафон и се свързват към него в предвиденото за това място, защото видях, че имам място за още една букса. Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези плафони на дръжките не са свързани към централният плафон т.е. не светват когато отвориш вратата.Можеш да вземеш от него захранване,но всяка дръжка си има ключе за пускане на плафона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка дръжка е с копче с три позиции което ме кара да мисля че са 0, светене постоянно и при отваряне на врата. Аз мисля да ги свържа като отварям вратата на която е дръжката да светва тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...............................като отварям вратата на която е дръжката да светва тогава.

Тая работа няма как да стане,само като свържеш плафоните на дръжките към централния плафон,защото масата е обща.Аз съм го направил с плафончета в долната част на корите на вратите,но съм монтирал на всички врати двуконтактни бутони и съм теглил изцяло нова инсталация до всяко плафонче.

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това мисля да направя и аз, гледах темата за поставяне на пълен ел. пакет за плафоните и за двуконтактните бутони. Благодаря за отговорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такъв е бутонът на шофьорската врата. Целта е , когато отвориш шофьорската да ти пищи , че си забравил фаровете. Ако не беше такъв бутонът , при отварянето на всяка една от вратите , зумерът пак щеше да се включва. На другите врати колегата ги е сменил , защото си е сложил индивидуално осветление на всяка тапицерия , както е на по-новите коли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това е идеята.Заводските бутони по вратите,освен на шофьорската,са едноконтактни,комутират обща маса и не стават за управление на индивидуално осветление на съответната врата.Трябва на всички врати да се сложат от двуконтактните,като на шофьорската, и да се разделят масите,като така ще се комутира маса само при отварянето на съответната врата и ще свети само  плафона на тази врата.Ето как изглеждат двата бутона/този с двете крачета е двуконтактния/:

 

023252827.jpg?r=0.

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...